Prajituri / Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Prajitura cu branza si sos de capsuni

Prajitura simpla cu branza

Prajitura simpla cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si sos de capsuni – reteta simpla, explicata pas cu pas. Daca va place prajitura cu branza nu ezitati sa incercati reteta.

Ingrediente

  • 1 kg de branza de vaci
  • 250 g zahar
  • 6 oua
  • 150 g smantana
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri faina
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Pentru sosul de capsuni:
  • 200 g capsuni
  • ~50 g zahar
loading...

Branza de vaci nu prea ne lipseste din frigider. Copiilor le place branza cu smantana si mamaliguta, dar nici de la o prajitura cu branza nu se dau inapoi. Desi am incercat diverse retete de prajituri cu branza, pana la urma tot prajitura simpla cu branza, fara blat si cu diverse toppinguri e cea mai buna. De data asta cu sos de capsuni… Un deliciu a fost prajitura cu branza si sos de capsuni! 😉

Mod de preparare Prajitura cu branza si sos de capsuni:

Intr-un castron incapator punem branza, zaharul, smantana si smantana pentru frisca, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza. Adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare.

Adaugam faina si amidonul si amestecam bine pana la omogenizare. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam in crema de branza, in 2-3 transe, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu spre mic ( sau 140-150 grade la cuptorul electric cu ventilatie) pana prajitura se rumeneste usor pe margini.

Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

  • Gustati! Daca o sa considerari ca nu e destul de dulce pentru gustul vostru mai adaugati zahar
  • Smantana pentru frisca poate fi inlocuita cu smantana normala
  • Mai puteti reduce din cantitatea de smantana daca branza nu este foarte bine scursa ori mai adaugati 1-2 linguri faina

Sos de capsuni:

Capsunile se paseaza, apoi se adauga zahar dupa gust. Amestecul se fierbe cateva minute, pana sosul devine consistent si zaharul s-a topit. Dam deoparte si lasam la racit.

Sos de capsuni

Pofta buna! 😉

Prajitura cu branza si sos de capsuni

Va recomand sa incercati si Prajitura cu branza si Finetti (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Daca zilele din timpul saptamanii sunt despre cornuri, cornulete, briose sau orice alta prajitura de casa ce poate fi pusa in pachetelul pentru scoala, week-endul este despre prajituri cu crema si momente de relaxare alaturi de prieteni dragi, la cafea. Prajitura cu cacao si crema de lapte este o prajitura […]

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am indragostit si pe care o voi repeta ori de cate ori voi avea ocazia 😉 O prajitura de casa, fina si delicata pe care o puteti face si […]

Prajitura din piscoturi cu caramel

Prajitura din piscoturi cu caramel

Mod de preparare Prajitura din piscoturi cu caramel: Crema pentru prajitura din piscoturi se prepara astfel: Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita) Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma. Intr-un castron incapator […]

Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba

Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba

E atat de simplu de facut aceasta prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba si atat de buna, incat iti garantez ca o vei repeta si in saptamana urmatoare 😉 Mod de preparare Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba: Blat pufos cu nuca: De cele […]