Aluat dulce / Retete de prajituri

Pariziene cu branza si scortisoara

Cine poate refuza o placinta buna cu branza la micul dejun? Sau poate la cina? :)))

pariziene cu branza si scortisoara

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de lamaie confiata sau orice alta aroma va place
  • Umplutura:
  • ~300 g branza de vaci
  • 2 oua
  • zahar dupa gust
  • esenta de lamaie sai orice alta aroma va place
  • In plus:
  • 2 linguri scortisoara macinata
  • 3-4 linguri zahar
  • ~50 g unt topit
loading...

Mod de preparare Pariziene cu branza si scortisoara:

Aluat:

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut sa dospeasca.

Punem maiaua in cuva masinii de paine sau intr-un castron, depinde de varianta voastra de framantare. Adaugam apoi ouale, restul de zahar, sarea, untul topit si racit, coaja de lameie, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Branza de vaci se amesteca intr-un castron cu restul ingredientelor. Daca branza este prea uscata se poate adauga 1 lingura de smantana, sa obtinem o compozitie cremoasa.

Rasturnam aluatul pe masa unsa cu ulei si-l impartim in 10 bile, aproximativ egale ca marime. Fiecare bila de aluat se intinde cu sucitorul intr-o foaie ovala de cca 0.5 cm grosime. Punem cate o lingura de umplutura pe unul din capete, iar celalalt capat il taiem fasii pana la jumatate.

pariziene cu branza si scortisoara Rulam partea cu umplutura pana la jumatate, apoi formam ruloul cu ajutorul fasiilor, prinzand bine capetele dedesubt.

Fiecare rulou il umgem bine cu unt topit, apoi il tavalim bine prin scortisoara amestecata cu zahar. Punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam la loc caldut cateva minute.

pariziene cu branza si scortisoaraDam la cuptor la foc mediu pentru vreo 40 de minute, pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

pariziene cu branza si scortisoara

 

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. O idee excelenta. Am facut cu mere, o sa fac si cu branza.

  2. Asa ceva nu se refuza pentru ca sunt prea delicioase. Am facut o data pariziene si m-au cucerit din prima! Week-end placut!

  3. Te han quedado de lujo

  4. Cred ca sunt delicioase, dar eu in general prefer „ceva cu ciocolata”, asa ca am sa le umplu cu Nutella

  5. mihaela says:

    Arata f.bine am sa fac dar problema este cu ce pot anlocui brinza…nu gasesc aici unde locuiesc brinza dulce.

    • Poti incerca cu ricotta, daca-ti place.
      Sau le poti umple cu orice altceva iti place… ciocolata, nuca sau mere. 😉

  6. Ma omori cu aluaturile tale fragede,vreau si eu!:)

  7. lulu says:

    Mmmmm,ce bune sunt!!!
    la asa ceva nu am restrictie!!

  8. Asa de bine arata:) yummy…

  9. Larra says:

    Branza poate fi inlocuita si cu ciocolata?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]