Aluat dulce / Retete de prajituri

Pasca cu branza

Reteta Pasca cu branza

Pasca cu branza si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 3 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • esente de rom si vanilie
  • Umplutura de branza:
  • 250 g de branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri smantana
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom
loading...

Mod de preparare Pasca cu branza:

Mai intai am pregatit maiaua. O lingura de faina am inmuiat-o cu putin lapte fierbinte. Dupa ce s-a racit am amestecat cu drojdia inmuiata cu putin lapte rece si o lingurita de zahar. Am lasat la crescut in jur de 15 minute, intr-un loc caldut. Galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul ramas, cu o lingurita de sare, apoi am adaugat si laptele caldut.

Am pus totul in cuva masinii de paine, am adaugat si faina, maiaua si o parte din ulei. Pe parcursul framantarii se adauga si restul de ulei.

Aluatul se imparte in 2 parti. O parte se intinde pe fundul tavii tapetate cu hartie de copt, iar cealalta parte se impleteste in 3. N-am reusit sa fac o impletitura lunga, asa ca am facut 2 mai scurte :)) pe care le-am pus in tava formand un inel. Se lasa la crescut, intr-un loc caldut in jur de 20 de minute.

In acest interval de timp pregatim umplutura de branza:

Am pus toate ingredientele la robot si am obtinut o crema fina si aromata de branza dulce.

Dupa ce a crescut aluatul in tava se toarna in mijloc amestecul de branza, iar marginea se unge cu ou batut.

Se coace in jur de jumatate de ora, pana se rumeneste frumos deasupra. Dupa ce-am scos pasca cu branza din cuptor, cat inca mai era calda am turnat peste branza niste ciocolata topita, asta ca sa nu ne dezmintim de numele de „ciocoholici” :))

Pasca cu branza de vaci

Pasca cu branza dulce si ciocolata

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Si aici ciocolata, breeee! :))

  2. Buna…eu sunt Miha…si sunt dependenta de ciocolata…Am zis! :)))

  3. si nu mi-e rusine cu asta, ai uitat sa zici :))))

  4. Eu vreau mijlocul, ca-i brinzos si ciocolatos… se poate ?! Ca aluat pot face si eu, dar brinza adevarata de vaca moldoveneasca, nu am aici…. ufff…offf…

  5. Daaa…nu mi-e rusine cu asta! :))

    Ma scuzati,dar trebuia sa spun asta!!! :))))

  6. Cuscra,da’ vacile alea elvetiene nu stiu sa faca branza buna? :)))

  7. Miha,salivezzzzzzzzz breeee,:)
    Cu ciocolata ai fost tare!!!:))
    Te pup dulce si bafta la concursuri,te-am votat peste tot,:))!!

  8. Multumesc Mirela! Stiam eu ca ma pot baza pe tine! :))

    Te pup!

  9. arata nemaipomenit de bine pasca ta.gata,cat mai curand ma declar ciocoholica(oare am scris bine?!).pupici *-*

  10. Julia,bine ai venit in club!! :)))

  11. Arată destul de bine pasca ta, da’totuşi cam puţină brânză ai folosit, şi-unde-s stafidele?!

    Cu aluatul de cozonac frământat la maşina de făcut pâine m-ai dat gata!

    Sărbători fericite şi numai bine!

  12. Dragomara, initial am pregatit mai multa crema de branza, dar atat a intrat. Mai multa n-am avut unde sa pun. :))
    Stafidele …nu-s. :)) Mofturosilor mei nu le plac stafidele, asa ca n-am pus. Dar asta e doar chestie de gust, nu e musai sa fie sau sa nu fie stafide. 😉
    De ce zici ca te-am dat gata cu aluatul de cozonac? Nici asta nu e bun daca nu e framantat de mana?

    Sarbatori fericite si tie!

  13. Ioana says:

    Ador retetele tale :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]