Aperitive / Retete culinare / Salate

Poiana cu ciuperci

loading...

by Natalia

Avem nevoie de:

* 350 g ciuperci
* 3 cartofi
* 3 morcovi
* 2 radacini patrunjel
* 100 g cascaval
* 1/2 piept de pui
* 1 legatura de patrunjel
* 1 legatura de marar
* 3 fire ceapa verde
* 3 castraveti murati
* maioneza, dupa gust
* sare si piper

Pieptul de pui se pune la fiert impreuna cu radacinoasele. In timpul fierberii se condimenteaza dupa dorinta. Eu am pus sare, piper si putina nucsoara.

Dupa ce-au fiert se lasa la racit.

Intre timp marinam ciupercile. Se pun la fiert in jumatate de pahar cu apa, o lingura de otet si 2 linguri de ulei. Cand incepe sa fiarba se adauga o lingurita de piper boabe, o foaie de dafin si sare dupa gust. Se mai lasa pe foc, la foc moderat, inca 5 minute apoi se lasa la racit.

Cartofii, morcovul, radacina de patrunjel si cascavalul se rad pe razatoarea cu ochiuri mari, in vase separate. Pieptul de pui si castravetii se taie marunt. Eu le-am robotit. 🙂 Verdeata si ceapa verde se taie marunt.

Se tapeteaza un vas cu folie alimentara. Se pun ciupercile cu palariile in jos, acoperind tot fundul vasului.

Verdeata tocata se presara deasupra ciupercilor. Apoi se aseaza un strat de cartofi, presand bine cu mana.

Se unge un strat de maioneza. Se aseaza morcovul ras,

apoi cascavalul.

Se unge din nou cu maioneza. Urmeaza apoi un strat de carne si unul de castraveti murati si un ultim strat de maioneza. Se acopera cu folie si se da la rece. Eu am tinut peste noapte la frigider.

Platoul pe care va fi servita salata se pune peste vasul in care a fost „construita” si se ratoarna cu o miscare ferma.

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Foarte frumos arata.

  2. Buna Miha.Arata foarte bine.O ideie foarte buna metoda in care ai construito.

  3. Bine, mai, de ce ma pacalesti?…eram sigura, dupa titlu, ca vorbesti de o ciocolata::)

    foarte buna papica si pt disociatul meu! de retinut!

  4. …de retinut prima parte din ea pt un disociat, a doua, pentru altul::))

  5. zilele trcute am incercat si eu aceasta reteta, dar cum nu am avut ceapa verde am inlocuit cu castraveciori acrii. a iesit extra. familia mea a fost super incintata. iti multumesc pentru reteta si promit sa mai incerc si alte retete de pe blogul tau. esti grozava. eu nu sunt atit de creativa, dar multumita voua de pe acest blog pot prpara mincaruri minunate pentru familia mea. inca o data iti multumesc.

  6. Ma bucur tare mult ca ti-a placut aceasta reteta. Este intr-adevar o salata deosebita.

    Te imbratisez cu drag si te mai astept. 🙂

  7. Draga mea, „Poiana … a devenit celebra. Invitata aseara la un dineu, (dupa revelion) numai colegii, fetele ne-am intrecut in bucatareala si barbatii in buchete de flori. Eu am incercat reteta. Geniala, e putin spus. Nu stiu cum ai inventat-o sau daca tu ai inventat-o dar a produs sensatie.Atit printre masculi cit si printre dame. Toti au vrut reteta si au ajuns la concluzia romancele sint neintrecute in bucatarie.Multumim pentru blogg si pasiunea ta. dar cite kg aveti fetelor ca cu atitea bunatati imposibil sa nu pui doar privind retetele nu si incercindu-le. Pup mult Nina

  8. Draga Nina, ma bucur tare mult ca ai facut senzatie cu salata asta. Nici nu puteai sa nu faci, pentru ca intotdeauna efectul ei a fost „wauuu”… Nu eu am inventat-o, am preluat si eu reteta de la o alta fata harnicuta si draga mie. Si de fiecare data cand o fac ii multumesc, pentru ca e senzationala.
    Cat despre kilograme…mai bine nu spun cate am, sa nu cumva sa ma bati. :)))
    Multumesc inca o data pentru aprecieri si vizita. Te mai astept cu drag. 🙂

  9. doammne, ce bine arata! fac ulcer pana imi fac eu…

  10. Arata super, adevarat ca o poienita de ciuperci. 🙂
    Cu siguranta o s-o incerc si eu.

  11. NICOLETA says:

    IMI PLACE FOARTE MULT CUM ARATA!O SA INCERC SI EU.

  12. Raluca says:

    Foarte buna a iesit! Iar aspectul…senzational! multumesc

  13. Multumesc! Ma bucur tare mult ca v-a placut!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]