Mancaruri cu carne de porc / Retete culinare

Muschiulet de porc cu merisoare

Trebuie sa recunosc, nu sunt o experta atunci cand trebuie sa cumpar carne de porc. Si daca trebuie, daca mi-am propus ca in acea zi sa diversific meniul familiei, cumpar muschiulet de porc. Le si place si nici n-am dat gres cu el atunci cand l-am gatit in orice fel mi-a trecut prin cap.

Reteta pe care v-o propun azi, sa o pregatiti atunci cand vreti sa preparati ceva cu adevarat deosebit si cu care sa va impresionati mesenii. Este o reteta pe care eu am vazut-o la chef Florin Dumitrescu, o reteta propusa de el pentru un meniu de Craciun. La prima vedere pare a fi o reteta elaborata, cu atat mai mult cu cat e „a la chef” 😀 dar nu este deloc asa, este chiar simplu si destul de rapid de preparat. Haideti sa vedeti! 😉

Muschiulet de porc cu merisoare

Ingrediente

  • 1 muschiulet de porc
  • ~50 g merisoare deshidratate
  • 1 ceapa medie
  • 2-3 linguri pesmet
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare si piper
  • cimbru
  • Pentru sos:
  • 50 g unt
  • 50 ml vin alb
  • ~200 g merisoare proaspete

Mod de preparare Muschiulet de porc cu merisoare:

Merisoarele deshidratate tocate le amestecam cu ceapa tocata marunt, uleiul de masline si cimbrul uscat. Amestecam totul cu cele 2-3 linguri de pesmet si uniformizam amestecand bine cu lingura. Se sareaza si pipereaza dupa gust.

Muschiuletul de porc se unge bine cu mustar, apoi se tavaleste prin pesmetul aromat. Se acopera bine pe toate partile.

Muschiulet de porc cu merisoare

Se pune intr-o tava si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 30 de minute.

Mie personal ideea de gatit „in sange” nu-mi surade, asa ca am taiat muschiuletul in felii potrivite si le-am prajit usor in tigaia cu putin ulei.

Intr-o alta tigaie punem merisoarele proaspete, untul si vinul.  Lasam sa fiarba pana se evapora alcoolul si compozitia capata consistenta. Trecem sosul printr-o sita, sa eliminam cojile si semintele.

Daca aveti suc de merisoare e mai usor, veti scapa de acest ultim pas 😉

Muschiuletul de porc se serveste cu sosul de merisoare cald. Pentru garnitura am optat pentru un orez salbatic fiert, apoi tras la tigaie in unt si parmezan.

Pofta buna! 😉

Muschiulet de porc cu merisoare si garnitura de orez salbatic

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. O combinatie minunata! Imi place tare mult 🙂

  2. Cat de bine arata!

  3. wow! chiar ca arata festiv. frumoasa prezentare, bravo

  4. Dea says:

    Un deliciu!!

  5. Este minunat si bine de pregatit cand avem musafiri sa ii impresionam putin~

  6. Mena says:

    Ce bine arata!!!Vreau si eu o portie daca se poate ;;)

  7. Cred ca-i tare buna combinatia asta!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Mod de preparare Muschiulet de porc cu ciuperci si masline: Muschiuletul spalat si curatat de pielita il legam cu ata alimentara, astfel incat in timpul prepararii sa-si pastreze forma. Il punem intr-o tigaie cu putin ulei si-l rumenim usor pe toate partile, dupa care il scoatem pe un platou. In […]

Chiftelute la cuptor

Chiftelute la cuptor

Mod de preparare Chiftelute la cuptor: Legumele curatate si spalate le-am tocat marunt la robot. Evident, se poate folosi si cutitul sau razatoarea, dar asa e mai rapid 😉 Rastoarna legumele peste carnea tocata, pune si patrunjel verde tocat, sareaza si pipereaza dupa gust. Adauga oul si amesteca bine. Cu […]

Muschiulet de porc la cuptor

Muschiulet de porc la cuptor

Mod de preparare Muschiulet de porc la cuptor: Muschiuletul de porc il speli si il usuci cu un prosop de hartie. Intr-un mojar zdrobesti putin boabele de coriandru si semintele de chimen. Adauga si restul condimentelor si amesteca-le bine. Pune muschiuletul pe o bucata de hartie de copt si „tabaceste-l” […]

„Tort” din cannelloni cu carne

„Tort” din cannelloni cu carne

Mod de preparare „Tort” din cannelloni cu carne: Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, pana se inmoaie. Adaugam morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici sau tocat la robot, apoi carnea tocata. Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se desfac bulgarasii de carne ce se formeaza. […]