Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu banane

Dragilor…iata propunerea de azi… o prajitura cu banane, cu blat pufos si aromat. O prajitura simpla si nepretentioasa, dar careia ii puteti adauga o crema (de ciocolata, evident! :)) ) si veti avea un adevarat rasfat. Eu am preferat-o fara crema pentru a putea sa o fac pachetel pentru scoala. 😉

prajitura cu banane

prajitura cu banane

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 6 oua mici
  • 200 g iaurt de baut
  • 1 banana mare
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 2 cani de faina (~300 g)
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Prajitura cu banane:

Untul moale se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o compozitie pufoasa. Adaugam ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Incorporam apoi banana pasata cu furculita si iaurtul. Omogenizam, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Tocam ciocolata cu cutitul (bucati mai mari, mai mici… nu conteaza) si o adaugam in compozitie.

Turnam totul in tava (20/25 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40-45 de minute, pana blatul devine ferm la atingere si trece proba cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar, se lasa sa se raceasca si se portioneaza dupa dorinta.

prajitura cu banane

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. E de vis ! stiu prajitura asta !

  2. aurelia says:

    imi place mult prezentarea, pe lemn si milieu crosetat, o imagine de simplitate si eleganta in acelasi timp.

  3. Arata atat de bine…

  4. Ce pufosenie de prajiturica!

  5. Ce bine arata!

  6. Seamana mult cu briosele pe care le fac pentru nazdravanii mei mici (si mari). Combinatia grozava, pufoasa si extrem de gustoasa , iar prezentarea de nota 10!

  7. Arata grozav de bine!!

  8. Pufoasa si delicioasa, iar ideea cu crema de cioco este o nebunie! 😀
    Pupici

  9. Vlad Mihaela says:

    Foarte buna prajitura!am facuto si a iesit super!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de portocale: Blat: Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Prajitura cu gem si aluat razuit

Prajitura cu gem si aluat razuit

Mod de preparare Prajitura cu gem si aluat razuit: Mixam untul moale (lasat la temperatura camerei)  cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, galbenusurile si oul intreg si mixam din nou pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt […]

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel: Intr-un castron amesteca faina, cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Intr-un alt castron mixeaza ouale, zaharul si esenta de vanilie pana acestea se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Desi poate parea greu, sa stiti ca nu dureaza […]

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

 Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]