Paste cu sos de leurda

V-am mai povestit eu voua ca verdele nu este culoarea preferata a copiilor mei, mai ales in mancare. Dar eu tin mortis sa-i mai pacalesc cu cate ceva verde, fie si in portii mici 😉 Asa am facut si cu aceste paste cu sos de leurda si nu pot sa nu ma gandesc ca au patit ca-n bancul ala… „verde, dar nu prea verde, dar totusi verde” :))))))

Sos de leurda cu paste

Ingrediente

  • Pentru sosul cu leurda:
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • ~300 ml lapte
  • 2 linguri smantana
  • sare si piper
  • cateva fire de leurda
  • In plus:
  • paste, dupa preferinta
loading...

Mod de preparare Paste cu sos de leurda:

Topim untul la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin, pana obtinem o compozitie subtire. Punem din nou pe foc si fierbem pana compozitia incepe sa se ingroase. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Adaugam smantana si leurda tocata si omogenizam.

Intre timp fierbem si pastele in apa cu sare. Dupa ce au fiert, conform indicatiilor de pe ambalaj, le scurgem de apa si le amestecam cu sosul de leurda.

Pofta buna! 😉

Paste cu sos de leurda

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. Leurda e atat de buna si da o culoare atat de frumoasa….Primavara imi place sa fac humus si pun leurda, mixez in blender. Iasa un verde primavaratic….Imi place reteta ta.

    1. Nu e adevarat. Leurda are gust de usturoi. Pastele merg foarte bine gatite cu usturoi si alte ingrediente. Asa ca….

  2. Asteptam de cava timp o alta reteta pentru paste. Simteam nevoia sa incerc sia lt sos pentru ele, dar nu aveam nicio idee. Acum e sezonul ideal pentru reteta ta cu leurda. O sa incerc in week-end!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *