Mancaruri cu legume / Mancaruri de post / Retete culinare

Orez cu urzici

loading...

O mancare delicioasa pentu o zi de post.  Daca nu tineti post poate fi garnitura perfecta pentru o friptura de pui.

Eu ma bucur tare mult si ii multumesc Madalinei pentru inspiratie, caci am reusit sa-i fac si pe ai mei sa manance urzici. Bine, le-am si tras o pacaleala zicandu-le ca e patrunjel :))) dar stiti cum e… scopul scuza mijloacele. :))) Drept pentru care, a doua zi le-am mai facut o portie, in care am indraznit sa pun si mai multe urzici.


1 cana orez
2 pumni de urzici
1 ceapa
4 catei usturoi
sare si piper

Ceapa tocata marunt se pune la inabusit in putin ulei de masline si 1-2 linguri apa. Cand s-a inmuiat adaugam orezul spalat si 3 cani de apa. Se lasa la fiert, amestecand din cand in cand, timp in care curatam urzicile, le spalam si le oparim in apa cu sare. Le punem intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa, apoi le pasam cu furculita.

Cand orezul este aproape gata punem urzicile tocate, punem sare si piper dupa gust si usturoiul pisat.

Se serveste cald.

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Un riz simple et delicieux!

    Bisous

  2. Chiar o buna idee Miha !

  3. Chiar aseara am papat urzicute gatite in stil clasic. Au fost delicioase. Ma tenteaza sa incerc si aceasta reteta.

  4. O reteta usoara, gustoasa si sanatoasa(avem urzici). Si eu mai apelez la „minciunele” pentru copii…dar cum zici tu, scopul scuza mijloacele:))))Pupici

  5. Grozava idee !!! Azi un strop , maine doi :0 , si uite asa papa si ei urzici !!!! 😉

  6. ma gandesc ca si niste ciuperci ,in plus ar da un plus de savoare?

  7. Arata tare bine! Frumoasa prezentare! 😉

  8. Multumesc frumos!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Ardei copti cu smantana

Ardei copti cu smantana

Mod de preparare Ardei copti cu smantana: Ardeii copti se curata, li se scot cotoarele si se taie fasii subtiri sau cubulete, dupa preferinta. Se amesteca faina cu smantana si se dilueaza cu putin lapte, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Adaugati fasiile de ardei si puneti pe […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]