Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu budinca de ciocolata

Bine v-am regasit dragii mei! Sper din suflet ca ati avut sarbatori frumoase si linistite! Va doresc Craciun fericit in continuare si tin sa urez „la multi ani” tuturor sarbatoritilor zilei!

Prajitura de azi s-a vrut a fi initial Prajitura Zi si noapte, despre care nu stiam eu prea multe. Am cautat pe net si am gasit diverse variante. Ideea e ca se fac 2 blaturi, unul alb si unul maro, ce lipesc apoi intre ele cu diverse creme sau cu gem atunci cand se prefera o prajitura de post. Eu am facut blaturile, am facut si crema de ciocolata, dar cand sa asamblez prajitura am facut o schimbare de planuri ­čśÇ Am zis eu ca arata mai bine asa ­čśë

Prajitura cu budinca de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 400 ml lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 g nuca macinata
  • Pentru sirop:
  • 2 linguri de zahar
  • 50 ml apa
  • Pentru decor:
  • 150 g frisca batuta
loading...

Mod de preparare Prajitura cu budinca de ciocolata:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, ca pentru maioneza. Se omogenizeaza amestecand usor. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus. Impartim compozitia in 2 parti. In una din ele punem cacaoa si aromam cu esenta de rom, cealalta parte o aromam cu vanilie.

Compozitia se toarna intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 30 de minute, pana blatul trece testul cu scobitoarea.

  • Daca nu aveti doua tavi la fel care sa va incapa in cuptor, recomand sa faceti compozitiile pentru blat separat.

Balt de vanilie si blat de cacao

Budinca de ciocolata:

Amestecam cele 2 galbenusuri cu zaharul si amidonul. Turnam incet laptele, amestecand bine sa nu se formeze cocoloase. Punem la foc mic sau la baine-marie si fierbem fara a da in clocot, pana compozitia se ingroasa. Adaugam ciocolata rupta bucatele si untul moale.

Budinca de ciocolata

Omogenizam si dam deoparte. Adaugam si nuca macinata si lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand, sa nu se formeze pojghita deasupra.

Blatul cu vanilie il taiem in 2 parti, blatul cu cacao il insiropam.

In tava in care am copt baltul tapetata cu folie alimentara punem primul blat cu vanlie, jumatate din crema, blatul cu cacao, restul de crema si acoperim cu cel de-al doilea blat cu vanilie. Invelim bine in folie si dam la rece pentru cateva ore.

asamblare prajitura cu budinca de ciocolata

„Imbracam” prajitura in frisca batuta si portionam dupa dorinta.

Pofta buna! ­čśë

Prajitura cu budinca de ciocolata

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Diana says:

    Cre’ca tare bun a fost …

  2. Mmm, o bunatate!La multi ani si un An Nou numai cu bucurii sa ai! Pupici!

  3. Ce bine arata prajiturica!

  4. Pingback: ─îokoladna puding torta | Topvita | Ekologija | Ishrana | Zdravlje

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]