Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu cafea si mascarpone

Iata ca din lista lunga cu retete de prajituri ce-o am bine pusa la pastrare :)) a venit si randul acesteia. O prajitura cu cafea si mascarpone, savuroasa, racoroasa, delicioasa… si complimentele ar putea continua. Dar mai presus de toate e aromata cu cafea si „machiata” cu ciocolata :)))

Prajitura cu piscoturi, cafea si crema mascarpone

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 150 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida
  • 5 g gelatina
  • 250 g mascarpone
  • Pentru blatul de piscoturi:
  • 15 piscoturi
  • ~ 200 ml cafea tare, fara zahar
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
loading...

Mod de preparare Prajitura cu cafea si mascarpone:

Blat:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.

Se coc 2 blaturi in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, in jur de 20 de minute. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Gelatina o hidratam in cateva linguri cu apa rece.

Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic cu 100 ml frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Cand s-a racorit putin adaugam gelatina si amestecam pana se topeste si compozitia se uniformizeaza. Dam la rece pentru vreo 2 ore.

Dupa acest timp, consistenta cremei va fi totusi destul de moale, dar nu este o problema pentru ca o vom mixa si vom obtine o crema delicioasa si pufoasa,

Prajitura cu crema de mascarpone si cafea

in care vom incorpora treptat branza mascarpone si restul de frisca batuta (150 ml). Frisca o vom incorpora amestecand cu o lingura, cu miscari de jos in sus.

Blat de piscoturi:

Punem cafeaua rece intr-o farfurie. Piscoturile le trecem scurt prin cafea, pe ambele parti.

Glazura:

Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu untul si frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit.

Blaturile le-am insiropat cu putin sirop facut din apa+zahar+1lingura coniac. Nu e neaparat necesar sa fie insiropate, le insiropati doar daca o sa considerati ca e necesar.

Peste primul blat se toarna jumatate din crema, punem piscoturile insiropate cu cafea (pozitia lor e strict aleatorie :)) )

Prajitura cu piscoturi si crema mascarpone

cealalta jumatate de crema si cel de-al 2-lea blat insiropat. Glazuram cu ciocolata si dam la rece pentru minim 1 ora, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

Prajitura cu piscoturi si cafea

Sa mai spun? :)) Daaaa…e foarte buna.

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

31 Comentarii

  1. arata bineee, nici nu ma indoiesc ca e buna:)

  2. Tu faci prajituri si nu zici nimic????:))))))
    Una pe zi sau una la doua zile. Cum se administreaza?:))))

  3. tu esti sursa mea de facut dulciuri! trebuie sa recunosc ca atunci cand vreau ceva delicios de gustos:)) intru la tine si ma inspir! iti multumesc mult pentru minunatele retete!!!

  4. Foarte gustos

  5. Foarte fainn si buna, cred.
    Miha, ma pregatesc sa-ti „fur” aluatul ala care tot il lauzi..in weekend cucinesc cu el …pup iu :))

  6. Vad ca ai reusit sa rezolvi problema. Sa speram ca nu se va mai intampla niciodata… Cat despre prajiturica, arata minunat !! Pup ! :*:*

  7. Vai, am facut si eu un tort cu cafea si marscarpone, o minnatieeeee, combinatia este superba, salivez uitandu-ma la prajitura ta. Sunt invidioasa :)))))

  8. Cand nu voi mai incapea pe usi numai uitandu-ma la minunatiile tale zilnice , (dar sa le mai savurez) ,voi veni glont la Iasi si te voi implora sa ma sponsorizezi la inlocuirea lor … da, da … tu stii ca glumesc .
    Excelenta si numai in poza , dar in realitate cred ca-i cri-mi-na-laaaaaaaaaaaa .

  9. Prajitura arata foarte bine si cred ca-i foarte buna!!!Nu vreau sa fiu rea,sper sa ma scuzi,dar eu cand citesc,CITESC,deci unde s-a pirdut 100ml de frisca???Ma repet,scuza-ma ca sant…(nu gasesc cuvantul potrivit)dar sant foarte atenta la retete,nu doar la…poze!Si chiar cautam o reteta cu mascarpone….
    Si daca m-ai iertat,te pup si o zi buna!!!

  10. Petronela, nu esti rea. :* Iti multumesc de atentionare si chiar ma bucur ca imi citesti si retetele.
    Se mai intampla uneori din graba sau cand sunt distrasa de 2 pitici tipatori :))) sa omit ceva.
    Multumesc inca o data!

  11. Multumesc Diana! :*
    Usile de care ai vrea sa fie? :)))

  12. Multumesc Laura! :*
    Ia sa trec eu pe la tine sa vad ce tort ai facut! :)) Tu ai tort si esti invidioasa pe mine? Ntz ntz ntz…:)))

  13. Ana Maria, nu stiu daca am rezolvat. Vom vedea la urmatoarea postare a Krinei.
    Pupici! :*

  14. Alina, abia astept sa vad ce vei face si daca iti place si tie la fel de mult cum imi place mie. :*

  15. Multumesc Bianka. Esti tare draguta. :*

  16. Flory, si eu multumesc de aprecieri si incredere. Pupici! :*

  17. Gabi, hai sa fie la 2 zile. Sa nu zica lumea ca dam in coma diabetica. :)))

  18. Multumesc Just me! :*

  19. ce bunatate ai facut

  20. Delicioasa prajiturica!

  21. Anonymous says:

    aiiiii niste retete superbe am facut si ieu multe din ele felicitari

  22. Que pastel tan delicioso, te ha quedado genial.

    Saludos

  23. Am venit sa-mi iau portia ,sper ca mai ai.
    Seara frumoasa iti doresc!

  24. arata incredibil de bine si are mascarponeeeee!thx for sharing:)

  25. Traiasca mascarponele, eu sint innebunita dupa dulciuri cu mascarpone. Prajitura arata tare bine si sigur e buna…

  26. deci daca o fac si pe asta de Pasti, e clar ca s-a dus naibii dieta de peste an…da’ cred ca merita, caci arata delicios!

  27. mary says:

    super buna

  28. Asa cum am „amenintat” pe nu mai stiu care forum (sa fi fost pe Bucataras probabil) , am preparat si eu aceasta prajitura si a iesit tare gustoasa! multumesc pentru inspiratie!

    Te-am creditat in postare, cu precizarea ca am mai modificat reteta, sper sa nu te superi!

    (http://dulceatadetrandafiri.blogspot.com/2011/05/tiramisu-glazurat.html)

    Felicitari pentru toate minunatiile pe care le prepari!

  29. mirela says:

    buna miha ,multumesc mult pt ajutorul mare pe care mi-l dai cu retetele tale,mi-ai salvat craciunul :)),miha la aceasta reteta crezi ca as putea sa inlocuiesc cafea cu altceva??nu prea stiu cu ce??????sigur mananca si cei mici si la cat de agitati sunt refuz sa le dau si cafea :)),toate cele bune

    • Mirela, cred ca ai putea inlocui foarte bine cu suc de fructe, de care crezi tu ca place piticilor! 😉 Sau Nesquik cu lapte.

      Ma bucur tare mult ca am putut fi de ajutor! Toate cele bune si voua! :*

  30. mirela says:

    buna idee !!!nesquik cu lapte,multumesc mult miha ,raman datoare ,craciun fericit

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]