Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura Bounty

Am cam lipsit in ultima vreme… Lipsa e motivata, pe langa faptul ca a inceput sezonul petrecerilor in familie, ne-am mutat la casa noua si stiti si voi ce inseamna mutatul de la o casa la alta. Daca nu stiti va pot spune eu, nu de alta dar sa stiti ce va asteapta :)))) Nici acum nu dispun de prea mult timp, dar uitandu-ma pe blog m-am cam speriat cand am vazut cand a fost ultima postare.

Asadar, azi avem prajitura Bounty, o prajitura foarte simplu de facut si daca va place nuca de cocos (si ciocolata! ­čśë ) cu siguranta o sa iubiti prajiturica asta ­čÖé

Prajitura Bounty

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri lapte
  • 100 g unt
  • 200 g faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • o lingurita praf de copt
  • Crema cu nuca de cocos:
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri gris
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g fulgi nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • smantana pentru frisca (atat cat sa obtinem consistenta dorita)

Mod de preparare Prajitura Bounty:

Blat:

Untul moale se mixeaza zaharul, pana devine cremos. Adaugam ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.

  • Spargeti dinainte ouale intr-un bol si adaugati-le in crema fara a va opri din mixat.

Punem apoi laptele alternand cu faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Omogenizam turnam compozitia intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mediu (sau 150 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru cca 20 de minute. Blatul trebuie sa fie moale, dar ferm la atingere. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema cu nuca de cocos:

Amestecam laptele, zaharul, untul si grisul si punem vasul pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa. Dam deoparte si adaugam nuca de cocos si esenta de vanilie. Turnam crema calda peste blat.cu se face prajitura bounty

 

  • Eu n-am insiropat blatul, dar voi o puteti face daca va plac prajiturile insiropate.

Pentru glazura topim ciocolata pe baie de aburi. Peste ciocolata topita si bine omogenizata turnam smantana pentru frisca, putin cate putin, pana ajungem la consistenta dorita. Turnam glazura peste prajitura Bounty si dam la rece pentru cateva ore. Bine, nu cateva… macar o ora! :)))Mod de preparare prajitura de casa bountyPofta buna! ­čśë

Prajitura de casa Bounty

Sursa de inspiratie

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Pingback: Prajitura Bounty | Ziarul Profit

  2. WOW ! Arata super ! O sa incerc si eu reteta ! Multumesc ! ­čÖé

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Mod de preparare Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”: Blat: Ouale si un praf de sare se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul, mierea, esenta de vanilie, coaja de lamaie si untul topit si mixam pana obtinem un amestec spumos. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt, cate […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema mascarpone: Blat cu nuca: Nuca macinata, zaharul si apa se pun intr-o cratita, la foc mic. Se fierb pana scade apa si amestecul se ingroasa (va incepe sa miroase frumos a nuca prajita ? ) Se adauga cacaoa si pesmetul de biscuiti. […]