Dulciuri

Papanasi fierti cu sos de ciocolata

loading...

* 300 g branza de vaci
* 2 linguri smantana
* 2 oua
* 100 g zahar
* ~100 g gris
* esenta de vanilie

* Sos de ciocolata:

* 2 linguri cacao
* 1 lingura zahar
* 50 g unt
* 1 pahar apa


Despre sosul de ciocolata v-am povestit si la Banana Split. Este un sos foarte bun ce poate fi folosit la aproape orice desert.

Cacaoa se amesteca cu zaharul apoi se „desface” cu apa calduta, turnata putin cate putin. Se amesteca bine, sa nu aiba cocoloase. Se pune vasul pe foc si se dau cateva clocote, pana incepe sa se ingroase. Se da deoparte, se adauga untul si se lasa la racit.

Branza de vaci se mixeaza cu zahar, smantana, oua, esenta de vanilie si gris.

Punem un vas cu apa si putina sare la fiert. Se ia cu lingura din compozitia de branza

si se plonjeaza in apa care clocoteste. Se lasa sa fiarba in jur de 15 minute. Se scot pe un platou cu o paleta cu gauri si peste ei se toarna sos de ciocolata din belsug.

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. That is so different!! i love cheese, i love chocolate, so im sure the combination is fabulous! Thanks for sharing!!

  2. tare buni sunt papanasii fierti !imi aduce aminte de copilatie.

  3. Esto es un manjar, se ve explendido.

    saludos

  4. Idee foarte buna

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]