Aluat dulce / Retete de prajituri

Placinta cu branza si iaurt

Reteta Placinta cu branza si iaurt

Placinta de foi cu iaurt

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 1 pachet foi placinta
  • 6 oua
  • 500 ml iaurt
  • 250 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • esenta rom si vanilie
  • ulei sau unt topit (pentru uns foile)
loading...

Mod de preparare Placinta cu branza si iaurt:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si esentele, apoi iaurtul si branza. Se obtine o compozitie lichida.

Impartim foile de placinta in 3 si le ungem cu ulei pe fiecare in parte. Din compozitia de iaurt punem deoparte o cana, restul o impartim in 2.

Punem prima parte de foi intr-o tava unsa cu ulei si turnam deasupra o parte din compozitia de iaurt. Se continua cu alt strat de foi, alternand astfel straturile de foi cu cele de umplutura, ultimul strat fiind de foi.

Inainte de a baga la cuptor se pensuleaza deasupra compozitia pusa deoparte.

Se coace la foc potrivit pana se rumeneste frumos deasupra. Se taie dupa ce se raceste.

 RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. mai miha,tu mai contenesti vreodata cu dulcegariile astea imbietoare rau?

  2. o fac si eu dar fara branza, doar cu iaurt

  3. Alison,ce sa fac daca am pofticiosi in jur? :))

  4. Adriana,am facut si eu doar cu iaurt.E tare buna. Dar nici asta (si) cu branza nu e de colo…:))

  5. Test! 😉

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]