Aluat dulce / Prajituri de post / Retete de prajituri

Placinta de foi cu mere

Ingrediente

  • * 1 pachet foi de placinta
  • * 1 kg mere
  • * 4-5 linguri zahar
  • * 50 g unt ( se va inlocui cu ulei, in cazul variantei de post)
  • * 1 lingura scortisoara
  • * 4-5 linguri nuca macinata
  • * ulei pentru uns foile (cca 100 ml)
  • * Sirop:
  • * 1 pahar apa
  • * 1/2 pahar zahar
  • * 1 lingurita miere
loading...

Mod de preparare:

Se curata merele si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit cu zahar, unt, nuci si scortisoara. Se lasa la racit, dupa care se imparte in 2.

Foile de pacinta se impart in 3 si se taie ma marimea tavii de copt.

In tava unsa cu ulei se pune prima parte din foi, fiecare unsa bine cu ulei (uleiul se poate inlocui cu unt topit), apoi un strat de mere, pe intreaga suprafata a foii. Se acopera cu un alt strat de foi, unse cu ulei, restul de umplutura. Deasupra vom avea ultima parte de foi unse, de asemenea, cu ulei.

Se da tava la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste.

Deoarece primul strat de foi devine crocant la copt, am pregatit un sirop din apa, zahar si miere, pe care l-am turnat fierbinte peste placinta coapta. Daca va place crocantoasa, se poate renunta la sirop. Este foarte buna si fara.

Se lasa la racit, se portioneaza si se presara cu zahar pudra.

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Ce bine arata,bucatica aia de deasupra o vreau eu,se poate?

  2. Ce bunatate, arata foarte bine

  3. Ca de obicei, arata bine si delicios!! Imi inchipui ce miros frumos in casa..de mere cu scortisoara..

    Am postat pe blogul meu niste poze de cheesecake pe bat…sunt sigura ca adultii dar in special copii ar fi inebuniti dupa asemenea desert.
    http://www.kittytweedy.blogspot.com

  4. Miha, o sa postez reteta pas cu pas pentru cheesecake-ul pe bat luni… poti sa faci orice reteta de cheesecake voiesti dar trebuie sa congelezi cheesecake-ul de doua ori…si desigur porti sa fii inventiva si sa schimbi reteta cum doresti…sunt sigura ca, copiilor o sa le placa sa decoreze fiecare biluta de cheesecake. ..mie cel mai mult imi plac (ca gust) cele decorate cu nuca de cocos. ..

  5. daliana says:

    Foarte buna.doar ca mi s-a exfoliat tare primul strat dp ce am pus siropul ?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]