Aluat dulce / Retete de prajituri

Placinta cu branza de vaci

Reteta Placinta cu branza de vaci

Placinta cu branza

Ingrediente

  • * Pentru aluat:
  • * 1 ou
  • * 330 g iaurt
  • * 50 g zahar
  • * 1 lingurita sare
  • * 50 g unt topit
  • * 10 g drojdie uscata
  • * esenta de vanilie
  • * ~500 g faina
  • * Pentru umplutura:
  • * 300 g branza de vaci
  • * 100 g zahar
  • * 2 oua
  • * esenta de rom
loading...

Mod de preparare Placinta cu branza de vaci:

Aluat:

Oul se bate cu zaharul si sarea. Adaugam pe rand untul topit si racit, iaurtul si esenta.

Faina o punem in cuva masinii de paine, apoi adaugam drojdia si amestecul cu ou. Se selecteaza programul de framantare+dospire.

  • Daca se framanta cu mana, se urmeaza acelasi procedeu, framantand pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.
  • Daca mai este nevoie se adauga cate putina faina.

Umplutura:

Branza se amesteca bine cu ouale usor batute, zaharul si esenta de rom.

  • Daca e prea moale se adauga 1-2 linguri de amidon. Daca branza e prea uscata se adauga 1-2 linguri de smantana.

Aluatul se rastoarna pe masa infainata si se imparte in 2, fiecare bucata o intindem intr-o foaie groasa de cca 0.5 cm grosime.

Pe fiecare din ele se repartizeaza umplutura de branza, apoi se ruleaza cat mai strans posibil.

Rulourile obtinute se pun in tavi de cozonac bine unse cu ulei, apoi se lasa la loc caldut pana aproape isi dubleaza volumul. Se ung cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si se dau la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc.

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Am programat pentru saptamana viitoare o placinta cu branza,cred ca am sa o incerc pe a ta ca tare bine arata si parca ai si simt mirosul,abia astept!te pupik si sa ai o duminica placuta!

  2. O duminica frumoasa Gabriela!

  3. Ma bucur tare mult ca ti-a placut placintica. M-as bucura si mai mult sa revii cu impresii bune. 😉
    Pupici!

  4. Pingback: Negresa cu branza de vaci

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]