Aperitive / Mancaruri cu peste / Retete culinare

Pasta de peste

In ultimele zile am fost bolnaviori, de la mic la mare. ­čÖü Astfel ca intre toate drumurile la spital, starea data de boala… n-am mai avut puterea de a gati. Mi-a lipsit tare mult asta, dar dupa ce trece perioada de regim voi intra in forta in bucatarie. :)) Mai ales ca acum neavand voie sa mancam prea multe, ne trec prin minte idei si retete care mai de care. :))

Reteta de astazi este una ce am preparat-o cu ceva vreme in urma, dar cum niciodata nu e prea tarziu, iata o idee pentru un aperitiv potrivit pentru orice masa festiva. Si nu numai. ­čśë Pentru aceasta pasta de peste┬á am folosit niste cosulete din aluat de foietaj, dar se poate servi si pe felii de paine crocanta sau choux-uri sau pur si simplu in boluri mici.

cosulete de foietaj cu pasta de peste

Ingrediente

  • 100 g file de hering
  • 1 lingura maioneza
  • 50 g unt
  • 1 ceapa rosie mica mica
  • zeama de lamaie
  • piper
loading...

Mod de preparare:

Fileul de peste se scurge bine de ulei. Il punem apoi intr-un castron impreuna cu restul ingredientelor si pasam cu mixerul vertical pana la omogenizare.

Se sareaza daca mai este necesar, se pipereaza si se potriveste gustul de acru, totul in functie de gustul personal.

Daaa…asta e una din acele retete culinare care se prepara in 5 minute. :))

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Multa sanatate tie si celor dragi!

    Super reteta, Miha!
    Si potrivita pentru comozi, ca mine!:))

    S-auzim de bine!

  2. multa sanatate va doresc! pasta asta e minunata…si eu o prepar cateodata, la ocazii speciale!

  3. orice cu peste nu refuz ­čÖé
    Multa sanatate!

  4. Trebuie sa fie foarte buna aceasta pasta de peste!

  5. Ramo says:

    Buna,Miha!Prioritar este sanatatea ta si a familiei.Noi cei care iti apreciem sinceritatea si tot ceea ce ne dezvalui in postarile tale suntem alaturi de tine!!!!!!!Apropo retete e super usoara.Weekend linistit!

  6. S─ân─âtate! Nu refuz niciodat─â pasta de pe┼čte.

  7. Pingback: Retete de Pasti 2013

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]