Eurocas Shop - ingrediente - materii prime cofetarie si patiserie
 
Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu budinca de ciocolata

Bine v-am regasit dragii mei! Sper din suflet ca ati avut sarbatori frumoase si linistite! Va doresc Craciun fericit in continuare si tin sa urez “la multi ani” tuturor sarbatoritilor zilei!

Prajitura de azi s-a vrut a fi initial Prajitura Zi si noapte, despre care nu stiam eu prea multe. Am cautat pe net si am gasit diverse variante. Ideea e ca se fac 2 blaturi, unul alb si unul maro, ce lipesc apoi intre ele cu diverse creme sau cu gem atunci cand se prefera o prajitura de post. Eu am facut blaturile, am facut si crema de ciocolata, dar cand sa asamblez prajitura am facut o schimbare de planuri :D Am zis eu ca arata mai bine asa ;)

Prajitura cu budinca de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 400 ml lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 g nuca macinata
  • Pentru sirop:
  • 2 linguri de zahar
  • 50 ml apa
  • Pentru decor:
  • 150 g frisca batuta

Mod de preparare Prajitura cu budinca de ciocolata:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, ca pentru maioneza. Se omogenizeaza amestecand usor. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus. Impartim compozitia in 2 parti. In una din ele punem cacaoa si aromam cu esenta de rom, cealalta parte o aromam cu vanilie.

Compozitia se toarna intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 30 de minute, pana blatul trece testul cu scobitoarea.

  • Daca nu aveti doua tavi la fel care sa va incapa in cuptor, recomand sa faceti compozitiile pentru blat separat.

Balt de vanilie si blat de cacao

Budinca de ciocolata:

Amestecam cele 2 galbenusuri cu zaharul si amidonul. Turnam incet laptele, amestecand bine sa nu se formeze cocoloase. Punem la foc mic sau la baine-marie si fierbem fara a da in clocot, pana compozitia se ingroasa. Adaugam ciocolata rupta bucatele si untul moale.

Budinca de ciocolata

Omogenizam si dam deoparte. Adaugam si nuca macinata si lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand, sa nu se formeze pojghita deasupra.

Blatul cu vanilie il taiem in 2 parti, blatul cu cacao il insiropam.

In tava in care am copt baltul tapetata cu folie alimentara punem primul blat cu vanlie, jumatate din crema, blatul cu cacao, restul de crema si acoperim cu cel de-al doilea blat cu vanilie. Invelim bine in folie si dam la rece pentru cateva ore.

asamblare prajitura cu budinca de ciocolata

“Imbracam” prajitura in frisca batuta si portionam dupa dorinta.

Pofta buna! ;)

Prajitura cu budinca de ciocolata

Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Diana says:

    Cre’ca tare bun a fost …

  2. Mmm, o bunatate!La multi ani si un An Nou numai cu bucurii sa ai! Pupici!

  3. Ce bine arata prajiturica!

  4. Pingback: Čokoladna puding torta | Topvita | Ekologija | Ishrana | Zdravlje

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone

Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone

Mod de preparare Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone: Blat: Intr-un castron cernem faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare si le amestecam. Dupa ce le-am amestecat bine facem o adancitura in mijloc si turnam uleiul, iaurtul si cele 3 […]

Prajitura cu crema de branza si caramel

Prajitura cu crema de branza si caramel

Mod de preparare Prajitura cu crema de branza si caramel: Blat: Cele 2 tipuri de biscuiti se mixeaza la robot pana se obtine un pesmet fin. Adaugam untul topit si mixam din nou pana obtinem o compozitie ca niste firimituri ce o rasturnam intr-o tava detasabila (20 cm diametru).  Tasam […]

Prajitura cu crema de vanilie si ciocolata

Prajitura cu crema de vanilie si ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu crema de vanilie si ciocolata: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa, care face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului. La sfarsit incorporam usor faina […]

Prajitura cu crema de portocale

Prajitura cu crema de portocale

Mod de preparare Prajitura cu crema de portocale: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa, ca pentru bezele. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, ca pentru maioneza, in care am adaugat si coaja confiata […]