Dulciuri

Panna Cotta cu ciocolata si sos de capsuni

Ca imi place Panna Cotta cred ca v-am mai spus, drept dovada ca e un desert ce l-am pregatit pana acum in mai multe variante. Desi toate mi-au placut, reteta de Panna Cotta cu ciocolata si sos de capsuni de azi este de departe cea mai buna. E foarte gustoasa si aromata, sa incercati si voi! ­čśë

panna-cotta-cu-ciocolata-si-sos-de-capsuni-1

Ingrediente

  • Pentru panna cotta:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 20 g gelatina
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g fulgi nuca de cocos
  • Pentru sosul de capsuni:
  • ~300 g capsuni
  • 2 linguri de zahar (sau dupa gust)

Mod de preparare Panna Cotta cu ciocolata si sos de capsuni:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa.

Punem laptele si fulgii de cocos intr-un vas pe foc mic si aducem laptele la fierbere. Dam deoparte, acoperim si lasam sa se infuzeze.

Strecuram laptele, apoi adaugam smantana pentru frisca si zaharul. Punem din nou pe foc mic si fierbem fara a da in clocot, pana se topeste zaharul. Dam deoparte, asteptam sa se racoreasca putin si adaugam gelatina hidratata.

Impartim compozitia in 2 parti siin una dintre ele punem ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine pana se topeste ciocolata.

Turnam amestecul pentru panna cotta in pahare. Mai intai partea alba, tinand paharele inclinate (in aceeasi pozitie se pun la rece, in congelator pana se leaga usor), apoi  partea maro inclinand paharul in partea opusa (dam din nou la congelator, pana pregatim sosul de capsuni)

Capsunile se paseaza, apoi se adauga zahar dupa gust. Amestecul se fierbe cateva minute, pana sosul devine consistent si zaharul s-a topit. Dam deoparte si lasam la racit, dupa care il repartizam in pahare peste panna cotta.

Paharele se tin la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! ­čśë

Panna cotta

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Ce bunatate!….

  2. ….pentru o cina in 2

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Mod de preparare Inghetata de casa cu Dulce de Leche: Cel mai simplu ar fi daca ati gasi de cumparat Dulce de Leche. Daca nu, il puteti prepara acasa dintr-o cutie de lapte condensat indulcit, dupa cum am aratat AICI Se poate prepara cu cateva zile inainte si se foloseste […]

Churros

Churros

Mod de preparare Churros: Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa se raceasca, apoi adaugam ouale unul cate […]