Prajituri / Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Prajitura cu branza si Finetti

Pornisem spre bucatarie cu gandul de a face prajitura japoneza cu branza, dar aveam mai multa branza decat se cerea in reteta, asa ca am improvizat si a iesit aceasta prajitura cu branza si Finetti. Evident, glazura de Finetti se poate inlocui si orice altceva va place voua: frisca, gem sau dulceata, jeleu de fructe… Cu Finetti (sau Nutella 😉 ) va garantez ca nu mai prinde si a doua zi :))))

Prajitura cu branza si ciocolata

Ingrediente

  • 650 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala
  • Finetti, dupa preferinta
loading...

Mod de preparare Prajitura cu branza si Finetti:

Punem zaharul si aromele peste branza de vaci si mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza. Adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare.

Cum se face prajitura cu branza

Adaugam faina si amidonul si amestecam bine pana la omogenizare. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam in crema de branza, in 2-3 transe, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu spre mic ( sau 14-150 grade la cuptorul electric cu ventilatie) pana prajitura se rumeneste usor pe margini.

Cheesecake cu ciocolata

Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

  • Prajitura nu este foarte dulce, asa am vrut eu sa fie avand in vedere ca va fi servita cu Finetti. Daca o sa considerati ca este prea putin zahar in reteta fata de cum doriti adaugati dupa gust

Pofta buna! 😉

Prajitura cu branza fara blat

Tags: , , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

19 Comentarii

  1. Arată minunat. Finetti l-ai amestecat cu ceva sau este topit? O idee bună pentru atunci când nu avem prea multe ingrediente prin cămară. Mulțumesc.

  2. Diana says:

    Este atat de ademenitor … oare sunt eu ciudata de nu-mi prea place asocierea dintre branza si cioco ?

  3. Diana says:

    … eu am considerat aceasta praji ca fiind un tort si de aceea am zis ,,ademenitor” 🙂

  4. Foarte delicios !

  5. Andreea says:

    Eu am doar 13 ani am preparat pragitura si cred ca este fenomenala ♡♥♥♥

  6. Blatul pare foarte pufos,iar finetti arata minunat,o reteta care merita incercata.

  7. Irina says:

    Credeți ca pot folosi ricotta în loc de brânză de vaci?

  8. Irina says:

    Mulțumesc pentru răspuns,cu siguranță o voi incerca,și cred ca e un deliciu.
    mai am o intrebare despre reteta prajituri cu ciocolata (întrebarea e scrisa la reteta )
    Vă rog când aveți timp …nu de alta dar am o pofta de nedescris.

  9. Dan says:

    Se poate face și cu brânză de vaca uscata (care nu este proaspăta ( ??

  10. Ana Liza says:

    Ma consider norocoasa ca fac parte din aceasta comunitate, dar trebuie sa spun ca cine se scuza, se acuza, asa ca intreb, cum se face blatul? nu am mai auzit de prajitura fara blat… munca e bratara de aur, stiu, dar de ce lipseste acest crucial element din reteta? Cine sapa groapa unuia cade singur in ea, stiu, dar eu sunt doar confuza si un pic ametita fiindca nu cunosc tainele bucatariei.
    Sper ca asta v a ajutat 🙂

    • Ana Liza, aceasta este o prajitura fara blat. Nu este nimic gresit sau lipsa din reteta. Daca tii neaparat poti face un blat crocant de biscuiti, dar nu este necesar. Parerea mea! 😉

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu doua feluri de ciocolata: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul […]

Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de portocale: Blat: Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Prajitura cu gem si aluat razuit

Prajitura cu gem si aluat razuit

Mod de preparare Prajitura cu gem si aluat razuit: Mixam untul moale (lasat la temperatura camerei)  cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, galbenusurile si oul intreg si mixam din nou pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt […]

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel: Intr-un castron amesteca faina, cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Intr-un alt castron mixeaza ouale, zaharul si esenta de vanilie pana acestea se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Desi poate parea greu, sa stiti ca nu dureaza […]