Dulciuri / Inghetata

Inghetata de vanilie cu capsuni

Nu se poate sa fim in plin sezon si sa nu facem o inghetata de capsuni 😉

De data aceasta am facut inghetata fara oua si a iesit la fel de buna si cremoasa. De mare ajutor la acest aspect este si masina de inghetata si inca o data ma felicit pentru investitia facuta 😀

inghetata-de-vanilie-cu-capsuni-1

Ingrediente

  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 400 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 300 g capsuni + 2 linguri zahar
loading...

Mod de preparare Inghetata de vanilie cu capsuni:

Capsunile le-am lasat de cu seara in frigider presarate cu zahar. A doua zi le-am pus intr-o strecuratoare sa se scurga de zeama lasata.

  • Cu siropul lasat de capsuni am preparat o limonada 🙂

Amidonul si zaharul se amesteca, apoi se toarna incet laptele. Se pune vasul la baine marie (sau la foc mic) si se fierbe compozitia, amestecand continuu cu un tel, pana incepe sa se ingroase. Se da deoparte, se lasa la racit si se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie.

Cum se face inghetata

Peste compozitia foarte bine racita se toarna smantana pentru frisca, apoi capsunile facute piure.

Cum se face inghetata cu capsuni

Se amesteca bine, apoi se pune in vasul masinii de inghetata (tinut 24 ore la congelator). Se proceseaza timp de cca 20-25 de minute, pana cand inghetata se va intari.

  • In cazul in care preparati inghetata fara masina de inghetata mixati smantana pentru frisca pana devine pufoasa (nu e necesar sa fie ferma), apoi se incorporeaza in compoziti. Puneti vasul la congelator, apoi il scoateti din ora in ora si mixati inghetata, astfel incat sa spargeti acele de gheata ce se formeaza.

Inghetata se pune intr-o caserola si se da la congelator pentru cca o ora, apoi se serveste.

Pofta buna! ?

Inghetata de capsuni

Inghetata de casa cu capsuni

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Cum va iesi inghetata fara amidon?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]