Pateuri cu branza de vaci

E racoare si bine… si am deschis sezonul placintelor. :)) Evident ca Robert a vrut placinta cu branza, dar de framantat nu prea aveam chef, astfel ca am apelat la foietajul din congelator. Rapid si bun!

Ingrediente

  • 1 pachet aluat de foietaj
  • Pentru umplutura:
  • ~500 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 g zahar (sau mai mult, dupa cum va place de dulce)
  • 1 lingura zahar pudra aromat cu lamaie
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
loading...

Mod de preparare:

Aluatul se dezgheata la temperatura camerei, dar nu de tot, altfel devine foarte greu de lucrat cu el.

Intr-un castron amestecam branza de vaci cu ouale si zaharul. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Daca va plac, puteti adauga in umplutura si cateva stafide.

Intindem aluatul, apoi pe una din margini punem o fasie de branza. Rulam aluatul atat cat sa acoperim branza si sa obtinem un rulou. Taiem ruloul cu un cutit bine ascutit sau cu un cuter.

Repetam operatiunea pana terminam aluatul. Si branza, evident! :))

Fiecare rulou il portionam in functie de cat de mari sau mici dorim sa facem pateurile.

Le punem in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si dam la cuptor la foc mediu spre mare, pana se rumenesc.

Se servesc calde sau reci, dupa cum si cat rezistati langa ele. :))

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. Vasy, e aluat de foietaj, o foaie mai grosuta de aluat, care la copt se desface in multe foite. 🙂 Se vede si in poze.

  2. am si eu o intrebare la sfarsit knd le ungem…amestec galbenusul cu cateva linguri de lapte ?

  3. Pingback: Pateuri cu mere

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *