Aluat dulce / Aperitive / Retete culinare / Retete de prajituri

Placintele cu branza

Reteta Placintele cu branza

Placinte cu branza dulce

Ingrediente

  • * Pentru aluat:
  • * 1 ou
  • * 100 g smantana
  • * 100 ml apa
  • * 1 lingurita sare
  • * 350 g faina
  • * Pentru umplutura:
  • * 500 g branza
  • * 1 ou
  • * 2 linguri smantana (doar daca branza este prea uscata)
  • * zahar si esenta de rom (pentru varianta dulce)
  • * sare si marar verde (pentru varianta sarata)
  • * In plus:
  • * 60 g unt pentru uns aluatul
  • * 100 g smantana pentru uns placintelele
loading...

Mod de preparare Placintele cu branza:

Aluat:
Din ou, smantana, apa, sare si faina se framanta un aluat omogen, putin lipicios.

Se lasa putin pe masa sa se odihneasca. Se imparte in 3 parti, apoi tot presarand faina se intinde fiecare bucata in foaie subtire, care nu se mai lipeste de masa. Se unge cu unt din belsug, apoi se ruleaza strans.

Rulourile astfel obtinute se pun pe un platou si se dau la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Umplutura:

Branza de vaci si oul se amesteca, apoi se imparte in 2. Intr-o parte vom pune sare si marar verde tocat si in cealalta zahar si esenta de vanilie.

Se scot rulourile de la rece si se taie in bucati late de 2-3 degete. Fiecare bucata se intinde bine cu sucitorul, se pune cate o lingura de branza in mijloc, apoi se aduna marginile formand o bocceluta.

Placintutele cu marginile in jos le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi le ungem cu smantana din belsug.

Se dau la cuptor la foc mediu spre mare pana incep sa se rumeneasca, apoi se scade focul la mic si se mai lasa vreo 10-15 minute.

RETETA IN IMAGINI

Sursa

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. ioiii arata demential. vreau si eu ca nu ma simt in stare sa fac.

  2. Ufff…draga mea…cu drag te-as invita daca ar mai fi…:)
    Pupici!

  3. grozav arata placintelele tale ! am notat reteta,imi place

  4. Pansy, nu numai ca ies niste placintele grozav de aratoase, dar is si grozav de gustoase. Neaparat sa le incerci. Sunt curioasa daca o sa-ti placa.
    Pupici!

  5. sunt convinsa ca-s tare bune, arata demential!!!!ce ar merge langa cafeluta mea….pupici:*

  6. Arata minunat, foarte bun

  7. Arata incredibil!

  8. arata minunat…promit ca voi incerca si eu!

  9. Am facut placintelele tale, au fost super gustoase. Sunt la mine pe blog daca vrei sa le vezi. Multumesc pt reteta si te pup!

  10. Minunate placintelele! O sa le incerc si eu. Numai bine.

  11. Multumesc fetelor de aprecieri. 🙂 Imbratisari cu drag!

  12. Miha, am facut si eu placintele acestea. Sunt foarte bune, aluatul e excelent si foarte usor de lucrat cu el, plus ca seamana cu cel de foietaj cumparat, doar ca mult mai bun. Te invit cu drag la o placinta! 🙂

  13. Vaiii…ce pofta mi-ai facut, Poliana draga! Nu am branza in frigider, ca acu’ m-as duce sa le fac. :))

    Pupici!

  14. nico says:

    Am facut si eu, sunt exceptionale!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]