Aperitive / Mancaruri cu peste / Retete culinare

Oua umplute cu ton

loading...

De obicei, tonul il consumam simplu, cu putin unt, ceapa si lamaie. Si cu nitica paine prajita…mmm… e tare bun! Dar nici varianta asta de oua umplute cu ton nu-i de lepadat. :))

O varianta delicioasa a clasicelor oua umplute, perfecte pentru o gustare sau pentru un platou cu aperitive.


6 oua
1 conserva ton in suc propriu
1/2 lamaie
1/2 lingurita mustar
1 fir de ceapa verde
cateva fire marar verde
ulei de maline
sare si piper

Ouale se fierb in apa cu sare si 1 lingurita de otet, timp de 15 minute. Se tin cateva minute in apa rece, apoi se curata de coaja. Cu un cutit bine ascutit se taie pe jumatate.

Tonul se marunteste bine cu furculita, la fel si galbenusurile de ou, apoi le amestecam.

Eu am folosit doar 4 galbenusuri, voi puteti folosi cate doriti.

Adaugam ceapa verde taiata marunt, mararul tocat, mustarul si zeama de lamaie.

Puteti folosi mai multa zeama de lamaie, daca va place mai acru. Sau puteti pune si un castravete murat.

Saram si piperam dupa gust, apoi adaugam cate putin ulei de masline pana compozitia incepe sa se lege si devine omogena.

Cu acesta compozitie umplem jumatatile de albusuri.

Pofta buna!

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Eu am venit deja la micul dejun :-??
    Fugi si strange macar paturile, tu :)))))
    Ti pup, zi faina!

  2. Masa era deja pregatita de aseara pentru cei ce se trezesc dis de dimineata. Asa ca tine, nu ca mine. :)))

    Zi frumoasa si tie! :*

  3. Prezentare minunata, iar de oua nu mai vorbesc!
    Pupici si weekend placut!

  4. J’adore et j’en fait souvent c’est une excellente entrée!

    Bisous

  5. Ador combinatia de ton cu oua !!! Ptr mine e perfecta !! 😉
    Week-end placut iti doresc !!!

  6. Imi place tonul oricum si ouale tale umplute arata tare bine! pup

  7. Am oua de tara, ton am, lamaie, mustar, ceapa verde – bifat! Marar? Nuuuuuuuu. Perfect deci! Maine dimineata am treaba.

    PS De fiecare data imi vine sa te laud pentru fotografiile astea minunate! O fac si de data asta. Felicitari!

  8. Delicioase! mi s-a facut o poft de nu se poate.. nu am mai mincat asa ceva de prea multa vreme

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]