Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu bombite de branza cu cocos

loading...

* Pentru blat:

* 5 oua
* 150 g zahar
* 3 linguri ulei
* 50 g cacao
* 100 g faina
* 1 lingurita praf de copt
* esenta de rom

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa.

Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si esenta de rom si se toarna peste albusuri, amestecand usor. Faina se amesteca cu praful de copt si cacao si se incorporeaza in compozitie, amestecand usor, cu miscari de jos in sus.

* Pentru bombitele de branza:

* 250 g branza de vaci
* 50 g nuca de cocos
* 50 g zahar
* 2 galbenusuri
* 3 linguri amidon

Branza se mixeaza bine cu zahar. Se adauga galbenusurile, pe rand, mixand bine dupa fiecare. adaugam apoi nuca de cocos si amidonul. Cu mainile umezite se formeaza bombitele.

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt,

apoi se acopera cu aluatul cu cacao pentru blat.

Se da tava la cuptor la foc mediu, pana blatul trece proba scobitorii, in jur de 25 de minute.

* Pentru sosul de ciocolata:

* 4 linguri cacao
* 2 linguri zahar
* 50 g unt
* 1 pahar apa

Cacaoa o amestecam cu zaharul si o „desfacem” cu apa. Punem vasul pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam si untul. Mai dam cateva clocote si lasam la racit.

Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, lasam putin sa se racoreasca, apoi turnam sosul deasupra si lasam in tava pana la racirea completa, apoi se portioneaza.

O adaptare in stilu’-mi caracteristic :)) dupa reteta Nataliei.

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. !!!!
    very different.
    and very tasty.

    I wish you a happy Sunday

  2. Dupa combinatii, pare aromat. Trebuie incercata! O duminica placuta! Cami

  3. Un adevarat deliciu!arata foarte bine,numai bunataturi faci tu aici!pup si o zi frumoasa!

  4. Excelent arata ador toate deserturile tale !

  5. Tiene una pinta estupenda. Esta receta la voy hacer pronto con tu permiso. Saludos

  6. cristina says:

    Acum o am si eu la racit aceasta prajitura, impresii deseara, te pup.

  7. Abia astept impresii Cristina! 😉

    Multumesc tuturor de aprecieri. Imbratisari cu drag!

  8. cristina says:

    Mii de laude pentru aceasta prajitura, foarte buna. A iesit exact ca in poza, dar parca totusi eu as fi pus putina vanilie in compozitia de bombite, data viitoare.

  9. Bravo Cristina. Felicitari!
    Desigur ca poti pune si arome. In functie de preferintele voastre.

  10. Anonymous says:

    Ce reteta ingenioasa…Imi poti spune cam cati ml de apa trebuie la sos (cat e de mare paharul)?

  11. Paharul e de 150 ml.
    Multumesc! 🙂

  12. Pingback: Prajitura cu bombite de branza

  13. ramona says:

    prajitura arata bine,o so incerc si eu,

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]