Prajitura cu biscuiti

Reteta Prajitura cu biscuiti

Prajitura cu crema si biscuiti

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 100 g nuca
  • esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri faina
  • Pentru creme avem nevoie de:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de faina
  • 200 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 200 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 pachete biscuiti gen Picnik
  • 1 cana lapte cu Nesquik (3-4 linguri)
loading...

Mod de preparare Prajitura cu biscuiti:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Dupa ce s-a intarit spuma adaugam zaharul, apoi pe rand galbenusurile, esenta de rom, cacaoa, nuca si faina amestecata cu praful de copt.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade timp de 25-30 de minute. In tot acest timp pregatim cele 2 creme.

Crema:

Galbenusurile le amestecam cu zaharul, amestecand pana devin ca o crema. Adaugam faina „desfacuta” cu laptele rece si omogenizam.

Punem compozitia la baie de aburi si amestecam pana se ingroasa. Lasam la racit.

Cand s-a racorit adaugam untul frecat spuma si omogenizam, dupa care impartim crema obtinuta in 2 parti egale. In jumatate adaugam zaharul vanilat, iar in cealalta cacaoa.

Blatul copt si racit il punem pe un platou si repartizam peste el crema de vanilie. Acoperim cu biscuitii inmuiati in laptele cu Nesquik, apoi crema cu cacao.

Dam prajitura la rece pentru cateva ore, dupa care o portionam.

Prajitura cu biscuiti si crema

RETETA IN IMAGINI

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. Cristina, peste faina torni lapte rece, cate putin, amestecand continuu, pana compozitia devine lichida. Daca ai pune faina direct in lapte la fiert s-ar forma cocoloase.

  2. Miha,felicitari! Iti citesc blogul demult, dar nu am avut curajul sa scriu niciodata!
    Retetele tale in proportie de 99,5%,ies intotdeauna cum trebuie daca se respecta proportiile date de tine
    Prajitura aceasta la noi in zona Arad, se numeste „Poseta Elenei Udrea” cu o singura modificare peste biscuitei, la noi se mai pune un strat foarte foarte subtire de Ciocolata Finetti sau de oricare din borcan si peste, se adauga crema a doua
    Imi cer scuze daca am indraznit sa scriu.Domnul sa te binecuvinteze! Ai un dar deosebit in prepararea oricarui produs

  3. Mariana, multumesc tare mult de aprecieri. Ma bucur tare mult ca mi-ai scris.

    Numai bine si tie iti doresc! :*

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *