Prajituri / Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Prajitura cu branza si sos de capsuni

Branza de vaci nu prea ne lipseste din frigider. Copiilor le place branza cu smantana si mamaliguta, dar nici de la o prajitura cu branza nu se dau inapoi. Desi am incercat diverse retete de prajituri cu branza, pana la urma tot prajitura simpla cu branza, fara blat si cu diverse toppinguri e cea mai buna. De data asta cu sos de capsuni… Un deliciu! ­čśë

Prajitura simpla cu branza

Prajitura simpla cu branza si capsuni

Ingrediente

  • 1 kg de branza de vaci
  • 250 g zahar
  • 6 oua
  • 150 g smantana
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri faina
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Pentru sosul de capsuni:
  • 200 g capsuni
  • ~50 g zahar
loading...

Mod de preparare Prajitura cu branza si sos de capsuni:

Intr-un castron incapator punem branza, zaharul, smantana si smantana pentru frisca, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza. Adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare.

Adaugam faina si amidonul si amestecam bine pana la omogenizare. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam in crema de branza, in 2-3 transe, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu spre mic ( sau 140-150 grade la cuptorul electric cu ventilatie) pana prajitura se rumeneste usor pe margini.

Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

  • Gustati! Daca o sa considerari ca nu e destul de dulce pentru gustul vostru mai adaugati zahar
  • Smantana pentru frisca poate fi inlocuita cu smantana normala
  • Mai puteti reduce din cantitatea de smantana daca branza nu este foarte bine scursa ori mai adaugati 1-2 linguri faina

Sos de capsuni:

Capsunile se paseaza, apoi se adauga zahar dupa gust. Amestecul se fierbe cateva minute, pana sosul devine consistent si zaharul s-a topit. Dam deoparte si lasam la racit.

Sos de capsuni

Pofta buna! ­čśë

Prajitura de casa cu branza dulce

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]