Dulciuri

Papanasi moldovenesti

by Natalia

Papanasi modovenesti

 

Ingrediente

  • 250 g branza de vaci
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar (eu am pus mai mult,cred ca vreo 3)
  • 2 linguri faina
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Papanasi moldovenesti:

Intr-un castron punem branza impreuna cu zaharul,oul si esenta de vanilie.

Papanasi prajiti

Amestecam pana vom obtine o pasta omogena.

Apoi adaugam faina si omogenizam.Compozitia trebuie sa fie legata si sa se dezlipeasca de pe lingura si castron.

Probabil ca din cauza faptului ca am pus mai mult zahar, compozitia mea nu s-a legat, in asa fel incat sa pot modela papanasii. N-am vrut sa pun mai multa faina, am preferat sa iasa cu gust intens de branza, asa ca am luat compozitia cu lingura si am pus direct in tigaia cu putin ulei.

Se rumenesc pe ambele parti si se scot pe hartie absorbanta.

Se servesc dupa preferinta, cu miere, iaurt sau smantana.

Noi am preferat smantana dulce pentru frisca. ­čÖé

Papanasi cu branza de vaci

O sectiune plina de branza buna buna…:)

papanasi

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. As fi zis ca esti super rapida, daca nu stiam ca ai facut papanasii inaintea mea! :)))) Arata bine de tot!

  2. Multumesc! Si buni,datorita tie! ­čÖé

  3. fff buni; eu nu am mai facut de mai bine de un an…
    am aceeasi reteta, doar ca are 4 linguri de faina si ies mai inchegati, sa poata fi modelati gogosele;
    sunt convinsa ca acestia ai vostri sunt pliiini de branzica!
    yamiii!

  4. ellis, papanasii astia nu se fac gogosele, ci ca snitelele, mai plate, de aceea nici nu e nevoie de faina multa. Si eu mai pun uneori cu lingura, se mai intimpla sa fie brinza altfel si nu merge figura cu dezlipitul de pe lingura si castron.

  5. adica sa pun cu lingura in tigaie la prajit, sper ca s-a inteles..

  6. am inteles, Naty, ziceam numai ca eu am tot facut alta reteta…cu 4 linguri de faina…e clar ca astia sunt mai altfel…plini de branza!

  7. Anca says:

    Daca stiam ca sunt atat de buni, dublam cantitatile :)).O sa repet reteta cat de curand! Multumesc!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]