Dulciuri / Inghetata

Inghetata de mango si mure

Haideti sa pacalim vremea asta capricioasa cu o inghetata! Noi inca suntem consemnati la domiciuliu, asa ca ploile nu prea ne-ncurca, dar parca tot mai bine ne este cand nu e intunecat in casa.

Ideea acestei inghetate mi-a venit atunci cand am facut smoothie de mango si mure. Nu e chiar cea mai cremoasa inghetata de casa, dar lasata un pic la temperatura camerei inainte de servire e numa’ buna.

inghetata de mango si mure

Ingrediente

  • Inghetata de mango:
  • 1 mango taiat cubulete
  • 1 lime
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri lapte condensat neindulcit
  • Inghetata de mure:
  • ~100 g mure congelate
  • 1 banana
  • 2 linguri lapte condensat neindulcit
  • In plus:
  • 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 1 lingura zahar pudra
loading...

Mod de preparare Inghetata de mango si mure:

Punem mango intr-un vas impreuna cu zeama de lime si mierea. Se paseaza cu blenderul vertical pana obtinem un piure fin. Punem si laptele si omogenizam.

In alt vas mixam murele si banana, pana fructele sunt bine zdrobite si avem un piure delicios, frumos colorat. Punem laptele si omogenizam.

Smantana pentru frisca, abia scoasa de la frigider, o mixam pana incepe sa capete consistenta. Adaugam zaharul si mixam pana frisca devine pufoasa, nu neaparat sa stea teapana. Imartim in doua si punem in cele 2 vase cu fructe. Omogenizam usor amestecand cu o spatula.

Dam vasele la congelator pentru vreo ora sau doua, pana amestecurile incep sa inghete. Pasam cu mixerul vertical, pentru a sparge acele de gheata, apoi turnam intr-o caserola, cate un strat, unul peste altul. Dam la congelator pana ingheata in totalitate.

inghetata de mango si mure

Se serveste cu fructe proaspete sau congelate, dupa preferinta.

inghetata de mango si mure

loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Nu trebuie sa fie cremoasa inghetata daca e delicioasa:) pentru mine asta conteaza mult si a ta arata foarte bine:)

  2. Bun bun bun
    vin si eu la o portieeeeeee

  3. De-abia am terminat ingheata mea cu fructe de padure,dar nu refuz o portie mare din a ta.
    De la altu’ este mai buna!:))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]