Aperitive

Naut crocant

Voi cum va petreceti sfarsitul de saptamana?

Mie mi-e dor de vremurile cand mergeam prin discoteci si petreceam pana dimineata. De cand avem copiii farte rar am mai iesit, dar macar la o sueta tot am mai stat cu prietenii. Si nu stiu cum o fi la voi, dar noua de la prea multe vorbe si voie buna ni se cam face foame. 😀 Si-atunci, incropim o gustare sau facem repede comanda la o pizza. Si-atunci incepe agitatia… unde comandam? ce comandam? da’ numar de telefon avem? De cele mai multe ori o scoatem cumva la capat, dar nu pot sa nu ma gandesc ce bine e de cei din Cluj si Bucuresti ce au la dispozitie Foodpanda, un site ce gestioneaza comenzile on-line si livrarile la domiciliu. 😉

Pentru acest week-end m-am gandit sa prepar ceva de rontait, gustos si sanatos. A fost tare bun, crocant si picant.

Naut crocant

Ingrediente

  • naut
  • sare
  • boia de ardei
  • fulgi de ardei iute
  • ulei de masline
loading...

Mod de preparare Naut crocant:

Nautul se pune la inmuiat in apa rece, cu o seara inainte. A doua zi se schimba apa si se pune la fiert pana se inmoaie.

Intre timp am aflat ca daca pui apa rece peste nautul fiert coaja de pe boabe se va desface si va pluti in apa. O „culegi” cu o spumiera si ai rezolvat problema. 😉

Nautul fiert se pune intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa si sa se raceasca. Se rastoarna apoi intr-un castron si se condimenteaza dupa gust cu sare, boia de ardei si fulgi de ardei iute.

Condimentele pot varia in functie de preferinta voastra. Mai puteti adauga praf de usturoi, piper sau oregano.

Se adauga si uleiul de masline si se amesteca bine, astfel incat fiecare boaba de naut sa fie bine acoperita de condimente. Se rastoarna nautul in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt

Naut crocant

si se da la cuptor la foc mediu pana nautul se rumeneste usor si devine crocant.

Atentie, nautul se mai intareste dupa ce se raceste, verificati-i consistenta din cand in cand.

Pofta buna! 😉

Naut crocant

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Facem neaparat maine seara pentru musafiri.
    De cand ai postat mi-a facut cu ochiul.;)
    Multam fain!

  2. Pingback: La picnic cu SunFood

  3. Am facut azi, dar nu mi-au iesit crocante aproape deloc. Am amestecat ulei de masline cu boia, si le-am rostogolit in aceasta pasta. Le-am pus apoi – boabele de naut fierte – intr-o tava cu hartie de copt. Oare nui-am lasat destul in cuptor?

    • Probabil ca mai trebuiau tinute la cuptor. Asa cum ziceam, nautul se mai intareste si dupa ce se raceste, dar il verifici din cand in cand, pana ajunge la consistenta pe care ti-o doresti 😉

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]