Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu banane

Prajitura cu banane

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 6 oua mici
  • 200 g iaurt de baut
  • 1 banana mare
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 2 cani de faina (~300 g)
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Mod de preparare Prajitura cu banane:

Untul moale se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o compozitie pufoasa. Adaugam ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Incorporam apoi banana pasata cu furculita si iaurtul. Omogenizam, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Tocam ciocolata cu cutitul (bucati mai mari, mai mici… nu conteaza) si o adaugam in compozitie.

Turnam totul in tava (20/25 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40-45 de minute, pana blatul devine ferm la atingere si trece proba cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar, se lasa sa se raceasca si se portioneaza dupa dorinta.

prajitura cu banane

Tags: , , ,

10 Comments

  1. E de vis ! stiu prajitura asta !

  2. aurelia says:

    imi place mult prezentarea, pe lemn si milieu crosetat, o imagine de simplitate si eleganta in acelasi timp.

  3. Arata atat de bine…

  4. Ce pufosenie de prajiturica!

  5. Ce bine arata!

  6. Seamana mult cu briosele pe care le fac pentru nazdravanii mei mici (si mari). Combinatia grozava, pufoasa si extrem de gustoasa , iar prezentarea de nota 10!

  7. Arata grozav de bine!!

  8. Pufoasa si delicioasa, iar ideea cu crema de cioco este o nebunie! 😀
    Pupici

  9. Vlad Mihaela says:

    Foarte buna prajitura!am facuto si a iesit super!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]

Prajitura cu branza si sos de capsuni

Prajitura cu branza si sos de capsuni

Mod de preparare Prajitura cu branza si sos de capsuni: Intr-un castron incapator punem branza, zaharul, smantana si smantana pentru frisca, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza. Adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare. Adaugam faina […]