Aperitive / Retete culinare

Oua umplute cu pasta de avocado

Eu cred ca de la vreme m-am molipsit de la Robert care imi tot spune „mami, tu nu simti miros de vacanta?” 😀 Reteta de azi e una din seria retete rapide, care se fac cat ai bate din palme, tac-pac cum ar veni! :))

Oua umplute cu avocado

Ingrediente

  • 1 avocado bine copt
  • 2 catei usturoi
  • 2 fire de patrunjel verde
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
  • zeama de lamaie, dupa gust
  • ulei de masline
  • 6 oua fierte
loading...

Mod de preparare Oua umplute cu pasta de avocado:

De la ouale fierte am folosit doar 3 galbenusuri. Restul le-am mancat cu mustar 😀

Am taiat fructul de avocado in 2 si am scobit miezul.

Fruct de avocado

Am pus intr-un castron, amstropit cu zeama de lamaie, apoi am adaugat patrunjelul verde, usturoiul curatat, sare, piper si cativa fulgi de ardei iute. Am mixat totul cu blenderul vertical si am adaugat treptat ulei de masline, cat sa obtin o compozitie cremoasa.

Cu aceasta pasta de avocado am umplut jumatile de ou fiert.

Ouale umplute cu pasta de avocado se servesc imediat cu paine prajita.

Pofta buna! 😉

Oua umplute cu avocado

 

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Sa me plait énormément, très original!
    bisous

  2. Pingback: 22 retete vegetariene pentru Paste

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]