Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu budinca de ciocolata

Bine v-am regasit dragii mei! Sper din suflet ca ati avut sarbatori frumoase si linistite! Va doresc Craciun fericit in continuare si tin sa urez „la multi ani” tuturor sarbatoritilor zilei!

Prajitura de azi s-a vrut a fi initial Prajitura Zi si noapte, despre care nu stiam eu prea multe. Am cautat pe net si am gasit diverse variante. Ideea e ca se fac 2 blaturi, unul alb si unul maro, ce lipesc apoi intre ele cu diverse creme sau cu gem atunci cand se prefera o prajitura de post. Eu am facut blaturile, am facut si crema de ciocolata, dar cand sa asamblez prajitura am facut o schimbare de planuri 😀 Am zis eu ca arata mai bine asa 😉

Prajitura cu budinca de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 400 ml lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 g nuca macinata
  • Pentru sirop:
  • 2 linguri de zahar
  • 50 ml apa
  • Pentru decor:
  • 150 g frisca batuta

Mod de preparare Prajitura cu budinca de ciocolata:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, ca pentru maioneza. Se omogenizeaza amestecand usor. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus. Impartim compozitia in 2 parti. In una din ele punem cacaoa si aromam cu esenta de rom, cealalta parte o aromam cu vanilie.

Compozitia se toarna intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 30 de minute, pana blatul trece testul cu scobitoarea.

  • Daca nu aveti doua tavi la fel care sa va incapa in cuptor, recomand sa faceti compozitiile pentru blat separat.

Balt de vanilie si blat de cacao

Budinca de ciocolata:

Amestecam cele 2 galbenusuri cu zaharul si amidonul. Turnam incet laptele, amestecand bine sa nu se formeze cocoloase. Punem la foc mic sau la baine-marie si fierbem fara a da in clocot, pana compozitia se ingroasa. Adaugam ciocolata rupta bucatele si untul moale.

Budinca de ciocolata

Omogenizam si dam deoparte. Adaugam si nuca macinata si lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand, sa nu se formeze pojghita deasupra.

Blatul cu vanilie il taiem in 2 parti, blatul cu cacao il insiropam.

In tava in care am copt baltul tapetata cu folie alimentara punem primul blat cu vanlie, jumatate din crema, blatul cu cacao, restul de crema si acoperim cu cel de-al doilea blat cu vanilie. Invelim bine in folie si dam la rece pentru cateva ore.

asamblare prajitura cu budinca de ciocolata

„Imbracam” prajitura in frisca batuta si portionam dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu budinca de ciocolata

Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Diana says:

    Cre’ca tare bun a fost …

  2. Mmm, o bunatate!La multi ani si un An Nou numai cu bucurii sa ai! Pupici!

  3. Ce bine arata prajiturica!

  4. Pingback: Čokoladna puding torta | Topvita | Ekologija | Ishrana | Zdravlje

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu iaurt si cirese

Prajitura cu iaurt si cirese

Mod de preparare Prajitura cu iaurt si cirese: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava (20 cm […]

Prajitura din albusuri cu mere

Prajitura din albusuri cu mere

Mod de preparare Prajitura din albusuri cu mere: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoatem paletele mixerului. Se adauga uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza mixand usor, la viteza […]

Prajitura cu gem si bezea

Prajitura cu gem si bezea

Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea: Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana spuma de albusuri devine consistenta, lucioasa si face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de […]

Choux cu crema de mascarpone si capsuni

Choux cu crema de mascarpone si capsuni

Mod de preparare Choux cu crema de mascarpone si capsuni: Choux: Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa fiarba se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam putin sa se […]