Aluat dulce / Retete de prajituri

Pateuri cu branza de vaci

E racoare si bine… si am deschis sezonul placintelor. :)) Evident ca Robert a vrut placinta cu branza, dar de framantat nu prea aveam chef, astfel ca am apelat la foietajul din congelator. Rapid si bun!

Ingrediente

  • 1 pachet aluat de foietaj
  • Pentru umplutura:
  • ~500 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 g zahar (sau mai mult, dupa cum va place de dulce)
  • 1 lingura zahar pudra aromat cu lamaie
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
loading...

Mod de preparare:

Aluatul se dezgheata la temperatura camerei, dar nu de tot, altfel devine foarte greu de lucrat cu el.

Intr-un castron amestecam branza de vaci cu ouale si zaharul. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Daca va plac, puteti adauga in umplutura si cateva stafide.

Intindem aluatul, apoi pe una din margini punem o fasie de branza. Rulam aluatul atat cat sa acoperim branza si sa obtinem un rulou. Taiem ruloul cu un cutit bine ascutit sau cu un cuter.

Repetam operatiunea pana terminam aluatul. Si branza, evident! :))

Fiecare rulou il portionam in functie de cat de mari sau mici dorim sa facem pateurile.

Le punem in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si dam la cuptor la foc mediu spre mare, pana se rumenesc.

Se servesc calde sau reci, dupa cum si cat rezistati langa ele. :))

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

22 Comentarii

  1. izabella says:

    cate au iesit din cantitatile retetei?

  2. Izabella, cred ca vreo 24-25 de bucati. Asa cum spuneam, depinde si de marimea pe care o vrei.

  3. Ionixule drag…te astept! :*

  4. Macar unu si pentru mine, ca prea bine arata.

  5. Vaaaai ce pofta mi-ai facut!!!

  6. Ce bine arata! Cred ca si eu, in curand, deschid sezonul de tarte si placinte…

  7. Imi plac enorm de mult.Am branza in congelator, asa ca in curand le pun in aplicare.Pup!

  8. No reteta asta trebuie sa o probez si eu….tare bine arata!!!

  9. Imi plac tare mult!!!Mmmm, sunt tare delicioase!Pup!

  10. Minunate, delicioase si usor de facut! As manca non-stop 🙂 parca le simt deja aromma 🙂

  11. Imi plac ATAT de mult incat as manca fara probleme cel putin o saptamana in fiecare zi, la cafea! 🙂

  12. Culoarea perfecta! Deliciu

  13. sunt atat de gustoase si practice. nu mai vorbesc cat sunt de dragute, chiar ca iti vine sa le papi pe toate :))
    super alegere !

  14. Ah de cand n-am mai fost pe la tine! Placintelele sunt foarte aspectuoase. Te pup!

  15. Aluatul e cel din mai multe foi subtiri sau e o singura foaie mai groasa?

  16. Vasy, e aluat de foietaj, o foaie mai grosuta de aluat, care la copt se desface in multe foite. 🙂 Se vede si in poze.

  17. Anonymous says:

    am si eu o intrebare la sfarsit knd le ungem…amestec galbenusul cu cateva linguri de lapte ?

  18. Da, exact asa. Se amesteca galbenusul cu laptele, apoi se ung pateurile. 😉

  19. Anonymous says:

    ms mult:P sunt incepatoare in bucatarie si asta chiar vreau sa o incerc

  20. Sa ai spor! Daca te mai pot ajuta cu ceva…oricand, cu placere!

  21. Pingback: Pateuri cu mere

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Ideea acestui aluat de cornuri mi-a venit intr-o dimineata cand tot mutam de colo-colo cana de lapte cu Nesquik ramasa de la micul dejun al copiilor. In loc sa-l arunc, am facut o alegere inspirata, pentru ca au iesit niste cornuri pufoase, absolut delicioase. Evident, se pot umple si cu […]

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

As putea sa le spun croissants, asa cum le-a spus si Carmen, dar pentru ca le-am taiat mai mici si n-am obtinut forma aceea specifica croissant-ului o sa le spun simplu… cornuri pufoase. Acuma, lasand forma la o parte, gustul e fabulos si nu se compara cu nimic din ceea […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]