Aluat dulce / Retete de prajituri

Pasca cu ciocolata

O varianta mai rapida la pasca umpluta cu ciocolata. O varianta pe care am ales sa o fac in acest an pentru masa de Paste. A iesit la fel de buna si ciocolatoasa.

pasca cu ciocolata

Ingrediente

  • ~200 g aluat de cozonac
  • Pentru umplutura:
  • 5 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • 100 g cacao neagra
  • 2-3 linguri lapte
  • 4-5 linguri zdravene cu smantana groasa (din cea fermentata)
  • 2 linguri picaturi de ciocolata
  • esenta de rom

Mod de preparare Pasca cu ciocolata:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga cacaoa si amidonul si omogenizam. Punem apoi laptele, esenta de rom si smantana. Omogenizam. La sfarsit, inainte de a turna compozitia in forma incorporam si ciocolata.

Daca o sa considerati necesar mai puteti adauga zahar, dupa gust.

Intr-o tava cu inel detasabil (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul, ridicand putin si pe peretii formei, formand o bordura. Se toarna compozitia pentru umplutura, apoi se da la cuptor la foc mediu, timp de aproximativ 1 ora, pana suprafata prajiturii devine ferma la atingere.

In cuptor vom pune un vas sau o tava cu apa, pentru a crea efectul de sauna. 

Se lasa la racit in forma, apoi se scoate pe un platou.

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Une délice cette tarte une vrai tuerie!

    Bisous

  2. Miha, stiam eu de ce te vizitez pe tine pestru o reteta de pasca!!!! Am incercat si reteta aceea cu bucluc si mi-a iesit minunata! Cu blat de biscuiti, nu cu cozonac.
    Daca nu reusesc sa intru sa te anunt cat de buna mi-a iesit pasca, iti urez de pe acum Sarbatori luminate si multa pace in suflet!

  3. Ce bunatate de pasca!!!Sarbatori fericite!

  4. Paste fericit, multe bucurii si fericire sa va aduca iepurasul!

  5. Paste fericit alaturi de cei dragi Miha ! 🙂
    Buna buna pasca ta cu ciocolata 🙂

  6. Hristos a Inviat !
    Paste fericit, alaturi de cei dragi ! Sper ca ati fost cuminti si iepurasul a adus multe cadouri la pitici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Trigoane cu mere

Trigoane cu mere

Mod de preparare Trigoane cu mere: Se curata merele de coaja, cotoare si seminte. Se taie cubulete si se pun intr-o craticioara. Adaugam zaharul si punem pe foc mic pana se topeste zaharul si merele isi lasa zeama. Adauga amidonul si scortisoara si amesteca bine, dar cu atentie, sa nu […]

Placinta impletita cu mere si stafide

Placinta impletita cu mere si stafide

Mod de preparare Placinta impletita cu mere si stafide: Aluat: Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata. Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul […]

Rasucite cu crema de vanilie

Rasucite cu crema de vanilie

Mod de preparare Rasucite cu crema de vanilie: Crema de vanilie: dupa reteta postata AICI Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. Turnam laptele amestecand usor, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic sau la […]

Churros

Churros

Mod de preparare Churros: Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa se raceasca, apoi adaugam ouale unul cate […]