Agricola Bacau
 
Aluat dulce / Retete de prajituri

Pasca cu ciocolata

O varianta mai rapida la pasca umpluta cu ciocolata. O varianta pe care am ales sa o fac in acest an pentru masa de Paste. A iesit la fel de buna si ciocolatoasa.

pasca cu ciocolata

Ingrediente

  • ~200 g aluat de cozonac
  • Pentru umplutura:
  • 5 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • 100 g cacao neagra
  • 2-3 linguri lapte
  • 4-5 linguri zdravene cu smantana groasa (din cea fermentata)
  • 2 linguri picaturi de ciocolata
  • esenta de rom

Mod de preparare Pasca cu ciocolata:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga cacaoa si amidonul si omogenizam. Punem apoi laptele, esenta de rom si smantana. Omogenizam. La sfarsit, inainte de a turna compozitia in forma incorporam si ciocolata.

Daca o sa considerati necesar mai puteti adauga zahar, dupa gust.

Intr-o tava cu inel detasabil (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul, ridicand putin si pe peretii formei, formand o bordura. Se toarna compozitia pentru umplutura, apoi se da la cuptor la foc mediu, timp de aproximativ 1 ora, pana suprafata prajiturii devine ferma la atingere.

In cuptor vom pune un vas sau o tava cu apa, pentru a crea efectul de sauna. 

Se lasa la racit in forma, apoi se scoate pe un platou.

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Une délice cette tarte une vrai tuerie!

    Bisous

  2. Miha, stiam eu de ce te vizitez pe tine pestru o reteta de pasca!!!! Am incercat si reteta aceea cu bucluc si mi-a iesit minunata! Cu blat de biscuiti, nu cu cozonac.
    Daca nu reusesc sa intru sa te anunt cat de buna mi-a iesit pasca, iti urez de pe acum Sarbatori luminate si multa pace in suflet!

  3. Ce bunatate de pasca!!!Sarbatori fericite!

  4. Paste fericit, multe bucurii si fericire sa va aduca iepurasul!

  5. Paste fericit alaturi de cei dragi Miha ! :)
    Buna buna pasca ta cu ciocolata :)

  6. Hristos a Inviat !
    Paste fericit, alaturi de cei dragi ! Sper ca ati fost cuminti si iepurasul a adus multe cadouri la pitici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Cornuri cu crema de ciocolata

Cornuri cu crema de ciocolata

Mod de preparare Cornuri cu crema de ciocolata: Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de lamaie, omogenizam. Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele, uleiul si ouale. Framantam pana […]

Placinta cu branza si portocale

Placinta cu branza si portocale

Mod de preparare Placinta cu branza si portocale: Intr-un castron mixeaza cu blenderul vertical branza cu ouale, zaharul, smantana si coaja de portocala. Taie foile de placinta in doua. Vom avea 12 foi de placinta mici, pe care le vom unge cu ulei pe fiecare in parte. Aseaza in tava […]

Chifle cu ciocolata si scortisoara

Chifle cu ciocolata si scortisoara

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si scortisoara: Incalzim laptele intr-o craticioara. Adaugam untul, zaharul si sarea. Amestecam pana la omogenizare. Daca s-a incalzit prea tare lasam sa se racoreasca. Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o gaura in mijloc si punem ouale,  coaja de lamaie si laptele […]

Cornuri cu nuca si ciocolata

Cornuri cu nuca si ciocolata

Mod de preparare Cornuri cu nuca si ciocolata: Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata. Punem maiaua intr-un castron, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si […]