Paste / Retete de prajituri

Lasagna cu branza

Lasagna cu branza

Ingrediente

  • ~10 foi de lasagna (in functie de vasul ce-l folositi)
  • Pentru umplutura:
  • 200 g branza de capra cu verdeturi Delaco
  • 1 bucata Miez de Lapte Delaco (~75g)
  • 100 g Emmentaler
  • 2 oua
  • 1 mana spanac
  • sare si piper
  • Pentru sos:
  • 50 g unt
  • 2 linguri faina
  • 400 ml lapte
  • nucsoara
  • sare si piper
  • 100 g cascaval

Mod de preparare

Mod de preparare Lasagna cu branza:

Branzeturile le amestecam intr-un catron. Adaugam ouale,  spanacul tocat si condimente dupa gust.

lasagna cu branza

Untul il topim la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin. Omogenizam, condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Punem vasul din nou pe foc si fierbem pana incepe sa se ingroase. Adaugam cascavalul ras, omogenizam si lasam la racit.

Intr-un vas bine uns cu unt punem un strat de foi de lasagna. Acoperim cu sos si cu jumatate din cantitatea de branza. Repetam operatiunea. Ultimul strat va fi de foi de lasagna ce le vom acoperi foarte bine cu sos. Dam la cuptor la foc mediu pana lasagna se rumeneste usor deasupra si foile se inmoaie (incercam cu furculita)

Se lasa sa se racoreasca, apoi se portioneaza dupa dorinta.

lasagna cu branza si spanac

Pofta buna! 😉

Tags: , ,

4 Comments

  1. Se ve estupenda

  2. Multumim! 😛

  3. Buna de tot lasagna asta!! Nici eu nu as putea sa renunt la lactate, oua…si prajituri (cu sau fara ciocolata :P) Viata mea ar fi mult prea trista…asa ca te inteleg si pe tine 😉 Pupici

  4. lulu says:

    E buna buna de tot!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Paste cu sos de leurda

Paste cu sos de leurda

Mod de preparare Paste cu sos de leurda: Topim untul la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin, pana obtinem o compozitie subtire. Punem din nou pe foc si fierbem pana compozitia incepe sa […]

Ravioli cu ciuperci si branza

Ravioli cu ciuperci si branza

Mod de preparare Ravioli cu ciuperci si branza: Mai intai vom pregati umplutura de ciuperci: Ceapa tocata marunt se pune la calit in putin ulei. Cand s-a inmuiat punem ciupercile tocate foarte marunt si omogenizam. Amestecand din cand in cand tinem pe foc pana ciupercile se inmoaie se scade toata […]

„Tort” din cannelloni cu carne

„Tort” din cannelloni cu carne

Mod de preparare „Tort” din cannelloni cu carne: Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, pana se inmoaie. Adaugam morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici sau tocat la robot, apoi carnea tocata. Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se desfac bulgarasii de carne ce se formeaza. […]

Salata de paste cu avocado

Salata de paste cu avocado

Mod de preparare Salata de paste cu avocado: Pastele se pun la fiert in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand sunt fierte se pun la scurs intr-o strecuratoare. Aici, e pur optiunea fiecaruia daca trece sau nu pastele sub un jet de apa rece. Zic unii ca […]