Aperitive / Retete culinare

Oua umplute in sos de maioneza

Ingrediente

  • * 10 oua
  • * Umplutura:
  • * 200 g ficat
  • * 1 ceapa mare
  • * 100 g unt
  • * sare si piper
  • * 2 linguri mustar
  • * 2-3 galbenusuri
loading...

Mod de preparare:

Ceapa taiata solzisori se caleste in unt.

Ficateii curatati si spalati se adauga in cratita si se fierb inabusit.Cand a scazut toata zeama se dau deoparte de pe foc si se lasa la racit.

Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga mustarul si galbenusurile. Toata aceasta compozitie se da prin blender, pana obtinem o pasta fina si omogena.

Ouale se spala apoi se fierb in apa cu sare si 1 lingurita de otet, timp de 15 minute. Se trec sub un jet de apa rece, apoi se curata de coaja. Cu un cutit bine ascutit se taie pe jumatate, dupa care se umplu cu pasta de ficat.

Pentru sos facem maioneza (cantitatea e in functie de preferinta) pe care o amestecam cu putina smantana groasa. Eu am mai pus si cateva linguri de umplutura ce mi-a ramas si mi-a fost mila s-o arunc. :))

Pe platoul in care vor fi servite ouale se pune un strat generos de sos, apoi se aseaza ouale deasupra.

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. mmm nefis tatlar ellerinize saglik blogcu

  2. mmm,tare bune sunt si ce frumos le-ai aranjat cu posh-ul!

  3. Bună dimineața!
    Te așteaptă niște premii și o provocare la Doi și un … „SFERT” :).
    O zi minunată!

  4. Si eu am niste premii pentru tine. Iar leapsa e bonus:))

  5. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe „Adauga blog-ul tau”.

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

  6. Sunt delicioase…………..fac si eu ceva asemanator si le stiu gustul.
    Pe curand!

  7. Ce bine arata!Pofta buna la ele.

  8. oldies but goodies !
    de fierbi ouale 15 minute si nu 5 ?

  9. Pansy, le fierb 15 minute, asta inseamna vreo 10 minute de cand incepe sa fiarba apa. In acest fel va fi foarte tare si voi putea folosi galbenusul tocat in alte preparate. Plus ca se vor curata mai usor.
    Acum pot sa intorc intrebarea? De ce 5 si nu 15? :))

  10. Faine oua ai mai facut Miha….ca de fiecare data! Te pup!

  11. si eu fac oua umplute asa, dar uneori le umplu si cu pasta de peste si sunt delicioase.

  12. Cu peste n-am incercat niciodata. Desi, cred ca-s delicioase.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]