Mancaruri cu pui / Paste / Retete culinare

Lasagna cu carne

Reteta Lasagna cu carne

Lasagna cu carne de pui

Ingrediente

  • * Sosul Bechamel:
  • * 50 g unt
  • * 2 linguri faina
  • * 500 ml lapte
  • * 1/2 lingurita nucsoara
  • * sare si piper
  • * Sosul cu carne:
  • * 200 ml suc de rosii
  • * 2 rosii
  • * 1 ceapa
  • * 1 morcov
  • * 1 piept de pui
  • * 3 catei usturoi
  • * 2 linguri ulei de masline
  • * rozmarin si busuioc
  • * sare si piper
  • * In plus:
  • * 16 foi lasagna
  • * 400 g cascaval
  • * 200 g mozzarela
loading...

Mod de preparare Lasagna cu carne:

Sos Bechamel:

Untul il punem la topit, apoi adaugam faina si amestecam continuu, sa nu faca cocoloase. Punem si laptele, cate putin, apoi condimentele si fierbem pana incepe sa se ingroase. Se lasa la racit.

Sosul cu carne:

Legumele tocate marunt le inabusim in uleiul de masline, la foc mic. Adaugam carnea tocata si sucul de rosii. Condimentam si potrivim gustul de sare.

Intr-o tava unsa cu unt se pune un strat de foi de lasagna, se unge cu sos Bechamel, apoi sosul cu carne. Se presara cu cascaval din belsug. Acoperim cu un alt strat de foi si procedam pana se termina umplutura. Peste ultimul strat de foi se presara din nou cascaval si mozzarela taiata felii.

Se da la cuptorul incins la 180 de grade, vreme de 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

A iesit atat de buna incat am primit dezlegare sa mai fac inca o data. :))

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. miha,ce deliciu! a placut si la pitici?o zi buna!

  2. Ooo, pai daca ti s-a mai cerut inca o data, e mare lucru. Ai reusit sa-i impresionezi bine de tot! 😀
    Foarte bine arata lasagna, poza e atit de apetisanta!

  3. Salutare, observ ca nici una din fetele care au comentat pana acum nu ti-au atras atentia ca din titlul postului lipseste un „n”
    Spor la bucatarit, salivez de fiecare data cand te vizitez. 🙂

  4. Miha, multumesc de atentionare! 🙂

    Viteza fu de vina! :))

  5. Nici nu m-am uitat la denumire, ochii mei s-au dus direct la poze..

  6. Anonymous says:

    foile de lasagna se fierb inainte sau se aseaza in vas, nefierte? Mersi:)

  7. Eu le-am pus nefierte. Am vazut si variante cu foile fierte inainte, dar chiar nu e cazul.

  8. Pingback: Lasagna cu carne si foi proaspete

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]