Aperitive / Mancaruri cu cartofi / Retete culinare

Patate Duchesse

loading...

by Daniela

# 500 g cartofi
# 50 g unt
# 50 g telemea
# 1 ou
# sare si piper
# boia de ardei

Cartofii ii fierbem in apa cu sare, cu coaja sau curatati, dupa preferinta.

Scurgem apa si sfaramam cartofii. Adaugam untul,

sare, piper si boia de ardei, dupa gust si telemeaua rasa pe razatoarea cu ochiuri mici.

Adaugam oul si amestecam bine, pana la omogenizare.

Spritam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt

si dam la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc putin.

Se servesc calde.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Miha, arata super si cred ca sunt so buni . Am facut si eu odata niste moturi asemanatoare din cartofi fierti, dar cu marar , ceapa, usturoi si ou. Nu m-am gandit la branza, dar sigur e mult mai bun. Fain de tot, merci de idee.

  2. Oooo,ce faine is chestiutele astea si cred ca sunt si tare gustoase…merg la fix pe o masa mai pretentioasa…ca si garnitura…:))

  3. Excelent, Miha!

  4. Minunati pentru o garnitura mai deosebita, linga o fripturica cu un sos bun…. Dar asa cum arata, nu mai ajung ele pina la fripturica O zi buna ! Cami

  5. Ho, ho, ho… ce frumoase ti-au iesit duchessele… Au avut sau nu succes la familion ? Tura viitoare am sa le pun si-o tira de usturoi, cred ca merg si mai bine cu un paharut…

  6. MIHA CHIAR ARATA SUPER 🙂
    ATATEA RETETE AM DE FACUT NUMA CA NU AI APUC 🙁
    DA PE RAND CU FIECARE
    AI UN PREMIU DA LA MINE DACA ITI FACE PLACEREA LA MINE PE BLOG

  7. Multumesc Narnia draga! Da, au fost tare buni. E interesanta si combinatia ta! 😉

  8. Ana-Maria, daca pui oleaca de usturoi merg si cu o bere. :))

  9. Multumesc Shari draga!

    Aratosi si tare buni la gust! 😉

  10. Asa e Cami. Ii mananci ca pe pufarine. :)))

  11. Cuscra, tare buni au fost si au placut si la pitici. Multumim tare mult de reteta.

    Pupam cu drag!

  12. Multumesc Anca!

    Imediat trec sa-l iau! Pup!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]