Prajituri / Retete de prajituri

Pandispan

Pandispan

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar (aromat cu vanilie)
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de rom

Mod de preparare

Mod de preparare Pandispan:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei se adauga peste albusuri si se amesteca usor, apoi punem faina amestecata cu praful de copt si omogenizam usor amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Din compozitia de mai sus dam deoparte cateva linguri (4-5 sunt suficiente). Adaugam cacaoa si esenta de rom si omogenizam.

In tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina punem 2-3 linguri din compozitia alba, apoi 1 lingura din compozitia cu cacao. Repetam procedeul pana terminam cele 2 compozitii. La sfarsit zgaltaim putin tava de la stanga la dreapta, sa asezam mai bine compozitia in tava si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra.

Se lasa la racit apoi se portioneaza.

Pandispan

Tags: , ,

29 Comments

  1. Arată atât de bine,atât de pufos!!! Cred ca se datorează uleiului si cum am de gand sa fac,curând un tort,voi proba rețeta ta! Mersi! Te pup!

  2. Arata grozav… checul tau Miha :-* !

  3. Anonymous says:

    se pune si lamaie….e mai gustos…:*

  4. Wow!!! il est superbe très belle photos, bravo!

    Bisous

  5. Cata pufosenie , foarte fain !!! am facut si eu , da cu fructe :-*

  6. Ce ne place si noua!!!

  7. Mmm, pufos si delicios!!!Minunat arata!Pupici!

  8. Se vede din poza cat e de pufos!Super!

  9. Pufix rau de tot!!! ne place si noua! pupici

  10. Tare imi plac pandispanurile…Arata tare bine si e pufos. pupici

  11. Arata grozav:)!!!!Pupici:X

  12. Imbietor arata!

  13. Este clar pe gustul meu!

  14. ce idee buna ! chiar ma apuc de el !

  15. Foarte aspectuos!

  16. Arata tare bine!

  17. Multumesc mult tuturor pentru aprecieri. Va pup si imbratisez cu drag! :*

  18. Anonymous says:

    SUPEEEEEEEEEER

  19. Multumesc!

  20. Anonymous says:

    Foarte delicat,pufos, delicios si usor de facut chiar si de incepatori.Felicitari!!!!!

  21. Multumesc frumos!
    De fiecare data incerc sa explic retetele astfel incat sa poata fi facute chiar si de incepatori. Daca reusesc acest lucru, nu pot decat sa ma bucur! 🙂

  22. Anonymous says:

    cate forme de pandispan ies din aceastå retetå ? Multumesc.

  23. O singura forma mare, de 30 cm lungime.

  24. Anonymous says:

    e supeeeeeeeeer buna

  25. Multumesc! 🙂

  26. Anonymous says:

    f f frumos arata.Acum l-am bagat in cuptor!sper sa iasa o pufosenie!

  27. Pingback: Tort cu ciocolata si crema de sampanie

  28. I bake this cake quite often to my daughter for school breakfast so I would like to thank your for sharing this simple but very nice recipe here

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]

Prajitura cu branza si sos de capsuni

Prajitura cu branza si sos de capsuni

Mod de preparare Prajitura cu branza si sos de capsuni: Intr-un castron incapator punem branza, zaharul, smantana si smantana pentru frisca, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza. Adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare. Adaugam faina […]