Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu ananas la slow cooker Crock-Pot

Sau… ce-a iesit din noua aventura in bucatarie, cea a gatitului la temperatura joasa.

E tare fain acest aparat. M-am convins, carnea iese grozava. Si azi am zis sa-l mai testez c-o prajitura. Si stie, ma… stie sa faca si prajituri 😉 :))))

O sa va mai arat in zilele ce urmeaza ce-am mai gatit cu ajutorul slow cooker-ului Crock-Pot, astazi va arat aceasta prajitura cu ananas si caramel. Nu e prima reteta gatita la temperatura joasa, dar e prima in topul preferintelor 😉 A fost… nu buna, ci foarte buna!

N-ar fi rau si din inima v-as multumi daca ati intra AICI sa dati un LIKE si un SHARE.  Prietenii mei bucatarasii vor sa aleaga cea mai buna reteta gatita la Crock-Pot 😉

Prajitura rasturnata cu ananas si caramel

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 9 linguri de ulei
  • 9 linguri de lapte
  • 10 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie Finesse
  • esenta de vanilie
  • In plus:
  • ananas din compot, atat cat sa se acopere fundul vasului slow cooker-ului Crock-Pot
  • 100 g zahar pentru caramelizat
  • 2 linguri smantana pentru frisca
loading...

Mod de preparare Prajitura cu ananas la slow cooker Crock-Pot:

Scoatem ananasul din compot si-l punem la scurs intr-o strecuratoare sau pe un platou tapetat cu prosoape absorbante.

Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul si aromele si mixam pana obtinem o spuma consistenta.

Adaugam uleiul treptat, apoi faina amestecata cu praful de copt, alternand cu lapte. Vom obtine o compozitie ca o smantana.

Intr-o craticioara punem zaharul la topit. Cand a devenit lichid adaugam smantana pentru frisca si omogenizam.

Asezam pe fundul vasului aparatului Crock Pot slow cooker Digital 4,7 l feliile de ananas, acoperim cu caramel, apoi cu compozitia de chec.

Conectam slow cooker-ul la sursa de curent, punem capacul peste vasul aparatului de gatit Crock Pot digital 4,7 l si setam programul si timpul – programul Low si 3 ore.

Se pune un platou peste vas si cu o miscare ferma vom rasturna prajitura.

Pofta buna! 😉

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Irina says:

    Super prajitura! (Am o întrebare pt dvs la reteta prajitura cu mascarpone și gem de capsuni)

  2. Luca says:

    As incerca si eu o inspiratie pornind de la aceasta reteta. Dar, as vrea sa folosesc visine din compot in loc de ananas.. crezi ca merge? Si inca o intrebare – cate lingurite inseamna un praf de copt? eu folosesc praf de copt la borcan, si nu stiu cat inseamna un pliculet.. Multumesc!

    • Da, poti folosi si visine din compot, dar sa le lasi sa se scurga bine de zeama.
      1 praf de copt = 10 grame
      Multumesc 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu doua feluri de ciocolata: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul […]

Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de portocale: Blat: Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Prajitura cu gem si aluat razuit

Prajitura cu gem si aluat razuit

Mod de preparare Prajitura cu gem si aluat razuit: Mixam untul moale (lasat la temperatura camerei)  cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, galbenusurile si oul intreg si mixam din nou pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt […]

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel: Intr-un castron amesteca faina, cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Intr-un alt castron mixeaza ouale, zaharul si esenta de vanilie pana acestea se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Desi poate parea greu, sa stiti ca nu dureaza […]