Aperitive / Mancaruri cu legume / Retete culinare

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

De curand, ba chiar foarte de curand, fetita mea a devenit curioasa sa incerce lucruri noi. Vorbim aici despre mancare, evident! ca din celelalte nebunii si giumbuslucuri demne de pus nervii-n pioneze e dispusa sa incerce in fiecare zi! :)))

Asa se face ca provocarea Oanei de a gati un mic dejun cu legumele congelate de la Edenia a picat tocmai la fix. N-am facut decat 2 portii, pentru fete, baietii au ramas la mic dejunul traditional 🙂 O reteta simpla si foarte usor de preparat, gata in vreo jumatate de ora. Daca faceti mai multe portii mariti cantitatile in functie de cum va place voua, stiti voi! 😉

Omleta cu legume edenia

Pentru mai multe idei de mic dejun, aperitiv sau fel principal puteti vizita vitrinacuidei.ro Eu am vazut deja cateva retete ce mi-au facut cu ochiul 😉

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 2 oua
  • 50g cascaval
  • 50 g parmezan ras
  • 1 lingura smantana grasa
  • amestec mexican de legume Edenia
  • sare si piper
  • cativa fulgi de ardei iute
  • felii de bacon pentru tapetat formele

amestec mexican de legume

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia:

Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare.

Preparare omleta cu legume

Formele de ceramica se tapeteaza cu felii de bacon. Turnam compozitia pentru omleta, acoperim cu un strat (cat mai generos) de parmezan

Cum se face omleta cu legume edenia

si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute, pana se rumeneste usor deasupra.

Se servesc calde, cu rosii cherry sau gogosari in otet. Chestie de preferinte, doar atat! 🙂

A fost simplu, nu-i asa? A fost si bun, parol! 😉

Mic dejun cu legume

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Pingback: Curcan umplut cu merisoare si crutoane | Savori Urbane

  2. Pingback: Omleta cu legume – mic dejun Edenia - Agenda Primarului

  3. Pingback: Omleta cu legume – mic dejun Edenia | Ziarul Profit

  4. Nelu says:

    Idea e grozava;o incerc weekendul viitor
    nelu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]

Chiftelute la cuptor

Chiftelute la cuptor

Mod de preparare Chiftelute la cuptor: Legumele curatate si spalate le-am tocat marunt la robot. Evident, se poate folosi si cutitul sau razatoarea, dar asa e mai rapid 😉 Rastoarna legumele peste carnea tocata, pune si patrunjel verde tocat, sareaza si pipereaza dupa gust. Adauga oul si amesteca bine. Cu […]