Aluat dulce / Retete de prajituri

Pasca cu ciocolata

O varianta mai rapida la pasca umpluta cu ciocolata. O varianta pe care am ales sa o fac in acest an pentru masa de Paste. A iesit la fel de buna si ciocolatoasa.

pasca cu ciocolata

Ingrediente

  • ~200 g aluat de cozonac
  • Pentru umplutura:
  • 5 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • 100 g cacao neagra
  • 2-3 linguri lapte
  • 4-5 linguri zdravene cu smantana groasa (din cea fermentata)
  • 2 linguri picaturi de ciocolata
  • esenta de rom

Mod de preparare Pasca cu ciocolata:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga cacaoa si amidonul si omogenizam. Punem apoi laptele, esenta de rom si smantana. Omogenizam. La sfarsit, inainte de a turna compozitia in forma incorporam si ciocolata.

Daca o sa considerati necesar mai puteti adauga zahar, dupa gust.

Intr-o tava cu inel detasabil (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul, ridicand putin si pe peretii formei, formand o bordura. Se toarna compozitia pentru umplutura, apoi se da la cuptor la foc mediu, timp de aproximativ 1 ora, pana suprafata prajiturii devine ferma la atingere.

In cuptor vom pune un vas sau o tava cu apa, pentru a crea efectul de sauna. 

Se lasa la racit in forma, apoi se scoate pe un platou.

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Une délice cette tarte une vrai tuerie!

    Bisous

  2. Miha, stiam eu de ce te vizitez pe tine pestru o reteta de pasca!!!! Am incercat si reteta aceea cu bucluc si mi-a iesit minunata! Cu blat de biscuiti, nu cu cozonac.
    Daca nu reusesc sa intru sa te anunt cat de buna mi-a iesit pasca, iti urez de pe acum Sarbatori luminate si multa pace in suflet!

  3. Ce bunatate de pasca!!!Sarbatori fericite!

  4. Paste fericit, multe bucurii si fericire sa va aduca iepurasul!

  5. Paste fericit alaturi de cei dragi Miha ! :)
    Buna buna pasca ta cu ciocolata :)

  6. Hristos a Inviat !
    Paste fericit, alaturi de cei dragi ! Sper ca ati fost cuminti si iepurasul a adus multe cadouri la pitici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Cornuri cu nuca si ciocolata

Cornuri cu nuca si ciocolata

Mod de preparare Cornuri cu nuca si ciocolata: Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata. Punem maiaua intr-un castron, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si […]

Mucenici moldovenesti (de post)

Mucenici moldovenesti (de post)

Mod de preparare Mucenici moldovenesti de post: Intr-un castron amestecam toate ingredientele uscate: faina, sarea, zaharul si drojdia uscata. Turnam treptat apa calduta, incorporam esenta si coaja confiata de portocale si framantam pana obtinem un aluat omogen, usor lipicios. Punem si uleiul si framantam pana aluatul nu se mai lipeste […]

Placinta-floare cu nuca si scortisoara

Placinta-floare cu nuca si scortisoara

Mod de preparare Placinta-floare cu nuca si scortisoara: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si apa, apoi turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit mai adaugam […]

Turte dulci

Turte dulci

Mod de preparare Turte dulci: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit mai adaugam daca este necesar putin lapte daca […]