Aluat dospit / Retete culinare

Paine fara framantare (fara gluten)

Celor care sufera de intoleranta la gluten le aduc o veste buna… de acum inainte vor putea manca si paine, paine fara gluten. Si asta va fi posibil datorita fainii fara gluten de la Dr Schar si a retetei pe care v-o prezint azi, o reteta simpla la care nu trebuie sa va murdariti mainile cu framantatul :))))

Ma alatur si cu aceasta reteta campaniei „Gatim sanatos si fara gluten cu Dr. Schar”, campanie gazduita de Ruxandra. Prima reteta a fost cea a tortului cu crema de branza si ciocolata, pe care va rog sa o votati, daca v-a placut, AICI.

Paine fara gluten

Ingrediente

  • 500 g faina fara gluten (Bread-Mix / Dr. Schar )
  • 500 ml apa calduta
  • 4 linguri ulei de masline
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar

Mod de preparare Paine fara framantare (fara gluten):

Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu sarea, zaharul si drojdia uscata.  Se face o gropita in mijloc si se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca totul cu un tel, pana la omogenizare. Vom obtinem un aluat destul de moale si lipicios.

Castronul se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pana a doua zi, aproximativ 12 ore.

  • Aluatul de paine se poate imbogati cu diverse seminte, verdeata sau masline

Paine fara gluten si fara framantare

A doua zi se scoate aluatul de la frigider si se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu faina. Se modeleaza aluatul la marimea vasului in care vom coace painea.

  • Este important ca acest vas sa aiba capac

Paine fara framantare si fara gluten

Vasul cu tot cu capac se pun pentru cateva minute in cuptor sa se incalzeasca. Se pune aluatul in vas, cu tot cu hartia de copt, se acopera cu capac si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 30 de minute, dupa care se scoate capacul si se lasa pana painea se rumeneste.

Painea se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Pofta buna! 😉

Paine fara framantare

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Ce paine faina!

  2. Sanda Ianosi says:

    Retete super tari!Multumesc!

  3. Pingback: 10 retete de paine fara gluten pe care trebuie sa le incerci

  4. victorai evi says:

    am facut-o si eu – a iesit bine, insa nu am mai putut sa scot hartia de pe paine; a trebuit sa dau la o parte coaja de sub paine si de pe margini, ca sa pot indeparta hartia.
    Am uns hartia in interior cu ulei, si totusi unde am gresit?

    multumesc

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Focaccia cu dulceata de ardei iute: Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. aluatul se poate prepara si la masina de paine Punem aluatul […]

Rulouri cu usturoi si parmezan

Rulouri cu usturoi si parmezan

Mod de preparare Rulouri cu usturoi si parmezan: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si laptele caldut si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara si lasam […]