Aluat dulce / Retete de prajituri

Placinta cu branza de vaci

Placinta cu branza

Reteta Placinta cu branza de vaci

Placinta cu branza

Ingrediente

  • * Pentru aluat:
  • * 1 ou
  • * 330 g iaurt
  • * 50 g zahar
  • * 1 lingurita sare
  • * 50 g unt topit
  • * 10 g drojdie uscata
  • * esenta de vanilie
  • * ~500 g faina
  • * Pentru umplutura:
  • * 300 g branza de vaci
  • * 100 g zahar
  • * 2 oua
  • * esenta de rom
loading...

Mod de preparare Placinta cu branza de vaci:

Aluat:

Oul se bate cu zaharul si sarea. Adaugam pe rand untul topit si racit, iaurtul si esenta.

Faina o punem in cuva masinii de paine, apoi adaugam drojdia si amestecul cu ou. Se selecteaza programul de framantare+dospire.

  • Daca se framanta cu mana, se urmeaza acelasi procedeu, framantand pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.
  • Daca mai este nevoie se adauga cate putina faina.

Umplutura:

Branza se amesteca bine cu ouale usor batute, zaharul si esenta de rom.

  • Daca e prea moale se adauga 1-2 linguri de amidon. Daca branza e prea uscata se adauga 1-2 linguri de smantana.

Aluatul se rastoarna pe masa infainata si se imparte in 2, fiecare bucata o intindem intr-o foaie groasa de cca 0.5 cm grosime.

Pe fiecare din ele se repartizeaza umplutura de branza, apoi se ruleaza cat mai strans posibil.

Rulourile obtinute se pun in tavi de cozonac bine unse cu ulei, apoi se lasa la loc caldut pana aproape isi dubleaza volumul. Se ung cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si se dau la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Am programat pentru saptamana viitoare o placinta cu branza,cred ca am sa o incerc pe a ta ca tare bine arata si parca ai si simt mirosul,abia astept!te pupik si sa ai o duminica placuta!

  2. O duminica frumoasa Gabriela!

  3. Ma bucur tare mult ca ti-a placut placintica. M-as bucura si mai mult sa revii cu impresii bune. 😉
    Pupici!

  4. Pingback: Negresa cu branza de vaci

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cozonac Bradut

Cozonac Bradut

Aveam in plan pentru Craciun acest cozonac Bradut, mi s-a parut o idee interesanta si foarte draguta, care va arata fooooarte bine pe masa de sarbatoare. Si pentru ca tocmai facusem un aluat de cozonac pentru niste rulouri cu unt si scortisoara, preferatele copiilor, am „furat” o bucata de aluat, […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]