Dulciuri

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel este un desert rapid, pe cat de simplu pe atat de spectaculos.

Am incercat pana acum diverse combinatii de panna cotta, dar combinatia de astazi, in care am folosit lapte condensat caramelizat este una absolut delicioasa. Laptele condensat caramelizat il puteti comanda on-line AICI si numai bine de Dragobete puteti pregati ceva special pentru persoana pe care o iubiti 😉

panna cotta cu dulce de leche

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • 600 ml smantana pentru frisca
  • 75 g zahar
  • 15 g gelatina
  • 1 cutie lapte condensat Caramelo
  • semintele de la o pastaie de vanilie

dulce-de-leche-1

loading...

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa.

Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, pana se topeste zaharul. Dam deoparte, asteptam sa se racoreasca putin si adaugam gelatina hidratata.

Dam deoparte cca 300 grame din compozitie. Punem laptele condensat caramelizat si amestecam bine pana compozitia devine omogena.

Turnam amestecul pentru panna cotta in pahare. Mai intai partea alba sau cea cu caramel, tinand paharele inclinate (in aceeasi pozitie se pun la rece, in congelator pana se leaga usor), apoi  partea cealalta de compozitie (dam din nou la congelator, pana se intareste)

Paharele se tin la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

panna cotta cu dulce de leche

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Mona says:

    Buna. Imi spui te rog ce fel de gelatina ai folosit. Cea granulata sau foite? Multumesc mult

  2. foarte bun iese multumesc

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Mod de preparare Inghetata de casa cu Dulce de Leche: Cel mai simplu ar fi daca ati gasi de cumparat Dulce de Leche. Daca nu, il puteti prepara acasa dintr-o cutie de lapte condensat indulcit, dupa cum am aratat AICI Se poate prepara cu cateva zile inainte si se foloseste […]