Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu biscuiti si frisca

Prajitura simpla cu blat de biscuiti

Ingrediente

  • * 200 g biscuiti simpli
  • * 100 g biscuiti cu ciocolata
  • * 500 ml frisca lichida
  • * 1 lingura de zahar
  • * fulgi de ciocolata pentru decor

Mod de preparare Prajitura cu biscuiti si frisca:

  • Smantana pentru frisca trebuie sa fie foarte rece inainte de a o bate. Se bate cateva minute pana incepe sa capete o oarecare consistenta si apar niste basicute deasupra. In aceste moment adaugam zaharul ( de preferat pudra, sa se topeasca mai repede) si vanilia. Se mai bate pana se pufoseste si incepe sa se tina de paletele mixerului. Nu se bate mai mult , altfel se taie si devine unt.

In vasul in care vom „construi” prajitura punem un strat de biscuiti simpli, apoi unul de frisca.

Prajitura cu biscuiti cu ciocolata si frisca

Acoperim cu un strat de biscuiti cu ciocolata si repetam operatiunea.

Prajitura cu blat de biscuiti

Ultimul strat va fi de frisca. Dam la frigider pentru minim 1 ora, iar inainte de servire se da la congelator jumatate de ora.

Se „orneaza” cu ciocolata si se portioneaza.

Prajitura cu frisca si blat de biscuiti

Simplu, rece si delicios. Si cu putina ciocolata. :))

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Deliciosa tarta. Estupendo. Saludos

  2. Simplu de facut si de efect/

  3. extraordinar de siomplu. si nu are cum sa nu iasa gustoasa!

  4. Sectiunea e mortala, zici ca e cea mai complicata si fina prajitura!

  5. Valentina says:

    Se înmoaie prajitura. ? sau rămâne tare de la biscuite. ? ? ? ? și dacă folosesc frișcă praf e vreo diferenta. ? ? ?

    • Eu am folosit biscuiti simpli si moi, din aceia de tip „fainos”. Frisca este din smantana si i-a inmuiat foarte bine, exact pe gustul meu 😉
      Frisca praf n-am folosit niciodata si nu stiu cum se comporta, deci nu stiu sa-ti spun daca este sau nu vreo diferenta.

  6. Valentina says:

    Nu am înțeles la ce tip de biscuiți te referi. …..Presupun ca nu cei tip picnic. ….Dar oricum cei cu ciocolata erau cu siguranță puțin mai tari.As vrea sa o fac dar nu prea mă convinge…..Si nu mă refer ca nu ar fii Bună la gust. …Îmi este sa nu iasă tare……

    • Da, poti spune si asa „de tip picnic”. Sunt moi si absorb foarte bine „umezeala” din smantana 😉 Important e sa fie gustosi si de calitate
      La fel sunt si cei cu ciocolata. Biscuitii ii poti inmuia inainte daca tu consideri ca ar fi necesar.
      E un desert simplu si obisnuit, ca sa zic asa… e foarte posibil sa nu convinga pe toata lumea, la fel cum e posibil sa nu placa la toata lumea, dar avand in vedere ca nu folosim decat 2 ingrediente nu avem ce „sa-i cerem” mai mult 😀

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema mascarpone: Blat cu nuca: Nuca macinata, zaharul si apa se pun intr-o cratita, la foc mic. Se fierb pana scade apa si amestecul se ingroasa (va incepe sa miroase frumos a nuca prajita ? ) Se adauga cacaoa si pesmetul de biscuiti. […]

Prajitura Krantz

Prajitura Krantz

Mod de preparare Prajitura Krantz: Blat: Vom imparti ingredientele pentru blat in 2 parti si vom coace separat 2 foi in tava mare de aragaz (40/30 cm) Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ce […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa […]