Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu banane

Dragilor…iata propunerea de azi… o prajitura cu banane, cu blat pufos si aromat. O prajitura simpla si nepretentioasa, dar careia ii puteti adauga o crema (de ciocolata, evident! :)) ) si veti avea un adevarat rasfat. Eu am preferat-o fara crema pentru a putea sa o fac pachetel pentru scoala. ­čśë

prajitura cu banane

prajitura cu banane

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 6 oua mici
  • 200 g iaurt de baut
  • 1 banana mare
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 2 cani de faina (~300 g)
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie

Mod de preparare Prajitura cu banane:

Untul moale se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o compozitie pufoasa. Adaugam ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Incorporam apoi banana pasata cu furculita si iaurtul. Omogenizam, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Tocam ciocolata cu cutitul (bucati mai mari, mai mici… nu conteaza) si o adaugam in compozitie.

Turnam totul in tava (20/25 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40-45 de minute, pana blatul devine ferm la atingere si trece proba cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar, se lasa sa se raceasca si se portioneaza dupa dorinta.

prajitura cu banane

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. E de vis ! stiu prajitura asta !

  2. aurelia says:

    imi place mult prezentarea, pe lemn si milieu crosetat, o imagine de simplitate si eleganta in acelasi timp.

  3. Arata atat de bine…

  4. Ce pufosenie de prajiturica!

  5. Ce bine arata!

  6. Seamana mult cu briosele pe care le fac pentru nazdravanii mei mici (si mari). Combinatia grozava, pufoasa si extrem de gustoasa , iar prezentarea de nota 10!

  7. Arata grozav de bine!!

  8. Pufoasa si delicioasa, iar ideea cu crema de cioco este o nebunie! ­čśÇ
    Pupici

  9. Vlad Mihaela says:

    Foarte buna prajitura!am facuto si a iesit super!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura cu iaurt si cirese

Prajitura cu iaurt si cirese

Mod de preparare Prajitura cu iaurt si cirese: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava (20 cm […]

Prajitura din albusuri cu mere

Prajitura din albusuri cu mere

Mod de preparare Prajitura din albusuri cu mere: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face ÔÇ×tepiÔÇŁ cand scoatem paletele mixerului. Se adauga uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza mixand usor, la viteza […]

Prajitura cu gem si bezea

Prajitura cu gem si bezea

Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea: Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana spuma de albusuri devine consistenta, lucioasa si face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de […]

Choux cu crema de mascarpone si capsuni

Choux cu crema de mascarpone si capsuni

Mod de preparare Choux cu crema de mascarpone si capsuni: Choux: Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa fiarba se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam putin sa se […]