Aluat dulce / Retete de prajituri

Placinta cu branza si iaurt

Reteta Placinta cu branza si iaurt

Placinta de foi cu iaurt

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 1 pachet foi placinta
  • 6 oua
  • 500 ml iaurt
  • 250 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • esenta rom si vanilie
  • ulei sau unt topit (pentru uns foile)
loading...

Mod de preparare Placinta cu branza si iaurt:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si esentele, apoi iaurtul si branza. Se obtine o compozitie lichida.

Impartim foile de placinta in 3 si le ungem cu ulei pe fiecare in parte. Din compozitia de iaurt punem deoparte o cana, restul o impartim in 2.

Punem prima parte de foi intr-o tava unsa cu ulei si turnam deasupra o parte din compozitia de iaurt. Se continua cu alt strat de foi, alternand astfel straturile de foi cu cele de umplutura, ultimul strat fiind de foi.

Inainte de a baga la cuptor se pensuleaza deasupra compozitia pusa deoparte.

Se coace la foc potrivit pana se rumeneste frumos deasupra. Se taie dupa ce se raceste.

 RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. mai miha,tu mai contenesti vreodata cu dulcegariile astea imbietoare rau?

  2. o fac si eu dar fara branza, doar cu iaurt

  3. Alison,ce sa fac daca am pofticiosi in jur? :))

  4. Adriana,am facut si eu doar cu iaurt.E tare buna. Dar nici asta (si) cu branza nu e de colo…:))

  5. Test! 😉

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Ideea acestui aluat de cornuri mi-a venit intr-o dimineata cand tot mutam de colo-colo cana de lapte cu Nesquik ramasa de la micul dejun al copiilor. In loc sa-l arunc, am facut o alegere inspirata, pentru ca au iesit niste cornuri pufoase, absolut delicioase. Evident, se pot umple si cu […]