Aluat dulce / Retete de prajituri

Pariziene cu branza si scortisoara

Cine poate refuza o placinta buna cu branza la micul dejun? Sau poate la cina? :)))

pariziene cu branza si scortisoara

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de lamaie confiata sau orice alta aroma va place
  • Umplutura:
  • ~300 g branza de vaci
  • 2 oua
  • zahar dupa gust
  • esenta de lamaie sai orice alta aroma va place
  • In plus:
  • 2 linguri scortisoara macinata
  • 3-4 linguri zahar
  • ~50 g unt topit
loading...

Mod de preparare Pariziene cu branza si scortisoara:

Aluat:

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut sa dospeasca.

Punem maiaua in cuva masinii de paine sau intr-un castron, depinde de varianta voastra de framantare. Adaugam apoi ouale, restul de zahar, sarea, untul topit si racit, coaja de lameie, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Branza de vaci se amesteca intr-un castron cu restul ingredientelor. Daca branza este prea uscata se poate adauga 1 lingura de smantana, sa obtinem o compozitie cremoasa.

Rasturnam aluatul pe masa unsa cu ulei si-l impartim in 10 bile, aproximativ egale ca marime. Fiecare bila de aluat se intinde cu sucitorul intr-o foaie ovala de cca 0.5 cm grosime. Punem cate o lingura de umplutura pe unul din capete, iar celalalt capat il taiem fasii pana la jumatate.

pariziene cu branza si scortisoara Rulam partea cu umplutura pana la jumatate, apoi formam ruloul cu ajutorul fasiilor, prinzand bine capetele dedesubt.

Fiecare rulou il umgem bine cu unt topit, apoi il tavalim bine prin scortisoara amestecata cu zahar. Punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam la loc caldut cateva minute.

pariziene cu branza si scortisoaraDam la cuptor la foc mediu pentru vreo 40 de minute, pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

pariziene cu branza si scortisoara

 

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. O idee excelenta. Am facut cu mere, o sa fac si cu branza.

  2. Asa ceva nu se refuza pentru ca sunt prea delicioase. Am facut o data pariziene si m-au cucerit din prima! Week-end placut!

  3. Te han quedado de lujo

  4. Cred ca sunt delicioase, dar eu in general prefer „ceva cu ciocolata”, asa ca am sa le umplu cu Nutella

  5. mihaela says:

    Arata f.bine am sa fac dar problema este cu ce pot anlocui brinza…nu gasesc aici unde locuiesc brinza dulce.

    • Poti incerca cu ricotta, daca-ti place.
      Sau le poti umple cu orice altceva iti place… ciocolata, nuca sau mere. 😉

  6. Ma omori cu aluaturile tale fragede,vreau si eu!:)

  7. lulu says:

    Mmmmm,ce bune sunt!!!
    la asa ceva nu am restrictie!!

  8. Asa de bine arata:) yummy…

  9. Larra says:

    Branza poate fi inlocuita si cu ciocolata?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Ideea acestui aluat de cornuri mi-a venit intr-o dimineata cand tot mutam de colo-colo cana de lapte cu Nesquik ramasa de la micul dejun al copiilor. In loc sa-l arunc, am facut o alegere inspirata, pentru ca au iesit niste cornuri pufoase, absolut delicioase. Evident, se pot umple si cu […]