Aluat dulce / Retete de prajituri

Pasca cu ciocolata

O varianta mai rapida la pasca umpluta cu ciocolata. O varianta pe care am ales sa o fac in acest an pentru masa de Paste. A iesit la fel de buna si ciocolatoasa.

pasca cu ciocolata

Ingrediente

  • ~200 g aluat de cozonac
  • Pentru umplutura:
  • 5 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • 100 g cacao neagra
  • 2-3 linguri lapte
  • 4-5 linguri zdravene cu smantana groasa (din cea fermentata)
  • 2 linguri picaturi de ciocolata
  • esenta de rom
loading...

Mod de preparare Pasca cu ciocolata:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga cacaoa si amidonul si omogenizam. Punem apoi laptele, esenta de rom si smantana. Omogenizam. La sfarsit, inainte de a turna compozitia in forma incorporam si ciocolata.

Daca o sa considerati necesar mai puteti adauga zahar, dupa gust.

Intr-o tava cu inel detasabil (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul, ridicand putin si pe peretii formei, formand o bordura. Se toarna compozitia pentru umplutura, apoi se da la cuptor la foc mediu, timp de aproximativ 1 ora, pana suprafata prajiturii devine ferma la atingere.

In cuptor vom pune un vas sau o tava cu apa, pentru a crea efectul de sauna. 

Se lasa la racit in forma, apoi se scoate pe un platou.

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Une délice cette tarte une vrai tuerie!

    Bisous

  2. Miha, stiam eu de ce te vizitez pe tine pestru o reteta de pasca!!!! Am incercat si reteta aceea cu bucluc si mi-a iesit minunata! Cu blat de biscuiti, nu cu cozonac.
    Daca nu reusesc sa intru sa te anunt cat de buna mi-a iesit pasca, iti urez de pe acum Sarbatori luminate si multa pace in suflet!

  3. Ce bunatate de pasca!!!Sarbatori fericite!

  4. Paste fericit, multe bucurii si fericire sa va aduca iepurasul!

  5. Paste fericit alaturi de cei dragi Miha ! 🙂
    Buna buna pasca ta cu ciocolata 🙂

  6. Hristos a Inviat !
    Paste fericit, alaturi de cei dragi ! Sper ca ati fost cuminti si iepurasul a adus multe cadouri la pitici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]