Prajituri / Retete de prajituri

Pandispan

Un pandispan simplu si delicios, numai bun de realizat atunci cand sunteti in pana de idei. Se poate face si numai cu vanilie sau numai cu cacao, se pot adauga nuci sau alte fructe uscate.

Pandispan

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar (aromat cu vanilie)
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de rom

Mod de preparare Pandispan:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei se adauga peste albusuri si se amesteca usor, apoi punem faina amestecata cu praful de copt si omogenizam usor amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Din compozitia de mai sus dam deoparte cateva linguri (4-5 sunt suficiente). Adaugam cacaoa si esenta de rom si omogenizam.

In tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina punem 2-3 linguri din compozitia alba, apoi 1 lingura din compozitia cu cacao. Repetam procedeul pana terminam cele 2 compozitii. La sfarsit zgaltaim putin tava de la stanga la dreapta, sa asezam mai bine compozitia in tava si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra.

Se lasa la racit apoi se portioneaza.

Pandispan

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

29 Comentarii

  1. Arată atât de bine,atât de pufos!!! Cred ca se datorează uleiului si cum am de gand sa fac,curând un tort,voi proba rețeta ta! Mersi! Te pup!

  2. Arata grozav… checul tau Miha :-* !

  3. Anonymous says:

    se pune si lamaie….e mai gustos…:*

  4. Wow!!! il est superbe très belle photos, bravo!

    Bisous

  5. Cata pufosenie , foarte fain !!! am facut si eu , da cu fructe :-*

  6. Ce ne place si noua!!!

  7. Mmm, pufos si delicios!!!Minunat arata!Pupici!

  8. Se vede din poza cat e de pufos!Super!

  9. Pufix rau de tot!!! ne place si noua! pupici

  10. Tare imi plac pandispanurile…Arata tare bine si e pufos. pupici

  11. Arata grozav:)!!!!Pupici:X

  12. Imbietor arata!

  13. Este clar pe gustul meu!

  14. ce idee buna ! chiar ma apuc de el !

  15. Foarte aspectuos!

  16. Arata tare bine!

  17. Multumesc mult tuturor pentru aprecieri. Va pup si imbratisez cu drag! :*

  18. Anonymous says:

    SUPEEEEEEEEEER

  19. Multumesc!

  20. Anonymous says:

    Foarte delicat,pufos, delicios si usor de facut chiar si de incepatori.Felicitari!!!!!

  21. Multumesc frumos!
    De fiecare data incerc sa explic retetele astfel incat sa poata fi facute chiar si de incepatori. Daca reusesc acest lucru, nu pot decat sa ma bucur! :)

  22. Anonymous says:

    cate forme de pandispan ies din aceastå retetå ? Multumesc.

  23. O singura forma mare, de 30 cm lungime.

  24. Anonymous says:

    e supeeeeeeeeer buna

  25. Multumesc! :)

  26. Anonymous says:

    f f frumos arata.Acum l-am bagat in cuptor!sper sa iasa o pufosenie!

  27. Pingback: Tort cu ciocolata si crema de sampanie

  28. I bake this cake quite often to my daughter for school breakfast so I would like to thank your for sharing this simple but very nice recipe here

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajituri cu ciocolata

Prajituri cu ciocolata

Mod de preparare Prajituri cu ciocolata: Blat: Punem intr-un vas ciocolata rupta bucatele, untul, uleiul si smantana pentru frisca. Punem vasul pe foc mic (sau la baine marie) si amestecam continuu pana obtinem o compozitie omogena. Dam deoparte si lasam la racit. In crema de ciocolata racita, adaugam galbenusurile mixand […]

Prajitura cu ciocolata si blat de cocos

Prajitura cu ciocolata si blat de cocos

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si blat de cocos: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa si se tine bine de paletele mixerului. Se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie, se toarna in ploaie […]

Tiramisu pentru copii

Tiramisu pentru copii

Mod de preparare Tiramisu pentru copii: Ciocolata rupta bucatele se pune intr-un vas impreuna cu smantana pentru frisca si se topeste la foc mic sau la baine-marie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi punem vasul la congelator, sa se raceasca foarte bine crema de ciocolata. Crema de ciocolata racita […]

Prajitura rapida cu ciocolata

Prajitura rapida cu ciocolata

Mod de preparare Prajitura rapida cu ciocolata: Ciocolata rupta bucatele si untul se topesc la foc mic sau la baine marie. Se adauga coaja de portocala, se omonenizeaza compozitia si se lasa la racit. In compozitia de ciocolata racita se adauga zaharul si se mixeaza bine. Urmeaza apoi ouale, pe […]