Placinta de cartofi cu cascaval

Desi in ultima vreme am ales sa va aduc doar retete de prajituri sau alte dulciuri fel de fel 😉 iata ca azi nu ma pot abtine sa nu va arat aceasta placinta de cartofi cu cascaval. Este atat de buna si atat de usor de facut incat ar fi pacat sa nu o pastrati acolo la voi in lista cu retete culinare. Nu de alta, dar de multe ori am fost intrebata sau am intrebat la randul meu „azi ce mai faci de mancare, ca eu nu mai stiu!?” si reteta asta poate fi o idee salvatoare, asa cum a fost si pentru mine 😉

Fata de cum e reteta originala, eu am preferat varianta simpla, doar cu cascaval si am facut si un gratar. Va puteti juca dupa bunul plac cu ingredientele sau cu condimentele. Puneti ce stiti voi ca mananca ai vostri cel mai bine…

placinta cu foi de cartofi si cascaval

 

Ingrediente

  • 4 cartofi medii
  • 2 linguri faina
  • 2 oua
  • sare si piper
  • fulgi de usturoi
  • felii de cascaval
loading...

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval:

Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Ii punem intr-un bol si adaugam ouale, faina si condimente dupa gust.

Eu n-am vrut sa pun mai multa faina, astfel ca aluatul a iesit usor moale si lipicios.

Punem o lingura de ulei in tigaie (eu am folosit o tigaie mica de cca 20 cm diametru) si lasam sa se infierbante.

Punem jumate din compozitia de cartofi in tigaie si o intindem uniform cu lingura. Punem apoi felii de cascaval pe toata suprafata foii si acoperim cu cealalta jumatate din compozitia de cartofi.

cum se face placinta cu cartofi

Apasam usor pe margini sa le lipeasca foile.

Dam focul la mic, acoperim tigaia cu un capac si coacem pana placinta incepe sa se rumeneasca frumos. Verificati cu ajutorul unei spatule.

Inclinati usor tigaia si lasati sa cada placinta pe o farfurie mare si intinsa. Asezati tigaia deasupra placintei si cu o miscare ferma o rasturnati inapoi in tigaie. Coaceti pana placinta se rumeneste si pe cealalta parte.

Rasturnati pe un platou si portionati.

Pofta buna! 😉

Placinta de cartofi cu cascaval

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. Super usor si super tasty. Acum cand timpul e atat de putin – o reteta rapida si care nu necesita multa bataie de cap e foarte bine venita. Ma tem putintel sa adaug faina. Ma intreb cum se coace in profunzime. Oricum nu e cantitate mare.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *