Inghetata

Inghetata de ciocolata

loading...

* 3 galbenusuri
* 100 g zahar
* 100 ml lapte
* 50 g cacao
* 100 g ciocolata amaruie
* 300 ml frisca lichida

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema.

Se adauga cacao si se omogenizeaza.

Se toarna laptele rece putin cate putin, apoi se pune pe aragaz la foc mic. Se fierbe pana incepe sa se ingroase, amestecand continuu. Se pune ciocolata rupta bucatele si se amesteca pana aceasta se topeste. Se da deoparte si se lasa la racit.

Cand compozitia s-a racit foarte bine se adauga frisca batuta si se omogenizeaza amestecand usor.

Se da la congelator pentru cateva ore.

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Muy cremoso te ha quedado. Delicioso este helado. Saludos

  2. yuuuum! i can never say no to ice cream lol, yours is looking so rich and creammy!

  3. poate fi foarte bun

  4. super buna…pupici

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Mod de preparare Inghetata de casa cu Dulce de Leche: Cel mai simplu ar fi daca ati gasi de cumparat Dulce de Leche. Daca nu, il puteti prepara acasa dintr-o cutie de lapte condensat indulcit, dupa cum am aratat AICI Se poate prepara cu cateva zile inainte si se foloseste […]

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Inghetata de vanilie – reteta de baza: Galbenusurile, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta […]

Inghetata de ciocolata alba cu lamaie

Inghetata de ciocolata alba cu lamaie

Mod de preparare Inghetata de ciocolata alba cu lamaie: Ciocolata rupta bucatele, peste care am turnat jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca, se pune la foc mic sau la baine-marie si se topeste, fara a da in clocot. Turnam restul de smantana pentru frisca, omogenizam si dam la rece. […]