Aluat dulce / Retete de prajituri

Pateuri cu branza de vaci

E racoare si bine… si am deschis sezonul placintelor. :)) Evident ca Robert a vrut placinta cu branza, dar de framantat nu prea aveam chef, astfel ca am apelat la foietajul din congelator. Rapid si bun!

Ingrediente

  • 1 pachet aluat de foietaj
  • Pentru umplutura:
  • ~500 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 g zahar (sau mai mult, dupa cum va place de dulce)
  • 1 lingura zahar pudra aromat cu lamaie
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte

Mod de preparare:

Aluatul se dezgheata la temperatura camerei, dar nu de tot, altfel devine foarte greu de lucrat cu el.

Intr-un castron amestecam branza de vaci cu ouale si zaharul. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Daca va plac, puteti adauga in umplutura si cateva stafide.

Intindem aluatul, apoi pe una din margini punem o fasie de branza. Rulam aluatul atat cat sa acoperim branza si sa obtinem un rulou. Taiem ruloul cu un cutit bine ascutit sau cu un cuter.

Repetam operatiunea pana terminam aluatul. Si branza, evident! :))

Fiecare rulou il portionam in functie de cat de mari sau mici dorim sa facem pateurile.

Le punem in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si dam la cuptor la foc mediu spre mare, pana se rumenesc.

Se servesc calde sau reci, dupa cum si cat rezistati langa ele. :))

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

22 Comentarii

  1. izabella says:

    cate au iesit din cantitatile retetei?

  2. Izabella, cred ca vreo 24-25 de bucati. Asa cum spuneam, depinde si de marimea pe care o vrei.

  3. Ionixule drag…te astept! :*

  4. Macar unu si pentru mine, ca prea bine arata.

  5. Vaaaai ce pofta mi-ai facut!!!

  6. Ce bine arata! Cred ca si eu, in curand, deschid sezonul de tarte si placinte…

  7. Imi plac enorm de mult.Am branza in congelator, asa ca in curand le pun in aplicare.Pup!

  8. No reteta asta trebuie sa o probez si eu….tare bine arata!!!

  9. Imi plac tare mult!!!Mmmm, sunt tare delicioase!Pup!

  10. Minunate, delicioase si usor de facut! As manca non-stop 🙂 parca le simt deja aromma 🙂

  11. Imi plac ATAT de mult incat as manca fara probleme cel putin o saptamana in fiecare zi, la cafea! 🙂

  12. Culoarea perfecta! Deliciu

  13. sunt atat de gustoase si practice. nu mai vorbesc cat sunt de dragute, chiar ca iti vine sa le papi pe toate :))
    super alegere !

  14. Ah de cand n-am mai fost pe la tine! Placintelele sunt foarte aspectuoase. Te pup!

  15. Aluatul e cel din mai multe foi subtiri sau e o singura foaie mai groasa?

  16. Vasy, e aluat de foietaj, o foaie mai grosuta de aluat, care la copt se desface in multe foite. 🙂 Se vede si in poze.

  17. Anonymous says:

    am si eu o intrebare la sfarsit knd le ungem…amestec galbenusul cu cateva linguri de lapte ?

  18. Da, exact asa. Se amesteca galbenusul cu laptele, apoi se ung pateurile. 😉

  19. Anonymous says:

    ms mult:P sunt incepatoare in bucatarie si asta chiar vreau sa o incerc

  20. Sa ai spor! Daca te mai pot ajuta cu ceva…oricand, cu placere!

  21. Pingback: Pateuri cu mere

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu visine si nuca cu gratar

Prajitura cu visine si nuca cu gratar

Si uite-asa cu reteta asta de prajitura cu visine si nuca cu gratar am reusit sa dau gata toate visinele ce le aveam conservate la rece. Cu aluat pufos si multa umplutura, cred ca va ramane preferata mea in ceea ce priveste prajitura de casa cu aluat dospit. Mod de […]

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Dupa ce am facut reteta de cozonac cu nuca, stafide si rahat ai mei au insistat sa le fac si lor cozonac, dar sa fie numai cu nuca si cacao. Nu m-am mai complicat cu impletit sulurile de aluat, le-am lasat asa cum erau si asa a iesit aceasta rulada […]

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Am tot incercat pana acum diverse retete de cozonac, dar niciodata nu am facut un cozonac cu nuca, stafide si rahat, un cozonac „cu de toate, ca shaorma” 😀 Asa ca, profitand de campania „Bucuria de a imparti ceva bun” lansata de Dr Oetker si de pofta de cozonac a […]

Gogosi rasucite

Gogosi rasucite

Stiti voi vreun omulet caruia sa nu-i placa gogosile? 🙂 Care sa nu serveasca macar una, asa „de pofta”? Mie imi plac, cu toate ca am alte deserturi printre preferinte, dar copiii mei le devoreaza de-a dreptul. Nu le fac eu prea des gogosi, asa cum si-ar dori ei, iar […]