Dulciuri / Inghetata

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Eiii, dragilor… cum stati cu intocmirea listelor cu retete de Pasti? 🙂 Va inteleg daca va este foarte greu sa alegeti dintre atatea retete gustoase, pentru ca si eu ma aflu in exact aceeasi situatie :))) Cu toate acestea un lucru este sigur: de Pasti voi face inghetata de vanilie. Va merge de minune dupa o masa copioasa 😉

Inghetata de vanilie este delicioasa si usor de facut, mai ales daca ai la dispozitie si o masina de inghetata. O poti savura ca atare sau ca adaos la diverse prajituri sau clatite, e minunata. Pornind de la reteta de baza nu ai nevoie decat de putina imaginatie sau pofta 😀 si inghetata de vanilie poate deveni una de capsuni, de ciocolata sau nuci caramelizate… 😉

Inghetata de vanilie

Ingrediente

 

  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar (daca preferi mai dulce poti pune 200 g)
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 100 ml lapte
  • semintele de la o pastaie de vanilie (zahar vanilat sau esenta de vanilie)

 

Mod de preparare Inghetata de vanilie – reteta de baza:

Galbenusurile, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta foarte bine si incepe sa se ingroase. Compozitia va ramane ca o pelicula pe lingura. Se da deoparte si se lasa la racit.

Crema racita foarte bine se toarna in vasul masinii de inghetata care in prealabil a fost tinut la congelator timp de minimum 12 ore. Se proceseaza pana compozitia capata consistenta.

Inca o data va spun, daca sunteti amatori de inghetata de casa o masina de inghetata este o investitie buna. Veti prepara niste inghetate cremoase, fara ace de gheata.

In cazul in care nu dispuneti de o masina de inghetata, folositi doar jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca pentru crema de baza. Restul de smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta pufoasa (nu e necesar sa fie ferma), apoi se incorporeaza in compozitia de oua racita. Se rastoarna intr-un vas sau caserola si se pune la congelator pentru cateva ore, pana se congeleaza. Intre timp vom amesteca de cateva ori compozitia pentru inghetata pentru a sparge acele de gheata ce se formeaza. De preferat ar fi sa folosim mixerul vertical, este mai eficient.

Cum se vede in poze, aceasta este consistenta inghetatei abia scoasa din masina de inghetata. Daca vreti o inghetata mai inghetata 🙂 o mai puneti la congelator pentru 1-2 ore.

Pofta buna! 😉

Ingheatata de vanilie de casa

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Mod de preparare Inghetata de casa cu Dulce de Leche: Cel mai simplu ar fi daca ati gasi de cumparat Dulce de Leche. Daca nu, il puteti prepara acasa dintr-o cutie de lapte condensat indulcit, dupa cum am aratat AICI Se poate prepara cu cateva zile inainte si se foloseste […]

Churros

Churros

Mod de preparare Churros: Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa se raceasca, apoi adaugam ouale unul cate […]