Pasca cu ciocolata

O varianta mai rapida la pasca umpluta cu ciocolata. O varianta pe care am ales sa o fac in acest an pentru masa de Paste. A iesit la fel de buna si ciocolatoasa.

pasca cu ciocolata

Ingrediente

  • ~200 g aluat de cozonac
  • Pentru umplutura:
  • 5 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • 100 g cacao neagra
  • 2-3 linguri lapte
  • 4-5 linguri zdravene cu smantana groasa (din cea fermentata)
  • 2 linguri picaturi de ciocolata
  • esenta de rom
loading...

Mod de preparare Pasca cu ciocolata:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga cacaoa si amidonul si omogenizam. Punem apoi laptele, esenta de rom si smantana. Omogenizam. La sfarsit, inainte de a turna compozitia in forma incorporam si ciocolata.

Daca o sa considerati necesar mai puteti adauga zahar, dupa gust.

Intr-o tava cu inel detasabil (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul, ridicand putin si pe peretii formei, formand o bordura. Se toarna compozitia pentru umplutura, apoi se da la cuptor la foc mediu, timp de aproximativ 1 ora, pana suprafata prajiturii devine ferma la atingere.

In cuptor vom pune un vas sau o tava cu apa, pentru a crea efectul de sauna. 

Se lasa la racit in forma, apoi se scoate pe un platou.

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. Miha, stiam eu de ce te vizitez pe tine pestru o reteta de pasca!!!! Am incercat si reteta aceea cu bucluc si mi-a iesit minunata! Cu blat de biscuiti, nu cu cozonac.
    Daca nu reusesc sa intru sa te anunt cat de buna mi-a iesit pasca, iti urez de pe acum Sarbatori luminate si multa pace in suflet!

  2. Hristos a Inviat !
    Paste fericit, alaturi de cei dragi ! Sper ca ati fost cuminti si iepurasul a adus multe cadouri la pitici.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *