Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu ananas la slow cooker Crock-Pot

Sau… ce-a iesit din noua aventura in bucatarie, cea a gatitului la temperatura joasa.

E tare fain acest aparat. M-am convins, carnea iese grozava. Si azi am zis sa-l mai testez c-o prajitura. Si stie, ma… stie sa faca si prajituri ­čśë :))))

O sa va mai arat in zilele ce urmeaza ce-am mai gatit cu ajutorul slow cooker-ului Crock-Pot, astazi va arat aceasta prajitura cu ananas si caramel. Nu e prima reteta gatita la temperatura joasa, dar e prima in topul preferintelor ­čśë A fost… nu buna, ci foarte buna!

N-ar fi rau si din inima v-as multumi daca ati intra AICI sa dati un LIKE si un SHARE.┬á Prietenii mei bucatarasii vor sa aleaga cea mai buna reteta gatita la Crock-Pot ­čśë

Prajitura rasturnata cu ananas si caramel

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 9 linguri de ulei
  • 9 linguri de lapte
  • 10 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie Finesse
  • esenta de vanilie
  • In plus:
  • ananas din compot, atat cat sa se acopere fundul vasului slow cooker-ului Crock-Pot
  • 100 g zahar pentru caramelizat
  • 2 linguri smantana pentru frisca

Mod de preparare Prajitura cu ananas la slow cooker Crock-Pot:

Scoatem ananasul din compot si-l punem la scurs intr-o strecuratoare sau pe un platou tapetat cu prosoape absorbante.

Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul si aromele si mixam pana obtinem o spuma consistenta.

Adaugam uleiul treptat, apoi faina amestecata cu praful de copt, alternand cu lapte. Vom obtine o compozitie ca o smantana.

Intr-o craticioara punem zaharul la topit. Cand a devenit lichid adaugam smantana pentru frisca si omogenizam.

Asezam pe fundul vasului aparatului Crock Pot slow cooker Digital 4,7 l feliile de ananas, acoperim cu caramel, apoi cu compozitia de chec.

Conectam slow cooker-ul la sursa de curent, punem capacul peste vasul aparatului de gatit Crock Pot digital 4,7 l si setam programul si timpul – programul Low si 3 ore.

Se pune un platou peste vas si cu o miscare ferma vom rasturna prajitura.

Pofta buna! ­čśë

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Irina says:

    Super prajitura! (Am o întrebare pt dvs la reteta prajitura cu mascarpone și gem de capsuni)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Mod de preparare Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”: Blat: Ouale si un praf de sare se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul, mierea, esenta de vanilie, coaja de lamaie si untul topit si mixam pana obtinem un amestec spumos. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt, cate […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema mascarpone: Blat cu nuca: Nuca macinata, zaharul si apa se pun intr-o cratita, la foc mic. Se fierb pana scade apa si amestecul se ingroasa (va incepe sa miroase frumos a nuca prajita ? ) Se adauga cacaoa si pesmetul de biscuiti. […]