Aluat dulce / Prajituri de post / Retete de prajituri

Placinta de foi cu mere

Ingrediente

  • * 1 pachet foi de placinta
  • * 1 kg mere
  • * 4-5 linguri zahar
  • * 50 g unt ( se va inlocui cu ulei, in cazul variantei de post)
  • * 1 lingura scortisoara
  • * 4-5 linguri nuca macinata
  • * ulei pentru uns foile (cca 100 ml)
  • * Sirop:
  • * 1 pahar apa
  • * 1/2 pahar zahar
  • * 1 lingurita miere
loading...

Mod de preparare:

Se curata merele si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit cu zahar, unt, nuci si scortisoara. Se lasa la racit, dupa care se imparte in 2.

Foile de pacinta se impart in 3 si se taie ma marimea tavii de copt.

In tava unsa cu ulei se pune prima parte din foi, fiecare unsa bine cu ulei (uleiul se poate inlocui cu unt topit), apoi un strat de mere, pe intreaga suprafata a foii. Se acopera cu un alt strat de foi, unse cu ulei, restul de umplutura. Deasupra vom avea ultima parte de foi unse, de asemenea, cu ulei.

Se da tava la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste.

Deoarece primul strat de foi devine crocant la copt, am pregatit un sirop din apa, zahar si miere, pe care l-am turnat fierbinte peste placinta coapta. Daca va place crocantoasa, se poate renunta la sirop. Este foarte buna si fara.

Se lasa la racit, se portioneaza si se presara cu zahar pudra.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Ce bine arata,bucatica aia de deasupra o vreau eu,se poate?

  2. Ce bunatate, arata foarte bine

  3. Ca de obicei, arata bine si delicios!! Imi inchipui ce miros frumos in casa..de mere cu scortisoara..

    Am postat pe blogul meu niste poze de cheesecake pe bat…sunt sigura ca adultii dar in special copii ar fi inebuniti dupa asemenea desert.
    http://www.kittytweedy.blogspot.com

  4. Miha, o sa postez reteta pas cu pas pentru cheesecake-ul pe bat luni… poti sa faci orice reteta de cheesecake voiesti dar trebuie sa congelezi cheesecake-ul de doua ori…si desigur porti sa fii inventiva si sa schimbi reteta cum doresti…sunt sigura ca, copiilor o sa le placa sa decoreze fiecare biluta de cheesecake. ..mie cel mai mult imi plac (ca gust) cele decorate cu nuca de cocos. ..

  5. daliana says:

    Foarte buna.doar ca mi s-a exfoliat tare primul strat dp ce am pus siropul ?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Buna, dragilor! Am facut placinta cu branza si e musai sa va spun si voua ca la mine in bucatarie miroase tare bine. Poate asa va fac pofta si faceti si voi reteta de placinta cu branza. M-am pus pe framantat in ideea ca voi face niste cornuri cu ciocolata, […]

Gogosi pufoase la cuptor

Gogosi pufoase la cuptor

Gogosi pufoase la cuptor este reteta ideala atunci cand ai niste pofticiosi ce insista sa le tot faci gogosi o data la 2 zile 🙂 Nu sunt ele ca si cele prajite in ulei, dar cu siguranta sunt usurele si mai sanatoase. Mod de preparare Gogosi pufoase la cuptor: Intr-o […]

Cozonac Bradut

Cozonac Bradut

Aveam in plan pentru Craciun acest cozonac Bradut, mi s-a parut o idee interesanta si foarte draguta, care va arata fooooarte bine pe masa de sarbatoare. Si pentru ca tocmai facusem un aluat de cozonac pentru niste rulouri cu unt si scortisoara, preferatele copiilor, am „furat” o bucata de aluat, […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]