Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura Bounty

Am cam lipsit in ultima vreme… Lipsa e motivata, pe langa faptul ca a inceput sezonul petrecerilor in familie, ne-am mutat la casa noua si stiti si voi ce inseamna mutatul de la o casa la alta. Daca nu stiti va pot spune eu, nu de alta dar sa stiti ce va asteapta :)))) Nici acum nu dispun de prea mult timp, dar uitandu-ma pe blog m-am cam speriat cand am vazut cand a fost ultima postare.

Asadar, azi avem prajitura Bounty, o prajitura foarte simplu de facut si daca va place nuca de cocos (si ciocolata! 😉 ) cu siguranta o sa iubiti prajiturica asta 🙂

Prajitura Bounty

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri lapte
  • 100 g unt
  • 200 g faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • o lingurita praf de copt
  • Crema cu nuca de cocos:
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri gris
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g fulgi nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • smantana pentru frisca (atat cat sa obtinem consistenta dorita)
loading...

Mod de preparare Prajitura Bounty:

Blat:

Untul moale se mixeaza zaharul, pana devine cremos. Adaugam ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.

  • Spargeti dinainte ouale intr-un bol si adaugati-le in crema fara a va opri din mixat.

Punem apoi laptele alternand cu faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Omogenizam turnam compozitia intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mediu (sau 150 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru cca 20 de minute. Blatul trebuie sa fie moale, dar ferm la atingere. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema cu nuca de cocos:

Amestecam laptele, zaharul, untul si grisul si punem vasul pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa. Dam deoparte si adaugam nuca de cocos si esenta de vanilie. Turnam crema calda peste blat.cu se face prajitura bounty

 

  • Eu n-am insiropat blatul, dar voi o puteti face daca va plac prajiturile insiropate.

Pentru glazura topim ciocolata pe baie de aburi. Peste ciocolata topita si bine omogenizata turnam smantana pentru frisca, putin cate putin, pana ajungem la consistenta dorita. Turnam glazura peste prajitura Bounty si dam la rece pentru cateva ore. Bine, nu cateva… macar o ora! :)))Mod de preparare prajitura de casa bountyPofta buna! 😉

Prajitura de casa Bounty

Sursa de inspiratie

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Pingback: Prajitura Bounty | Ziarul Profit

  2. WOW ! Arata super ! O sa incerc si eu reteta ! Multumesc ! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu doua feluri de ciocolata: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul […]

Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de portocale: Blat: Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Prajitura cu gem si aluat razuit

Prajitura cu gem si aluat razuit

Mod de preparare Prajitura cu gem si aluat razuit: Mixam untul moale (lasat la temperatura camerei)  cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, galbenusurile si oul intreg si mixam din nou pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt […]

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel: Intr-un castron amesteca faina, cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Intr-un alt castron mixeaza ouale, zaharul si esenta de vanilie pana acestea se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Desi poate parea greu, sa stiti ca nu dureaza […]