Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu biscuiti si frisca

Prajitura simpla cu blat de biscuiti

Ingrediente

  • * 200 g biscuiti simpli
  • * 100 g biscuiti cu ciocolata
  • * 500 ml frisca lichida
  • * 1 lingura de zahar
  • * fulgi de ciocolata pentru decor

Mod de preparare Prajitura cu biscuiti si frisca:

  • Smantana pentru frisca trebuie sa fie foarte rece inainte de a o bate. Se bate cateva minute pana incepe sa capete o oarecare consistenta si apar niste basicute deasupra. In aceste moment adaugam zaharul ( de preferat pudra, sa se topeasca mai repede) si vanilia. Se mai bate pana se pufoseste si incepe sa se tina de paletele mixerului. Nu se bate mai mult , altfel se taie si devine unt.

In vasul in care vom „construi” prajitura punem un strat de biscuiti simpli, apoi unul de frisca.

Prajitura cu biscuiti cu ciocolata si frisca

Acoperim cu un strat de biscuiti cu ciocolata si repetam operatiunea.

Prajitura cu blat de biscuiti

Ultimul strat va fi de frisca. Dam la frigider pentru minim 1 ora, iar inainte de servire se da la congelator jumatate de ora.

Se „orneaza” cu ciocolata si se portioneaza.

Prajitura cu frisca si blat de biscuiti

Simplu, rece si delicios. Si cu putina ciocolata. :))

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Deliciosa tarta. Estupendo. Saludos

  2. Simplu de facut si de efect/

  3. extraordinar de siomplu. si nu are cum sa nu iasa gustoasa!

  4. Sectiunea e mortala, zici ca e cea mai complicata si fina prajitura!

  5. Valentina says:

    Se înmoaie prajitura. ? sau rămâne tare de la biscuite. ? ? ? ? și dacă folosesc frișcă praf e vreo diferenta. ? ? ?

    • Eu am folosit biscuiti simpli si moi, din aceia de tip „fainos”. Frisca este din smantana si i-a inmuiat foarte bine, exact pe gustul meu 😉
      Frisca praf n-am folosit niciodata si nu stiu cum se comporta, deci nu stiu sa-ti spun daca este sau nu vreo diferenta.

  6. Valentina says:

    Nu am înțeles la ce tip de biscuiți te referi. …..Presupun ca nu cei tip picnic. ….Dar oricum cei cu ciocolata erau cu siguranță puțin mai tari.As vrea sa o fac dar nu prea mă convinge…..Si nu mă refer ca nu ar fii Bună la gust. …Îmi este sa nu iasă tare……

    • Da, poti spune si asa „de tip picnic”. Sunt moi si absorb foarte bine „umezeala” din smantana 😉 Important e sa fie gustosi si de calitate
      La fel sunt si cei cu ciocolata. Biscuitii ii poti inmuia inainte daca tu consideri ca ar fi necesar.
      E un desert simplu si obisnuit, ca sa zic asa… e foarte posibil sa nu convinga pe toata lumea, la fel cum e posibil sa nu placa la toata lumea, dar avand in vedere ca nu folosim decat 2 ingrediente nu avem ce „sa-i cerem” mai mult 😀

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Mai multe rețete...

Prajitura rasturnata cu caise

Prajitura rasturnata cu caise

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu caise: Vom prepara mai intai umplutura de caise pentru prajitura. Caramelizam zaharul intr-o tigaie. Peste caramel turnam cu atentie smantana pentru frisca si amestecand continuu, la foc mic, fierbem pana se topeste caramelul si incepe sa se ingroase. Punem caisele in sosul caramel. Amestecand […]

Prajitura rasturnata cu visine

Prajitura rasturnata cu visine

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu visine: Vom prepara mai intai umplutura de visine pentru prajitura. Peste visinile curatate de samburi se presara zahar si se da vasul la rece pentru cateva ore (sau peste noapte). Intr-un bol punem amidonul si turnam deasupra zeama lasata de visine. Amestecam bine, rasturnam […]

Prajitura „Indiene cu frisca”

Prajitura „Indiene cu frisca”

Mod de preparare Prajitura „Indiene cu frisca” : Coji: Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, coaja de portocala confiata, cernem faina si omogenizam usor, cu miscari de jos in sus. Compozitia o punem intr-un posh si spritam cerculete in tava tapetata cu hartie […]

Prajitura cu iaurt si cirese

Prajitura cu iaurt si cirese

Mod de preparare Prajitura cu iaurt si cirese: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava (20 cm […]