Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu biscuiti si frisca

Prajitura simpla cu blat de biscuiti

Ingrediente

  • * 200 g biscuiti simpli
  • * 100 g biscuiti cu ciocolata
  • * 500 ml frisca lichida
  • * 1 lingura de zahar
  • * fulgi de ciocolata pentru decor

Mod de preparare Prajitura cu biscuiti si frisca:

  • Smantana pentru frisca trebuie sa fie foarte rece inainte de a o bate. Se bate cateva minute pana incepe sa capete o oarecare consistenta si apar niste basicute deasupra. In aceste moment adaugam zaharul ( de preferat pudra, sa se topeasca mai repede) si vanilia. Se mai bate pana se pufoseste si incepe sa se tina de paletele mixerului. Nu se bate mai mult , altfel se taie si devine unt.

In vasul in care vom „construi” prajitura punem un strat de biscuiti simpli, apoi unul de frisca.

Prajitura cu biscuiti cu ciocolata si frisca

Acoperim cu un strat de biscuiti cu ciocolata si repetam operatiunea.

Prajitura cu blat de biscuiti

Ultimul strat va fi de frisca. Dam la frigider pentru minim 1 ora, iar inainte de servire se da la congelator jumatate de ora.

Se „orneaza” cu ciocolata si se portioneaza.

Prajitura cu frisca si blat de biscuiti

Simplu, rece si delicios. Si cu putina ciocolata. :))

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Deliciosa tarta. Estupendo. Saludos

  2. Simplu de facut si de efect/

  3. extraordinar de siomplu. si nu are cum sa nu iasa gustoasa!

  4. Sectiunea e mortala, zici ca e cea mai complicata si fina prajitura!

  5. Valentina says:

    Se înmoaie prajitura. ? sau rămâne tare de la biscuite. ? ? ? ? și dacă folosesc frișcă praf e vreo diferenta. ? ? ?

    • Eu am folosit biscuiti simpli si moi, din aceia de tip „fainos”. Frisca este din smantana si i-a inmuiat foarte bine, exact pe gustul meu ;)
      Frisca praf n-am folosit niciodata si nu stiu cum se comporta, deci nu stiu sa-ti spun daca este sau nu vreo diferenta.

  6. Valentina says:

    Nu am înțeles la ce tip de biscuiți te referi. …..Presupun ca nu cei tip picnic. ….Dar oricum cei cu ciocolata erau cu siguranță puțin mai tari.As vrea sa o fac dar nu prea mă convinge…..Si nu mă refer ca nu ar fii Bună la gust. …Îmi este sa nu iasă tare……

    • Da, poti spune si asa „de tip picnic”. Sunt moi si absorb foarte bine „umezeala” din smantana ;) Important e sa fie gustosi si de calitate
      La fel sunt si cei cu ciocolata. Biscuitii ii poti inmuia inainte daca tu consideri ca ar fi necesar.
      E un desert simplu si obisnuit, ca sa zic asa… e foarte posibil sa nu convinga pe toata lumea, la fel cum e posibil sa nu placa la toata lumea, dar avand in vedere ca nu folosim decat 2 ingrediente nu avem ce „sa-i cerem” mai mult :D

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajitura din albusuri cu nuca si cacao

Prajitura din albusuri cu nuca si cacao

Mod de preparare Prajitura din albusuri cu nuca si cacao: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoti paletele mixerului. Se adauga uleiul si coaja de lamaie si se omogenizeaza […]

Prajitura cu crema mascarpone si gem de capsuni

Prajitura cu crema mascarpone si gem de capsuni

Mod de preparare Prajitura cu crema mascarpone si gem de capsuni: Foi: Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile […]

Prajitura cu crema mascarpone si lamaie

Prajitura cu crema mascarpone si lamaie

Mod de preparare Prajitura cu crema mascarpone si lamaie: Foi cu nuca: Se coc doua foi, astfel ca vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand compozitiile acestora. Daca vom prepara toata compozitia odata exista riscul ca pana se coace una din foi compozitia ramasa sa „se […]

Prajitura Rudy cu ciocolata

Prajitura Rudy cu ciocolata

Mod de preparare Prajitura Rudy cu ciocolata: Aluat: Intr-un castron amestecam faina cu praful de copt, zaharul si cacaoa. Se adauga ciocolata topita, esenta de rom si untul moale. Framantam pana vom obtine un aluat omogen. Daca este necesar se poate adauga 1-2 linguri lapte. Impartim aluatul in doua parti. […]