Aluat dulce / Retete de prajituri

Pasca cu branza

Reteta Pasca cu branza

Pasca cu branza si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 3 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • esente de rom si vanilie
  • Umplutura de branza:
  • 250 g de branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri smantana
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom
loading...

Mod de preparare Pasca cu branza:

Mai intai am pregatit maiaua. O lingura de faina am inmuiat-o cu putin lapte fierbinte. Dupa ce s-a racit am amestecat cu drojdia inmuiata cu putin lapte rece si o lingurita de zahar. Am lasat la crescut in jur de 15 minute, intr-un loc caldut. Galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul ramas, cu o lingurita de sare, apoi am adaugat si laptele caldut.

Am pus totul in cuva masinii de paine, am adaugat si faina, maiaua si o parte din ulei. Pe parcursul framantarii se adauga si restul de ulei.

Aluatul se imparte in 2 parti. O parte se intinde pe fundul tavii tapetate cu hartie de copt, iar cealalta parte se impleteste in 3. N-am reusit sa fac o impletitura lunga, asa ca am facut 2 mai scurte :)) pe care le-am pus in tava formand un inel. Se lasa la crescut, intr-un loc caldut in jur de 20 de minute.

In acest interval de timp pregatim umplutura de branza:

Am pus toate ingredientele la robot si am obtinut o crema fina si aromata de branza dulce.

Dupa ce a crescut aluatul in tava se toarna in mijloc amestecul de branza, iar marginea se unge cu ou batut.

Se coace in jur de jumatate de ora, pana se rumeneste frumos deasupra. Dupa ce-am scos pasca cu branza din cuptor, cat inca mai era calda am turnat peste branza niste ciocolata topita, asta ca sa nu ne dezmintim de numele de „ciocoholici” :))

Pasca cu branza de vaci

Pasca cu branza dulce si ciocolata

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Si aici ciocolata, breeee! :))

  2. Buna…eu sunt Miha…si sunt dependenta de ciocolata…Am zis! :)))

  3. si nu mi-e rusine cu asta, ai uitat sa zici :))))

  4. Eu vreau mijlocul, ca-i brinzos si ciocolatos… se poate ?! Ca aluat pot face si eu, dar brinza adevarata de vaca moldoveneasca, nu am aici…. ufff…offf…

  5. Daaa…nu mi-e rusine cu asta! :))

    Ma scuzati,dar trebuia sa spun asta!!! :))))

  6. Cuscra,da’ vacile alea elvetiene nu stiu sa faca branza buna? :)))

  7. Miha,salivezzzzzzzzz breeee,:)
    Cu ciocolata ai fost tare!!!:))
    Te pup dulce si bafta la concursuri,te-am votat peste tot,:))!!

  8. Multumesc Mirela! Stiam eu ca ma pot baza pe tine! :))

    Te pup!

  9. arata nemaipomenit de bine pasca ta.gata,cat mai curand ma declar ciocoholica(oare am scris bine?!).pupici *-*

  10. Julia,bine ai venit in club!! :)))

  11. Arată destul de bine pasca ta, da’totuşi cam puţină brânză ai folosit, şi-unde-s stafidele?!

    Cu aluatul de cozonac frământat la maşina de făcut pâine m-ai dat gata!

    Sărbători fericite şi numai bine!

  12. Dragomara, initial am pregatit mai multa crema de branza, dar atat a intrat. Mai multa n-am avut unde sa pun. :))
    Stafidele …nu-s. :)) Mofturosilor mei nu le plac stafidele, asa ca n-am pus. Dar asta e doar chestie de gust, nu e musai sa fie sau sa nu fie stafide. 😉
    De ce zici ca te-am dat gata cu aluatul de cozonac? Nici asta nu e bun daca nu e framantat de mana?

    Sarbatori fericite si tie!

  13. Ioana says:

    Ador retetele tale :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Ideea acestui aluat de cornuri mi-a venit intr-o dimineata cand tot mutam de colo-colo cana de lapte cu Nesquik ramasa de la micul dejun al copiilor. In loc sa-l arunc, am facut o alegere inspirata, pentru ca au iesit niste cornuri pufoase, absolut delicioase. Evident, se pot umple si cu […]