Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu budinca de ciocolata si piscoturi

Prajitura cu budinca de ciocolata si piscoturi am preparat-o cu gandul de a fi o prajitura de week-end pentru noi si copii. Pana la urma s-a dovedit a fi prajitura de week-end pentru noi, copii si prieteni veniti in vizita ­čśë Si uite-asa pana luni din prajitura asta au ramas doar pozele ­čśÇ

Prajitura cu ciocolata si piscoturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri fulgi de nuca de cocos
  • un varf de lingurita praf de copt
  • coaja de lamaie Finesse
  • esenta de vanilie
  • Budinca de ciocolata:
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 150 g ciocolata
  • 100 g unt
  • Pentru insiropat:
  • 1 cana lapte
  • 3-4 linguri Nesquik
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata
  • smantana pentru frisca, atat cat glazura sa ajunga la consistenta dorita
  • In plus:
  • piscoturi

Mod de preparare Prajitura cu budinca de ciocolata si piscoturi:

Blat:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Amestecam usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Cernem deasupra faina amestecata cu praful de copt, adaugam si nuca de cocos si amestecam usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata bine cu faina. Dam la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana blatul se rumeneste usor deasupra si trece testul cu scobitoarea.

Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.

Budinca de ciocolata:

Amestecam amidonul cu zahar, apoi turnam lapte putin cate putin, pana se dizolva. Restul de lapte se pune la fiert. Cand incepe sa dea in clocot turnam compozitia cu amidon si amestecand continuu cu un tel fierbem, fara a da in clocot, pana se ingroasa. In budinca fierbinte adaugam untul si ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine pana la omogenizare. Lasam putin sa se racoreasca, punem o folie alimentara pe toata suprafata budincii si dam la rece.

  • Puteti pune si putina esenta de vanilie sau rom, pentru o aroma mai intensa

Blatul racit il taiem in doua parti. Punem o parte in tava in care am copt blatul si punem jumatate din budinca de ciocolata. Acoperim cu un strat de piscoturi insiropate, cea de-a doua parte de crema si blatul al doilea. Invelim in folie si dam la rece pana in momentul servirii.

Inainte de portionare prajitura se acopera cu glazura de ciocolata (peste ciocolata topita pe baie de aburi se toarna putin cate putin smantana pentru frisca, pana ajunge la consistenta dorita).

Pofta buna! ­čśë

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. sambata i-am aratat reteta lui mami. duminica mi-a facut-o si este delicioasa.
    Multumim mult pentru reteta

  2. Foarte gustoasa simpla si de efect

  3. Am folosit piscoturile doar in combinatie cu frisca si fructe, sub forma de tort. Cred ca ar fi prima prajitura de genul pe care o fac. Multumesc pentru reteta, sper sa iasa.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida

Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida: Merele se curata de coaja si cotor si se taie felii subtiri. Se stropesc cu zeama de lamaie. Topim la foc mic zaharul pentru caramel. Cand a devenit lichid il turnam in tava in care vom coace prajitura (20/30 cm) […]

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Mod de preparare Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”: Blat: Ouale si un praf de sare se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul, mierea, esenta de vanilie, coaja de lamaie si untul topit si mixam pana obtinem un amestec spumos. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt, cate […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]