Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Mini tarte cu ciocolata

loading...

* Blat:

* 1 ou
* 100 g zahar
* 75 g unt
* esenta de vanilie
* 200 g faina


Oul se amesteca impreuna cu untul moale, zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare. Se adauga faina si se framanta un aluat omogen si nelipicios. Se da la rece pentru jumatate de ora.

* Crema:

* 100 g ciocolata amaruie
* 100 ml frisca lichida
* 2 linguri mascarpone
* 2 linguri lichior de migdale

Frisca o turnam peste ciocolata rupta bucatele. Se pune vasul pe foc mic si se aduce la punctul de fierbere. Se da deoparte si se amesteca pana la omogenizare. Se da la rece pana se intareste, apoi se amesteca cu lichiorul de migdale si branza mascarpone. Se poate pune ceva mai multa branza mascarpone, in functie de consistenta pe care o doriti.

Aluatul se intinde in foaire subtire de cca 0.5 cm. Se decupeaza cercuri cu gura unui pahar. Fiecare cerculet de aluat se intinde in formele mici de tarta,

dupa care se dau la cuptor la foc mediu, pana incep sa se aureasca pe margini.

Se lasa la racit apoi se „umplu” cu crema de ciocolata.

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Arata minunat

  2. bestiale…bravo pt indemanare si rabdare

  3. Ce-mi plac…….mmm……ce frumusele sunt.
    O zi frumoasa!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]