Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu biscuiti

Reteta Prajitura cu biscuiti

Prajitura cu crema si biscuiti

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 100 g nuca
  • esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri faina
  • Pentru creme avem nevoie de:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de faina
  • 200 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 200 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 pachete biscuiti gen Picnik
  • 1 cana lapte cu Nesquik (3-4 linguri)
loading...

Mod de preparare Prajitura cu biscuiti:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Dupa ce s-a intarit spuma adaugam zaharul, apoi pe rand galbenusurile, esenta de rom, cacaoa, nuca si faina amestecata cu praful de copt.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade timp de 25-30 de minute. In tot acest timp pregatim cele 2 creme.

Crema:

Galbenusurile le amestecam cu zaharul, amestecand pana devin ca o crema. Adaugam faina „desfacuta” cu laptele rece si omogenizam.

Punem compozitia la baie de aburi si amestecam pana se ingroasa. Lasam la racit.

Cand s-a racorit adaugam untul frecat spuma si omogenizam, dupa care impartim crema obtinuta in 2 parti egale. In jumatate adaugam zaharul vanilat, iar in cealalta cacaoa.

Blatul copt si racit il punem pe un platou si repartizam peste el crema de vanilie. Acoperim cu biscuitii inmuiati in laptele cu Nesquik, apoi crema cu cacao.

Dam prajitura la rece pentru cateva ore, dupa care o portionam.

Prajitura cu biscuiti si crema

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

20 Comentarii

  1. forte bine arata!si ce idee faina cu biscuiteii,cred ca o adora micutii!

  2. Delicious!

  3. Mary,asa au spus si piticii mei! 🙂

  4. Hristos a Inviat! Pacea si dragostea sa domneasca in inima si casa ta! Sarbatori fericite!

  5. Adevarat a inviat!

    Multumesc din suflet Dana pentru urari! Un Paste fericit si tie!

  6. Pe un forum unguresc am citit adres.Foarte frumoase prajituri faceti.Doresc mult succes incontinuare.Margareta51

  7. Multumesc tare mult Margareta!

  8. Chiar azi o încerc!

  9. si eu pe unforum unguresc am gasit adrsa asta

  10. cristina says:

    spuneni te rog ce inseamna faina desfacuta cu laptele rece la crema?

  11. Cristina, peste faina torni lapte rece, cate putin, amestecand continuu, pana compozitia devine lichida. Daca ai pune faina direct in lapte la fiert s-ar forma cocoloase.

  12. oauuuuuuu…….cum arataaaaaaaaa….supeeeeer!!!5688888422222697 cubulete si pentru mineeeeeee

  13. :))) 5688888422222697 plus 1 din partea casei pentru tine. :)))) :*

  14. adriana says:

    Extraordinar de bune prajiturile astea si f bine explicate.Felicitari!

  15. Multumesc Adriana! 🙂

  16. Miha,felicitari! Iti citesc blogul demult, dar nu am avut curajul sa scriu niciodata!
    Retetele tale in proportie de 99,5%,ies intotdeauna cum trebuie daca se respecta proportiile date de tine
    Prajitura aceasta la noi in zona Arad, se numeste „Poseta Elenei Udrea” cu o singura modificare peste biscuitei, la noi se mai pune un strat foarte foarte subtire de Ciocolata Finetti sau de oricare din borcan si peste, se adauga crema a doua
    Imi cer scuze daca am indraznit sa scriu.Domnul sa te binecuvinteze! Ai un dar deosebit in prepararea oricarui produs

  17. Mariana, multumesc tare mult de aprecieri. Ma bucur tare mult ca mi-ai scris.

    Numai bine si tie iti doresc! :*

  18. Multumesc frumos de raspuns!

  19. Chiper Marci says:

    Prajitura cu biscuiti a iesit un deliciu. Multumesc Miha

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]