Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu banane

Dragilor…iata propunerea de azi… o prajitura cu banane, cu blat pufos si aromat. O prajitura simpla si nepretentioasa, dar careia ii puteti adauga o crema (de ciocolata, evident! :)) ) si veti avea un adevarat rasfat. Eu am preferat-o fara crema pentru a putea sa o fac pachetel pentru scoala. 😉

prajitura cu banane

prajitura cu banane

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 6 oua mici
  • 200 g iaurt de baut
  • 1 banana mare
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 2 cani de faina (~300 g)
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie

Mod de preparare Prajitura cu banane:

Untul moale se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o compozitie pufoasa. Adaugam ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Incorporam apoi banana pasata cu furculita si iaurtul. Omogenizam, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Tocam ciocolata cu cutitul (bucati mai mari, mai mici… nu conteaza) si o adaugam in compozitie.

Turnam totul in tava (20/25 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40-45 de minute, pana blatul devine ferm la atingere si trece proba cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar, se lasa sa se raceasca si se portioneaza dupa dorinta.

prajitura cu banane

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. E de vis ! stiu prajitura asta !

  2. aurelia says:

    imi place mult prezentarea, pe lemn si milieu crosetat, o imagine de simplitate si eleganta in acelasi timp.

  3. Arata atat de bine…

  4. Ce pufosenie de prajiturica!

  5. Ce bine arata!

  6. Seamana mult cu briosele pe care le fac pentru nazdravanii mei mici (si mari). Combinatia grozava, pufoasa si extrem de gustoasa , iar prezentarea de nota 10!

  7. Arata grozav de bine!!

  8. Pufoasa si delicioasa, iar ideea cu crema de cioco este o nebunie! 😀
    Pupici

  9. Vlad Mihaela says:

    Foarte buna prajitura!am facuto si a iesit super!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu crema de branza si fructe

Prajitura cu crema de branza si fructe

Mod de preparare Prajitura cu crema de branza si fructe: Pentru foi: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Separat amestecam faina cu praful de copt si nuca de cocos. […]

Prajitura frageda cu nuci

Prajitura frageda cu nuci

Mod de preparare Prajitura frageda cu nuci: Foi: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu un praf de sare, coaja de lamaie, drojdia uscata si zaharul pudra.  Facem o adancitura in mijloc si punem untul topit si galbenusurile. Incepem sa framantam si adaugam putin cate putin lapte caldut, pana […]

Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie

Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie

Mod de preparare Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie: Blat cu nuca de cocos: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta de vanilie si amestecam usor, la viteza […]

Prajitura din albusuri cu visine

Prajitura din albusuri cu visine

Mod de preparare Prajitura din albusuri cu visine: Scoatem samburii visinelor si le lasam intr-o strecuratoare, sa se scurga bine de zeama. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoatem paletele mixerului. […]