Prajituri / Retete de prajituri

Pandispan

Un pandispan simplu si delicios, numai bun de realizat atunci cand sunteti in pana de idei. Se poate face si numai cu vanilie sau numai cu cacao, se pot adauga nuci sau alte fructe uscate.

Pandispan

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar (aromat cu vanilie)
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de rom

Mod de preparare Pandispan:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei se adauga peste albusuri si se amesteca usor, apoi punem faina amestecata cu praful de copt si omogenizam usor amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Din compozitia de mai sus dam deoparte cateva linguri (4-5 sunt suficiente). Adaugam cacaoa si esenta de rom si omogenizam.

In tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina punem 2-3 linguri din compozitia alba, apoi 1 lingura din compozitia cu cacao. Repetam procedeul pana terminam cele 2 compozitii. La sfarsit zgaltaim putin tava de la stanga la dreapta, sa asezam mai bine compozitia in tava si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra.

Se lasa la racit apoi se portioneaza.

Pandispan

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

29 Comentarii

  1. Arată atât de bine,atât de pufos!!! Cred ca se datorează uleiului si cum am de gand sa fac,curând un tort,voi proba rețeta ta! Mersi! Te pup!

  2. Arata grozav… checul tau Miha :-* !

  3. Anonymous says:

    se pune si lamaie….e mai gustos…:*

  4. Wow!!! il est superbe très belle photos, bravo!

    Bisous

  5. Cata pufosenie , foarte fain !!! am facut si eu , da cu fructe :-*

  6. Ce ne place si noua!!!

  7. Mmm, pufos si delicios!!!Minunat arata!Pupici!

  8. Se vede din poza cat e de pufos!Super!

  9. Pufix rau de tot!!! ne place si noua! pupici

  10. Tare imi plac pandispanurile…Arata tare bine si e pufos. pupici

  11. Arata grozav:)!!!!Pupici:X

  12. Imbietor arata!

  13. Este clar pe gustul meu!

  14. ce idee buna ! chiar ma apuc de el !

  15. Foarte aspectuos!

  16. Arata tare bine!

  17. Multumesc mult tuturor pentru aprecieri. Va pup si imbratisez cu drag! :*

  18. Anonymous says:

    SUPEEEEEEEEEER

  19. Multumesc!

  20. Anonymous says:

    Foarte delicat,pufos, delicios si usor de facut chiar si de incepatori.Felicitari!!!!!

  21. Multumesc frumos!
    De fiecare data incerc sa explic retetele astfel incat sa poata fi facute chiar si de incepatori. Daca reusesc acest lucru, nu pot decat sa ma bucur! :)

  22. Anonymous says:

    cate forme de pandispan ies din aceastå retetå ? Multumesc.

  23. O singura forma mare, de 30 cm lungime.

  24. Anonymous says:

    e supeeeeeeeeer buna

  25. Multumesc! :)

  26. Anonymous says:

    f f frumos arata.Acum l-am bagat in cuptor!sper sa iasa o pufosenie!

  27. Pingback: Tort cu ciocolata si crema de sampanie

  28. I bake this cake quite often to my daughter for school breakfast so I would like to thank your for sharing this simple but very nice recipe here

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajitura cu banane caramelizate

Prajitura cu banane caramelizate

Mod de preparare Prajitura cu banane caramelizate: Intr-o tigaie punem zaharul la topit. Cand a devenit lichid adaugam smantana pentru frisca si fierbem la foc mic pana se topeste caramelul. Adaugam bananele taiate pe lungime si le acoperim bine cu caramel. Rasturnam cu atentie intr-un vas termorezistent. Mixam ouale cu […]

Prajitura cu visine si crema de vanilie

Prajitura cu visine si crema de vanilie

Mod de preparare Prajitura cu visine si crema de vanilie: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa, ca pentru bezele. Galbenusurile frecate cu ulei se adauga peste albusuri si se amesteca usor, […]

Negresa cu mascarpone si scortisoara

Negresa cu mascarpone si scortisoara

Mod de preparare Negresa cu mascarpone si scortisoara: Blat: Punem intr-un vas ciocolata, untul si cappucino dizolvat intr-o lingura cu apa fierbinte. Punem la foc mic pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza zaharul. Se adauga ouale, unul cate unul, mixand energic dupa fiecare, pana […]

Prajitura cu nuca si crema

Prajitura cu nuca si crema

Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ce se tine bine de paletele mixerului si face tepi la atingere. Adaugam esenta de migdale, nuca macinata si […]