Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu biscuiti si frisca

Prajitura simpla cu blat de biscuiti

Ingrediente

  • * 200 g biscuiti simpli
  • * 100 g biscuiti cu ciocolata
  • * 500 ml frisca lichida
  • * 1 lingura de zahar
  • * fulgi de ciocolata pentru decor

Mod de preparare Prajitura cu biscuiti si frisca:

  • Smantana pentru frisca trebuie sa fie foarte rece inainte de a o bate. Se bate cateva minute pana incepe sa capete o oarecare consistenta si apar niste basicute deasupra. In aceste moment adaugam zaharul ( de preferat pudra, sa se topeasca mai repede) si vanilia. Se mai bate pana se pufoseste si incepe sa se tina de paletele mixerului. Nu se bate mai mult , altfel se taie si devine unt.

In vasul in care vom „construi” prajitura punem un strat de biscuiti simpli, apoi unul de frisca.

Prajitura cu biscuiti cu ciocolata si frisca

Acoperim cu un strat de biscuiti cu ciocolata si repetam operatiunea.

Prajitura cu blat de biscuiti

Ultimul strat va fi de frisca. Dam la frigider pentru minim 1 ora, iar inainte de servire se da la congelator jumatate de ora.

Se „orneaza” cu ciocolata si se portioneaza.

Prajitura cu frisca si blat de biscuiti

Simplu, rece si delicios. Si cu putina ciocolata. :))

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Deliciosa tarta. Estupendo. Saludos

  2. Simplu de facut si de efect/

  3. extraordinar de siomplu. si nu are cum sa nu iasa gustoasa!

  4. Sectiunea e mortala, zici ca e cea mai complicata si fina prajitura!

  5. Valentina says:

    Se înmoaie prajitura. ? sau rămâne tare de la biscuite. ? ? ? ? și dacă folosesc frișcă praf e vreo diferenta. ? ? ?

    • Eu am folosit biscuiti simpli si moi, din aceia de tip „fainos”. Frisca este din smantana si i-a inmuiat foarte bine, exact pe gustul meu ;)
      Frisca praf n-am folosit niciodata si nu stiu cum se comporta, deci nu stiu sa-ti spun daca este sau nu vreo diferenta.

  6. Valentina says:

    Nu am înțeles la ce tip de biscuiți te referi. …..Presupun ca nu cei tip picnic. ….Dar oricum cei cu ciocolata erau cu siguranță puțin mai tari.As vrea sa o fac dar nu prea mă convinge…..Si nu mă refer ca nu ar fii Bună la gust. …Îmi este sa nu iasă tare……

    • Da, poti spune si asa „de tip picnic”. Sunt moi si absorb foarte bine „umezeala” din smantana ;) Important e sa fie gustosi si de calitate
      La fel sunt si cei cu ciocolata. Biscuitii ii poti inmuia inainte daca tu consideri ca ar fi necesar.
      E un desert simplu si obisnuit, ca sa zic asa… e foarte posibil sa nu convinga pe toata lumea, la fel cum e posibil sa nu placa la toata lumea, dar avand in vedere ca nu folosim decat 2 ingrediente nu avem ce „sa-i cerem” mai mult :D

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajitura cu lapte de cocos

Prajitura cu lapte de cocos

Mod de preparare Prajitura cu lapte de cocos: Blat: Biscuitii ii punem in robot impreuna cu fulgii de nuca de cocos si ii macinam fin. Turnam untul topit si amestecam. Repartizam compozitia obtinuta in formele pentru prajituri si tasam foarte bine, astfel incat sa obtinem un strat compact. Eu am […]

Prajitura cu ananas si frisca

Prajitura cu ananas si frisca

Mod de preparare Prajitura cu ananas si frisca: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine […]

Eclere cu ciocolata si frisca

Eclere cu ciocolata si frisca

Mod de preparare Eclere cu ciocolata si frisca: Coji de eclere: Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa […]

Prajituri cu mousse de ciocolata alba

Prajituri cu mousse de ciocolata alba

Mod de preparare Prajituri cu mousse de ciocolata alba: Blat: Topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul, uleiul si smantana pentru frisca, apoi lasam la racit. Adaugam galbenusurile, apoi cernem deasupra faina si praful de copt. Omogenizam si aromam dupa gust cu esenta de rom. Albusurile le mixam cu un […]