Mancaruri cu legume / Retete culinare

Mancare de fasole uscata

loading...

* 400 g fasole
* 2 cepe
* 1 morcov
* 1 cana suc de rosii
* 200 g cotlet haiducesc
* sare si piper
* cimbru
* marar verde


Fasolea se pune la inmuiat in apa rece pentru cateva ore, de preferat peste noapte. Se pune la fiert, se schimba apa la primul clocot, se umple din nou cratita cu alta apa fiarta si se fierbe pana se inmoaie. Se potriveste gustul de sare si cimbru si se adauga o ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Se mai dau cateva clocote.

Cotletul se prajeste usor pe ambele parti. In uleiul ramas prajim usor cealalta ceapa, stingem cu sucul de rosii si turnam totul peste fasolea fiarta. Se fierbe pana ajunge la consistenta dorita.

Se serveste calda, presarata cu marar verde tocat si feliile de cotlet haiducesc prajite.

Pentru o reteta de post se poate renunta la cotletul haiducesc.

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Toate ca toate dar cotletul e coroana :)))) superb arata !

  2. Foarte gustos! Imi place f. mult aceasta mancare!

  3. ma gandeam sa fac aseara, dar am ales sa fac un bors de fasole uscata.
    astept sa mi se ceara sa fac fasole. e pofta domnului :))

  4. asta am mancat aseara,doar ca nu am avut cotlet,am avut jumeri…minunata fasole!

  5. Am pregatit si eu fasole uscata saptamana aceasta, nu stiu ce fasole am nimerit, cert e ca nu s-a fiert bine nici in 3 ore. Am lasat in apa de seara pana dimineata, am schimbat si apa de 2 ori cand a inceput sa fiarba. Alta data am sa ma gendesc de 2 ori daca mai fac asa ceva 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Ardei copti cu smantana

Ardei copti cu smantana

Mod de preparare Ardei copti cu smantana: Ardeii copti se curata, li se scot cotoarele si se taie fasii subtiri sau cubulete, dupa preferinta. Se amesteca faina cu smantana si se dilueaza cu putin lapte, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Adaugati fasiile de ardei si puneti pe […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]