Aluat dospit / Aperitive / Retete culinare

Placinte turcesti cu branza

Dragilor, voi de-acum ma stiti si cunoasteti deja pasiunea mea pentru ciocolata. 😀 Nu conteaza ca e prajitura de casa sau tort… ciocolata sa fie. 😉 Asa se face ca placintele sunt undeva departe in topul preferintelor culinare… Mai dragilor, dar cand face Laura cate-o placinta e imposibil sa nu ti se faca pofta instantaneu. Si iata-ma infiintata in bucatarie, cu manecile suflecate, framantand de zor la aluat…doar doar or fi gata mai repede placintele. Ce m-a bucurat foarte tare a fost faptul ca au mancat si piticii, nu ma asteptam la asta pentru ca ei prefera placintele cu branza dulce.

Asadar, o reteta de placinte cu branza sarata absolut minunata, foarte usor de facut si pe care trebuie sa o incercati ca sa va dati seama ce spun 😉

Placinte cu branza sarata

Ingrediente

  • 375 g faina
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 lingurita de zahar
  • 125 g iaurt (de baut)
  • 125 ml apa minerala
  • 60 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou
  • In plus:
  • 300 g branza sarata (eu am folosit cas pus in saramura la borcan)
  • 100 g mozzarella
  • ulei pentru uns aluatul si masa de lucru
  • seminte pentru presarat deasupra (susan, mac, chimen si negrilica).
loading...

Mod de preparare Placinte turcesti cu branza:

Branza sarata si mozzarela se dau pe razatoarea cu ochiuri mari si se amesteca intr-un castron.

Intr-un vas se amesteca albusul de ou, cu iaurtul, uleiul si apa minerala, amestecand bine cu o furculita, cat sa se omogenizeze.

Separat, intr-un castron punem faina si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Putin cate putin adaugam compozitia lichida si amestecam bine cu mana (sau cu o lingura de lemn, dar eu am facut economie la vasele de spalat :)) ) apoi framantam energic pana obtinem un aluat neted si nelipicios.

  • In functie de tipul de faina folosit e posibil sa mai trebuiasca putina apa minerala daca aluatul e prea tare sau putina faina daca aluatul e prea moale

Aluatul obtinut se imparte in 12 bucati egale, se ung bine cu ulei, se pun pe o farfurie si se acopera cu o folie alimentara. Se lasa sa se odihneasca vreo 15 minute, apoi fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul pe masa unsa cu ulei intr-o foaie de cca 1 mm grosime. Foile se aseaza inapoi in farfurie una peste alta si se ung cu putin ulei, sa nu se lipeasca intre ele. Se acopera din nou cu folie alimentara si se lasa in repaos 15 minute.

Pe masa unsa cu ulei se rastoarna farfuria cu discurile de aluat, astfel incat primul disc intins sa vina deasupra. Rand pe rand se intinde fiecare foaie de aluat pana aluatul este foarte subtire si transparent. Aluatul se intinde foarte frumos si usor, chiar daca se mai rupe pe ici pe colo nu e absolut nici o tragedie.

Se presara foaia cu amestecul de branza si se ruleaza. Ruloul se invarte sub forma de spirala, iar capatul se baga dedesubt. Se aseaza placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenusul ramas, amestecat cu cateva linguri de lapte si se presara cu seminte.

Cum se face placinta cu branza

Se da tava la cuptor la foc mediu pana placintele se rumenesc frumos. Se scot din tava pe prosoape absorbante sa se absoarba uleiul in exces si se lasa sa se raceasca.

Placinta turceasca cu branza sarata

Pofta buna! Ca noi am avut! 😉

Plcinte turcesti cu branza sarata

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Superb!Iata la cine m-am gandit(la tine) cind ratacindu-ma prin mireasma de lavanda dadui peste : http://www. lavandademunte.ro/retete !

    Sa ai inspiratie !

  2. Diana says:

    Fataaaaaa , tu stii ca io-s directa si de-o franchete perdanta , asa ca-ti spun sincer ca ale tale sunt mai reusite decat ale Laurei … si care Laura 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Paine fara framantare (fara gluten)

Paine fara framantare (fara gluten)

Mod de preparare Paine fara framantare (fara gluten): Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu sarea, zaharul si drojdia uscata.  Se face o gropita in mijloc si se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca totul cu un tel, pana la omogenizare. Vom obtinem un aluat destul de […]

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Focaccia cu dulceata de ardei iute: Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. aluatul se poate prepara si la masina de paine Punem aluatul […]