Dulciuri

Panna Cotta cu jeleu de rodii

Aveam o rodie cumparata in ideea ca o voi folosi la o salata. N-a fost sa fie! Adica, salata a fost, dar fara rodie :)) Asa ca, am schimbat directia si m-am gandit sa o folosesc la o reteta de desert. Si panna cotta mi s-a parut cea mai potrivita alegere 😉

Panna Cotta cu jeleu de rodii

Ingrediente

  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 10 g gelatina
  • esenta de vanilie
  • Pentru jeleul de rodie:
  • 1 rodie
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita gelatina
loading...

Mod de preparare Panna Cotta cu jeleu de rodii:

Jeleu de rodii:

Rodia se taie in jumatate. Se trage un pic de marginile jumatatii de rodie inspre exterior, apoi cu o lingura de lemn batem in coaja rodiei pana cad toate boabele in castronul ce l-am pus dedesubt. Boabele se pun apoi intr-un vas mai inalt si se paseaza bine cu blenderul vertical. Strecuram sucul obtinut.

Amestecam sucul de rodie cu zaharul si punem vasul pe foc mic. Fierbem cateva minute, pana se topeste zaharul. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi adaugam gelatina ce am hidratat-o in prealabil in apa rece. Lasam sa se raceasca.

Panna Cotta:

Smantana pentru frisca si laptele se amesteca si se pun intr-un vas la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam zaharul si fierbem timp de 1 minut.

Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata in cateva linguri de apa rece. Aromam dupa gust cu esenta de vanilie, omogenizam si lasam la racit.

Panna cotta si jeleul de rodii se pun in pahare, cu pauza de cateva minute la congelator intre straturi.

Pofta buna! 😉

Panna cotta la pahar cu jeleu de rodii

 

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Magnifiques tes verrines, un vrai plaisir pour les yeux et pour la bouche, bravo!
    bisous

  2. Imi ploua in gura.. 🙂

  3. crina says:

    Bună. Am o întrebare: Dacă am acasă doar gelatină foițe, câte bucăți ar trebui să pun?
    Mulțumesc anticipat!

    • Ar trebui sa scrie pe pachet cat este necesar pentru cantitatea de lichid folosita. Cred ca 5-6 foi is suficiente

  4. e bine ca este usor de preparat:)), cu ocazia asta am sa incerc

  5. Tare bine arata. 😀

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]