Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam pentru ca nu le puteam manca asa. Daca mai puteam salva cate ceva faceam o salata de oua, ca tare mult imi place 🙂 daca nu… tot la gunoi ajungeau.

Asa ca, anul trecut am facut prima mea incercare de oua vopsite natural, cu foi de ceapa. Am avut ceva temeri ca nu vor iesi frumoase si la fel de ochioase ca se cele vopsite in colorant, dar pentru prima incercare, zic eu, ca m-am descurcat onorabil 😉

oua vopsite cu foi de ceapa

Ingrediente

  • 10 oua
  • coji de ceapa galbena (puteti strecura si cateva de ceapa rosie)
  • sare si otet (cate 1 lingura)
  • 1 ciorap (sa fie bej, nu negru)
  • o bucatica de slanina
  • frunze (patrunjel, morcov, leustean sau ce mai gasiti voi prin gradina)
loading...

Mod de preparare Oua vopsite natural:

Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite.

Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod.

Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, ouale deasupra, apa cat ouale sa fie bine acoperite, sarea si otetul.

Pune la fiert la foc mediu si din momentul in care au inceput sa fiarba mai lasa 10-15 minute, in functie de cat de intensa vrei sa fie culoarea.

Dupa ce scoti oul din ciorap, indepartezi frunza si cat inca este fierbinte il ungi cu slanina, sa capete un luciu frumos.

RETETA IN IMAGINI

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. De trei ani numai acesta metoda o folosesc la înroșit ouale. Este economică, practica si ușor de realizat.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *