Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu banane

Dragilor…iata propunerea de azi… o prajitura cu banane, cu blat pufos si aromat. O prajitura simpla si nepretentioasa, dar careia ii puteti adauga o crema (de ciocolata, evident! :)) ) si veti avea un adevarat rasfat. Eu am preferat-o fara crema pentru a putea sa o fac pachetel pentru scoala. ;)

prajitura cu banane

prajitura cu banane

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 6 oua mici
  • 200 g iaurt de baut
  • 1 banana mare
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 2 cani de faina (~300 g)
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie

Mod de preparare Prajitura cu banane:

Untul moale se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o compozitie pufoasa. Adaugam ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Incorporam apoi banana pasata cu furculita si iaurtul. Omogenizam, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Tocam ciocolata cu cutitul (bucati mai mari, mai mici… nu conteaza) si o adaugam in compozitie.

Turnam totul in tava (20/25 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40-45 de minute, pana blatul devine ferm la atingere si trece proba cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar, se lasa sa se raceasca si se portioneaza dupa dorinta.

prajitura cu banane

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. E de vis ! stiu prajitura asta !

  2. aurelia says:

    imi place mult prezentarea, pe lemn si milieu crosetat, o imagine de simplitate si eleganta in acelasi timp.

  3. Arata atat de bine…

  4. Ce pufosenie de prajiturica!

  5. Ce bine arata!

  6. Seamana mult cu briosele pe care le fac pentru nazdravanii mei mici (si mari). Combinatia grozava, pufoasa si extrem de gustoasa , iar prezentarea de nota 10!

  7. Arata grozav de bine!!

  8. Pufoasa si delicioasa, iar ideea cu crema de cioco este o nebunie! :D
    Pupici

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajitura cu foi si crema de lamaie

Prajitura cu foi si crema de lamaie

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de lamaie: Foi: Vom imparti ingredientele in 3 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Prajitura cu doua blaturi si crema de ciocolata

Prajitura cu doua blaturi si crema de ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu doua blaturi si crema de ciocolata: Blat cu vanilie: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si […]

Prajitura rapida cu cacao

Prajitura rapida cu cacao

Mod de preparare Prajitura rapida cu cacao: Amestecam cacaoa cu 100 g zahar. Turnam untul topit si laptele si amestecam. Punem vasul pe foc mic sau la baine marie si fierbem compozitia, fara a da in clocot, pana zaharul se topeste si obtinem un sos delicios de cacao. Dam deoparte […]

Prajitura din albusuri cu nuca si cacao

Prajitura din albusuri cu nuca si cacao

Mod de preparare Prajitura din albusuri cu nuca si cacao: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoti paletele mixerului. Se adauga uleiul si coaja de lamaie si se omogenizeaza […]