Mancaruri cu carne de vita / Mancaruri cu cartofi / Retete culinare

Musaca de cartofi cu carne

Musaca

Aceasta musaca de cartofi cu carne este o mancare absolut senzationala. Daca dispuneti de ceva timp de stat in bucatarie, musai sa o incercati. Nu veti regreta!

Musaca

Ingrediente

  • * 500 g piept de vitel
  • * 2 cepe
  • * 1 ou
  • * 1/2 pahar vin alb
  • * 1/2 pahar suc de rosii
  • * patrunjel verde
  • * 4 catei usturoi
  • * sare si piper
  • * rozmarin
  • * 5 cartofi
  • * sare si boia de ardei
  • * Pentru sosul alb:
  • * 50 g unt
  • * 1 lingura faina
  • * 1 cana lapte
  • * 50 g cascaval
  • * sare si piper
  • * nucsoara
loading...

Mod de preparare Musaca de cartofi cu carne:

Cartofii se fierb in coaja, in apa cu sare. Se trec sub un jet de apa rece, se curata de coaja si se taie felii. Se prajesc usor in ulei, pe ambele parti. Se scort pe hartie absorbanta si se presara cu sare si boia de ardei.

Cartofi pentru musaca

Carnea se toaca. Se adauga patrunjelul si usturoiul tocate. Ceapa se toaca si se pune la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga carnea,

umplutura pentru musaca

vinul si sucul de rosii si se lasa sa fiarba pana scade zeama si carnea incepe sa se rumeneasca. In timpul fierberii adaugam putin rozmarin si se potriveste gustul de sare si piper.

Lasam la racit apoi amestecam cu ou.

carne tocata pentru musaca

Sos alb:

Untul il punem la topit, apoi adaugam faina si amestecam continuu, sa nu faca cocoloase. Turnam laptele rece, cate putin si cascavalul ras. Condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat de felii de cartof, peste ei se pune carnea si deasupra un alt rand de felii de cartof.

Se toarna sosul alb, se mai presara putin cascaval si se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.

Musaca de cartofi cu carne tocata

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Imi picau ochii in gura de somn pana sa-ti vad reteta. Acum m-am trezit brusc. Sunt fresh. Multumesc !

  2. oo daaa. e extrem de buna. si cu muraturi alaturi, yamiiii

  3. am venit la tine sa iau o bucatica de musaca daca ma lasi :), e tare apertisanta , i-mi place mult 🙂

  4. foarte faina reteta.niste premii dragute te asteapta sa le ridici.pupici

  5. Anonymous says:

    n-am mai mancat musaca din liceu 🙂 n-au trecut decat vreo 20 de ani !

    in we am ce sa gatesc , multumesc !

  6. Eu va urez de pe acum pofta buna! 😉

  7. Pingback: Cartofi cu piept de pui la cuptor

  8. Mariana says:

    dar nu e prea grasa compozitia daca si cartofii sunt prajiti in ulei?? nu am facut niciodata si sunt tentata sa incerc

    • Mariana, nu e o varianta tocmai light 😀 Na, cartofi prajiti… carne… dar e ok. Daca totusi ai retineri poti face cu cartofi fierti, e la fel de buna 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rasol de vita cu legume la slow cooker Crock-Pot

Rasol de vita cu legume la slow cooker Crock-Pot

Mod de preparare Rasol de vita cu legume la slow cooker Crock-Pot: Pornind de la reteta de Osso Bucco, am procedat cam asa: Am incins intr-o tigaie uleiul si bucata de unt, apoi am rumenit usor pe ambele parti bucatile de rasol. Le-am pus in vasul slow cooker-ului Crock Pot, […]

Chiftelute la cuptor

Chiftelute la cuptor

Mod de preparare Chiftelute la cuptor: Legumele curatate si spalate le-am tocat marunt la robot. Evident, se poate folosi si cutitul sau razatoarea, dar asa e mai rapid 😉 Rastoarna legumele peste carnea tocata, pune si patrunjel verde tocat, sareaza si pipereaza dupa gust. Adauga oul si amesteca bine. Cu […]

„Tort” din cannelloni cu carne

„Tort” din cannelloni cu carne

Mod de preparare „Tort” din cannelloni cu carne: Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, pana se inmoaie. Adaugam morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici sau tocat la robot, apoi carnea tocata. Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se desfac bulgarasii de carne ce se formeaza. […]

Placinta cu cartofi si carne

Placinta cu cartofi si carne

Mod de preparare Placinta cu cartofi si carne: Stratul de cartofi: Cartofii curatati si taiati cuburi se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se scurg de apa, se paseaza si se amesteca bine cu untul, laptele si cascavalul ras. Se sareaza si pipereaza dupa gust. […]