Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Nu de putine ori am primit comentarii gen „de ce postezi cutare reteta de mancare daca te numesti Dulciuri fel de fel?” 😀 Nu stiu daca musai din acest motiv, cat faptul ca ai mei prefera mancarurile ce le stiu deja, am adus in atentia voastra doar retete de prajituri ce chiar merita testate.

Uneori insa, imi vine asa un chef de testat retete culinare… mai altceva, altceva cu care vrei sa impresionezi, iar daca nu reusesti zici „las’ ca mananc eu” :))) N-am mancat singura, deci e clar ca e o reteta buna de impresionat! 😀

Muschiulet de porc la cuptor

Ingrediente

  • 1 muschiulet de porc
  • ~500 g ciuperci champignon brune
  • ~100 g măsline
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 lingura muştar
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • ulei
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
  • usturoi pudra
  • cimbru si busuioc uscat
loading...

Mod de preparare Muschiulet de porc cu ciuperci si masline:

Muschiuletul spalat si curatat de pielita il legam cu ata alimentara, astfel incat in timpul prepararii sa-si pastreze forma. Il punem intr-o tigaie cu putin ulei si-l rumenim usor pe toate partile, dupa care il scoatem pe un platou.

In uleiul ramas turnam un pahar de vin alb si cand ajunge la punctul de fierbere punem ciupercile taiate felii si maslinele. Cand ciupercile s-au inmuiat adaugam smantana pentru gatit si amestecam. Potrivim gustul de sare si piper si dam deoparte.

Pe o bucata de folie de aluminiu facem un amestec de cimbru, busuioc, fulgi de ardei iute, pudra de usturoi, sare si piper. Cu acest amestec „invelim” muschiuletul de porc.

Sosul cu ciuperci il rasturnam intr-un vas termorezistent, punem deasupra muschiuletul condimentat si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 25 de minute.

Lasam putin sa se racoreasca si taiem muschiuletul felii (dupa ce am scos ata cu care l-am legat)

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

loading...

Comentarii prin Facebook

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *