Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu budinca de ciocolata

Bine v-am regasit dragii mei! Sper din suflet ca ati avut sarbatori frumoase si linistite! Va doresc Craciun fericit in continuare si tin sa urez „la multi ani” tuturor sarbatoritilor zilei!

Prajitura de azi s-a vrut a fi initial Prajitura Zi si noapte, despre care nu stiam eu prea multe. Am cautat pe net si am gasit diverse variante. Ideea e ca se fac 2 blaturi, unul alb si unul maro, ce lipesc apoi intre ele cu diverse creme sau cu gem atunci cand se prefera o prajitura de post. Eu am facut blaturile, am facut si crema de ciocolata, dar cand sa asamblez prajitura am facut o schimbare de planuri ­čśÇ Am zis eu ca arata mai bine asa ­čśë

Prajitura cu budinca de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 400 ml lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 g nuca macinata
  • Pentru sirop:
  • 2 linguri de zahar
  • 50 ml apa
  • Pentru decor:
  • 150 g frisca batuta

Mod de preparare Prajitura cu budinca de ciocolata:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, ca pentru maioneza. Se omogenizeaza amestecand usor. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus. Impartim compozitia in 2 parti. In una din ele punem cacaoa si aromam cu esenta de rom, cealalta parte o aromam cu vanilie.

Compozitia se toarna intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 30 de minute, pana blatul trece testul cu scobitoarea.

  • Daca nu aveti doua tavi la fel care sa va incapa in cuptor, recomand sa faceti compozitiile pentru blat separat.

Balt de vanilie si blat de cacao

Budinca de ciocolata:

Amestecam cele 2 galbenusuri cu zaharul si amidonul. Turnam incet laptele, amestecand bine sa nu se formeze cocoloase. Punem la foc mic sau la baine-marie si fierbem fara a da in clocot, pana compozitia se ingroasa. Adaugam ciocolata rupta bucatele si untul moale.

Budinca de ciocolata

Omogenizam si dam deoparte. Adaugam si nuca macinata si lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand, sa nu se formeze pojghita deasupra.

Blatul cu vanilie il taiem in 2 parti, blatul cu cacao il insiropam.

In tava in care am copt baltul tapetata cu folie alimentara punem primul blat cu vanlie, jumatate din crema, blatul cu cacao, restul de crema si acoperim cu cel de-al doilea blat cu vanilie. Invelim bine in folie si dam la rece pentru cateva ore.

asamblare prajitura cu budinca de ciocolata

„Imbracam” prajitura in frisca batuta si portionam dupa dorinta.

Pofta buna! ­čśë

Prajitura cu budinca de ciocolata

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Diana says:

    Cre’ca tare bun a fost …

  2. Mmm, o bunatate!La multi ani si un An Nou numai cu bucurii sa ai! Pupici!

  3. Ce bine arata prajiturica!

  4. Pingback: ─îokoladna puding torta | Topvita | Ekologija | Ishrana | Zdravlje

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel: Intr-un castron amesteca faina, cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Intr-un alt castron mixeaza ouale, zaharul si esenta de vanilie pana acestea se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Desi poate parea greu, sa stiti ca nu dureaza […]

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

┬áMod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]

Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida

Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida: Merele se curata de coaja si cotor si se taie felii subtiri. Se stropesc cu zeama de lamaie. Topim la foc mic zaharul pentru caramel. Cand a devenit lichid il turnam in tava in care vom coace prajitura (20/30 cm) […]

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Mod de preparare Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”: Blat: Ouale si un praf de sare se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul, mierea, esenta de vanilie, coaja de lamaie si untul topit si mixam pana obtinem un amestec spumos. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt, cate […]