Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu budinca de ciocolata si piscoturi

Prajitura cu ciocolata si piscoturi

Prajitura cu budinca de ciocolata si piscoturi am preparat-o cu gandul de a fi o prajitura de week-end pentru noi si copii. Pana la urma s-a dovedit a fi prajitura de week-end pentru noi, copii si prieteni veniti in vizita 😉 Si uite-asa pana luni din prajitura asta au ramas doar pozele 😀

Prajitura cu ciocolata si piscoturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri fulgi de nuca de cocos
  • un varf de lingurita praf de copt
  • coaja de lamaie Finesse
  • esenta de vanilie
  • Budinca de ciocolata:
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 150 g ciocolata
  • 100 g unt
  • Pentru insiropat:
  • 1 cana lapte
  • 3-4 linguri Nesquik
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata
  • smantana pentru frisca, atat cat glazura sa ajunga la consistenta dorita
  • In plus:
  • piscoturi

Mod de preparare Prajitura cu budinca de ciocolata si piscoturi:

Blat:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Amestecam usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Cernem deasupra faina amestecata cu praful de copt, adaugam si nuca de cocos si amestecam usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata bine cu faina. Dam la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana blatul se rumeneste usor deasupra si trece testul cu scobitoarea.

Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.

Budinca de ciocolata:

Amestecam amidonul cu zahar, apoi turnam lapte putin cate putin, pana se dizolva. Restul de lapte se pune la fiert. Cand incepe sa dea in clocot turnam compozitia cu amidon si amestecand continuu cu un tel fierbem, fara a da in clocot, pana se ingroasa. In budinca fierbinte adaugam untul si ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine pana la omogenizare. Lasam putin sa se racoreasca, punem o folie alimentara pe toata suprafata budincii si dam la rece.

  • Puteti pune si putina esenta de vanilie sau rom, pentru o aroma mai intensa

Blatul racit il taiem in doua parti. Punem o parte in tava in care am copt blatul si punem jumatate din budinca de ciocolata. Acoperim cu un strat de piscoturi insiropate, cea de-a doua parte de crema si blatul al doilea. Invelim in folie si dam la rece pana in momentul servirii.

Inainte de portionare prajitura se acopera cu glazura de ciocolata (peste ciocolata topita pe baie de aburi se toarna putin cate putin smantana pentru frisca, pana ajunge la consistenta dorita).

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. sambata i-am aratat reteta lui mami. duminica mi-a facut-o si este delicioasa.
    Multumim mult pentru reteta

  2. Foarte gustoasa simpla si de efect

  3. Am folosit piscoturile doar in combinatie cu frisca si fructe, sub forma de tort. Cred ca ar fi prima prajitura de genul pe care o fac. Multumesc pentru reteta, sper sa iasa.

  4. Mie mi-a iesit 😀

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu panna cotta de capsuni

Prajitura cu panna cotta de capsuni

Prajitura cu panna cotta de capsuni pe care v-o aduc astazi este una dintre cele mai simple si aromate prajituri de casa facuta in ultima vreme. O prajitura cu fructe absolut delicioasa, la care putem folosi orice fructe de sezon. Mod de preparare Prajitura cu panna cotta de capsuni: Blat: […]

Prajitura cu crema de branza si iaurt

Prajitura cu crema de branza si iaurt

Prajitura cu crema de branza si iaurt este prajitura de casa pe care v-o propun pentru atunci cand vreti o prajitura lejera si racoroasa. Se prepara destul de repede si este ideala pentru copii. Mod de preparare Prajitura cu crema de branza si iaurt: Blat: Albusurile se bat spuma tare […]

Prajitura rasturnata cu cirese

Prajitura rasturnata cu cirese

Ne plac mult ciresele, dar cum de-acum au cam multi „vizitatori” 🙂 si trebuie sa le desfacem cu mana, una cate una, m-am gandit ca tare buna ar fi o prajitura rasturnata cu cirese, facuta dupa reteta de la prajitura rasturnata cu visine. De aceasta data nu i-am mai facut […]

Prajitura turnata cu capsuni

Prajitura turnata cu capsuni

Am facut prajitura turnata cu branza, am facut si prajitura turnata cu mere, ba chiar si cu visine. Atunci de ce n-as face si o prajitura turnata cu capsuni? Mi-am zis ca rau n-are ce sa fie. Si chiar n-a fost! 😉 Mod de preparare Prajitura turnata cu capsuni: Umplutura […]